De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

De 5 beste Android-apps in Google Play van week 36 – 2018

Wouter Nijsen
9 september 2018, 18:09
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 36 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer vijf goede Android-apps en -games.

Lees verder na de advertentie.

1. Google Art Selfie

De Arts & Culture-app bestaat al enkele jaren, maar heeft begin dit jaar pas de selfiefunctie gekregen van Google. De selfiefunctie is nu ook beschikbaar in Nederland en België. Het werkt zo: je maakt een selfie in de app en Google speurt zijn uitgebreide kunstcollectie af naar het meest lijkende personage op een schilderij. De app bevat duizenden schilderijen van meer dan 650 aangesloten kunstinstellingen en -collecties.

Vervolgens zie je verschillende overeenkomende schilderijen en hoeveel procent de geschilderde persoon en jij op elkaar lijken. Dan deel je snel via social media het duoportret. Door de functie leer je misschien nieuwe schilderijen kennen, maar het is vooral geinig om te zien op welke dubbelganger je lijkt. Om dubbelgangers te vinden, maakt Google gebruik van visuele machine learning. Je gezichtsvorm en andere kenmerken van je gezicht worden gebruikt als herkenningspunten, om zo door alle schilderijen heen te bladeren.

Download Google Arts & Culture in Google Play (gratis)

2. Workshop

Workshop icoon

Het internet staat vol met recepten, maar vaak bestaan deze enkel uit tekst. Wanneer er toch een video beschikbaar is, moet je deze soms terugspoelen om goed te kijken naar wat er precies gebeurt. Workshop lost dit probleem op. Met deze app kun je namelijk nieuwe vaardigheden leren door letterlijk een kijkje in de keuken van experts te nemen. Workshop draait momenteel vooral om koken, maar in de toekomst kun je ook andere vaardigheden onder de knie krijgen zoals kledingmaken.

Vanuit het thuisscherm kun je direct aan de slag met een cursus, bijvoorbeeld taartbodem maken, waarna je te zien krijgt wat je nodig hebt en hoe lang het gaat duren. Alle cursussen worden gegeven door een bekende keukengoeroe. Vervolgens begint het filmpje waarin de expert uitlegt wat je gaat maken. Het eindproduct wordt alvast getoond en je krijgt nogmaals te zien wat de ingrediënten zijn.

→ Download Workshop in Google Play (gratis)

3. Fortnite

Tactisch overleggen met je vrienden terwijl je Fortnite speelt kan vanaf nu eindelijk ook op Android. Ontwikkelaar Epic Games heeft VoIP-ondersteuning toegevoegd aan versie 5.40 van de game, zo blijkt uit een changelog. Tevens zijn er verbeteringen doorgevoerd om het geluid van de game beter en consistenter te laten klinken.

Daarnaast introduceert Epic een compleet nieuwe modus voor de game: ‘Getaway’. Deze modus is slechts tijdelijk beschikbaar, en onderdeel van het High Stakes-evenement dat op dit moment loopt. Zie Getaway als een bankroof. Vier kluizen zijn gedropt op willekeurige plekken rond het eiland. In de kluis zit een kostbare juweel, die je met een team van vier als eerste moet zien te bemachtigen.

Download Fortnite via de website van Epic Games (gratis)

4. Google Foto’s

google foto's

De Google Foto’s-update met het nieuwe design wordt per direct uitgerold in de Google Play Store. Het gaat om versie 4.0 van de app die waarschijnlijk binnen enkele dagen voor alle gebruikers beschikbaar is. Omdat Google zijn updates doorgaans geleidelijk uitrolt, kan het enkele dagen duren voor het nieuwe design beschikbaar is voor jouw toestel.

De nieuwe huisstijl van Google kan het best omschreven worden als minimalistisch en lichter. De zoekbalk bovenaan in beeld is niet langer vierkant, maar heeft afgeronde hoeken. Veel van de knoppen in het zijmenu en onderaan zijn niet langer volledig grijs, maar hebben enkel nog grijze randen. Het lijkt een kleine wijziging, maar daardoor is wit plots de dominante kleur. Daardoor ziet alles er een boel opgeruimder uit.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

5. Poco Launcher

Samen met de release van de Pocophone F1 heeft Xiaomi de launcher van het toestel live gezet. De homescreenvervanger heeft een opgeruimde look met enkele handige extra’s. De fabrikant houdt het homescreen redelijk leeg en verplaatst vrijwel alle snelkoppelingen naar de applijst. Die kan zoals in vrijwel elke launcher gesorteerd worden op naam of meestgebruikte apps, maar ook op kleur. Handig als je even niet meer de naam van die ene game weet, maar wel dat hij een blauw icoontje heeft.

Standaard past de fabrikant de icoontjes van veel meegeleverde apps al aan. Ben je echter geen fan van Xiaomi’s stijl, dan kun je met de Poco Launcher ook je eigen icon packs installeren. Verdere fratsen ontbreken: volgens Xiaomi moet de launcher vooral heel snel zijn. Geen ingewikkelde animaties of drukke menu’s: het bedrijf wil dat je door de menu’s vliegt.

Download Poco Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu