De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De 9 beste Android-apps in Google Play van week 37 – 2015

Wouter Nijsen
13 september 2015, 15:30
6 min leestijd
De 9 beste Android-apps in Google Play van week 37 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan  de  Adblock Browser, het vernieuwde Periscope en de handige app Companion.

De beste Android-apps van week 37

1. Opera Mini browser

opera

De Opera Mini browser was al in staat om websites te comprimeren, zodat deze minder data opslokken. Sinds de laatste versie van de app is er een `High compression mode` toegevoegd die is geoptimaliseerd voor 3G en 4G, en je helpt om tijdens het browsen nog meer data te besparen. Dit heeft echter geen effect op hoe de pagina wordt weergegeven; deze wordt hoogstens iets trager ingeladen.

De update voor de mobiele browser brengt verder een verbeterd menu voor het opslaan van pagina`s, een fullscreen overzicht met tabbladen en een interface die beter meeschaalt naar hogere resoluties. Lees meer over de Opera Mini browser en bekijk screenshots van de app.

Download Opera Mini browser in Google Play (gratis)

2.  Companion

Companion

Companion is een nieuwe Android-app die je veiliger laat voelen wanneer je `s avonds alleen naar huis loopt. Anderen kunnen volgen waar je je bevindt en krijgen in geval van nood automatisch bericht. Op die manier fungeert Companion als een virtuele meeloper in het donker of wanneer je je in gevaarlijke wijken bevindt. Bij het instellen van de app moet je als gebruiker je telefoonnummer invoeren en met een code via sms een Companion-account aanmaken.

De interface van Companion is erg overzichtelijk. Het beeld wordt grotendeels ingenomen door een kaart van je omgeving. Je kunt een prikker plaatsen op de locatie waar je heengaat of zelf een adres intypen in de zoekbalk. Lees meer over Companion en bekijk een video van de app.

Download Companion in Google Play (gratis)

3. Ebay

ebay-icon

De eBay-app is eindelijk in een nieuw jasje gestoken door het online veilinghuis. eBay 4.0 is beschikbaar voor Android en iOS, en is door de nieuwe look stukken gebruikersvriendelijker. De interface van de app is versimpeld en ziet er lichter uit. Waar vorige versies nog werden gedomineerd door kleuren of juist saai grijs, heeft eBay in de nieuwe vormgeving gekozen voor frisse, neutrale kleuren en wit. Ook wordt er veel meer gebruikgemaakt van foto`s om productcategorieën en producten aan te duiden.

Op het nieuwe dashboard kan gekozen worden uit twee categorieën: Activiteit en Kopen. In het menu activiteiten zie je bekeken producten of een gedaan bod terug. Lees meer over Ebay 4.0  en bekijk screenshots en een video van de app.

Download eBay in Google Play (gratis)

4. Adblock Browser

adblock browser

De stabiele versie van Adblock Browser voor Android is sinds deze week  beschikbaar in Google Play. De browser van AdBlock Plus blokkeert advertenties, wat er volgens de makers voor moet zorgen dat gebruikers sneller en veiliger over het web kunnen surfen. De nieuwe app  is een op zichzelf staande browser die `vervelende advertenties blokkeert` maar `niet-opdringerige advertenties standaard weergeeft`.

Via de instellingen kun je zelf bepalen welke lijsten de app gebruikt voor het filteren van reclames en ervoor zorgen dat ook advertenties die niet opdringerig zijn, worden uitgeschakeld. Daarnaast heb je blokkeringsopties om bijvoorbeeld tracking, social media-knoppen en malwaredomeinen uit te schakelen.  Lees meer over de Adblock Browser  voor Android en bekijk een video van de app.

Download Adblock Browser for Android in Google Play (gratis)

5. Periscope

periscope logo

De populaire livestreaming-app Periscope heeft een update gekregen die ervoor zorgt dat streams niet langer zijn beperkt tot de portretmodus. De landschapsmodus was in de eerdere versie ook al mogelijk, alleen roteerde het beeld niet automatisch mee met het scherm. Hierdoor moest je als je van het volledige scherm gebruik wilde maken de stream half op de kop bekijken. Nu gebeurt dit wel, zodat je op een normale manier op volle grootte van het beeld kan genieten.

Een andere nieuwigheid van de Periscope-app is de toevoeging van een regel met extra informatie in jouw livestream-feed over wie een video deelt met jou. Hierdoor hoef je je niet meer af te vragen wie en waarom een stream met jou deelt. Lees meer over de Periscope-update voor Android.

Download Periscope in Google Play (gratis)

6. Scout Launcher

scout launcher

Wil je het laatste nieuws, het weerbericht, veelgebruikte apps en de populairste liedjes op je homescreen zien, dan is Scout Launcher het uitproberen waard. Deze homescreenvervanger leert op basis van je gebruik wat je voorkeuren zijn, al helpt het ook om je Google-account te koppelen en de locatie van je huis en werkplek in te voeren. Vervolgens verschijnen er relevante kaarten voor je omgeving, zoals het weer, locaties waar je kunt ontbijten of lunchen, muziek en nieuws dat momenteel trending is.

De informatiekaarten die op het centrale homescreen worden getoond, zijn aan te passen of desgewenst te blokkeren. Met een swipe naar rechts open je het zoekscherm, waar je bijvoorbeeld op contacten kunt zoeken. Lees meer over Scout Launcher en bekijk screenshots van de app.

Scout Launcher bevindt zich momenteel nog in de bètafase en is nog niet in de Nederlandse Play Store beschikbaar. Wel kun je de launcher handmatig downloaden via deze link.

7. Radar

Radar

Sinds kort is er een nieuwe Android-app beschikbaar van het Nederlandse televisieprogramma Radar. Met de app kun je consumentenkwesties delen met de redactie van het programma. Vanuit het menu van de Radar Android-app is het mogelijk om direct een ervaring te melden. Je tikt simpelweg op de knop en voert eerst een onderwerp en omschrijving in. Om je verhaal te versterken, is het mogelijk om een foto of video bij te voegen.

Daarnaast is het mogelijk om met de app te reageren op oproepen van de Radar-redactie. Dat kan met het knopje `Ervaring melden`, maar oproepen zijn ook op diverse manieren te delen met anderen. Lees meer over de Radar Android-app en bekijk screenshots.

Download Radar in Google Play (gratis)

8. Google Mijn Bedrijf

google mijn bedrijf

Google Mijn Bedrijf, een officiële Google-app die min of meer precies doet wat je ervan zou verwachten, is deze week van een update voorzien. Er is nu onder meer een nieuwe editor om je bedrijfsinformatie aan te passen. De interface in de laatste versie van Google Mijn Bedrijf is iets aangepast en bevat nu elementen van zowel Google Zoeken als Maps.

Informatie wordt onderaan het scherm weergegeven in de vorm van kaarten en na het aanpassen van informatie kun je een preview bekijken van hoe anderen jouw bedrijf op Google zien. Daarnaast is het mogelijk om aan te geven dat je bedrijf 24 uur per dag open is, al kun je ook specifieke openingstijden gebruiken. Lees meer over Google Mijn Bedrijf en bekijk screenshots van de app.

Download Google Mijn Bedrijf in Google Play (gratis)

9. Nibblers

Nibblers

Nibblers is de nieuwe game van Rovio Entertainment, bekend van de populaire Angry Birds-serie. In Nibblers speel je – zoals de naam al doet vermoeden – als de Nibblers, wat eigenlijk kleine zeedieren zijn, en neem je het op tegen hagedissen. Op het speelveld zie je allerlei fruitsoorten, die je op de juiste manier moet verschuiven om zo punten te scoren en de vijanden schade toe te brengen.

Een soort drie-op-een-rij dus, maar Nibblers  doet iets leuks. Wanneer je namelijk drie of meer van dezelfde fruitsoorten wegspeelt, verschijnt er een monstertje in beeld. Die kun je gebruiken om snel veel punten te scoren en levels gemakkelijker te voltooien. Lees meer over Nibblers en bekijk een video van het spel.

Download Nibblers in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu