De 6 beste Android-apps in Google Play van week 37 – 2016

Wouter Nijsen
18 september 2016, 15:30
4 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 37 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 37

Deze keer besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week uiteraard aandacht aan de nieuwe productiviteits-app van Samsung, de update voor MX Player en de game Orbt.

1. Samsung Focus

Samsung Focus

Samsung Focus lijkt hevig geïnspireerd te zijn door BlackBerry Hub, een soortgelijk overzicht dat al tijden te vinden is op de BlackBerry 10- en Android-smartphones van het bedrijf. Net als de Hub biedt Samsung Focus één overzicht van vrijwel alles wat een zakelijke gebruiker nodig heeft. Je krijgt je mail, agenda, contacten en een takenlijst te zien met de meest urgente zaken bovenaan. Daarvoor hoef je gelukkig geen nieuwe accounts te maken, want Samsung Focus werkt met allerlei bestaande diensten.

De slimme app geeft gebruikers bovendien de mogelijkheid om nieuwe taken en memo’s toe te voegen met een mailtje. Heb je je telefoon even niet binnen handbereik maar wil je zeker weten dat je een afspraak niet vergeet, mail dan een reminder naar jezelf via bijvoorbeeld je laptop of tablet en Focus zorgt dat je op de hoogte blijft.

Download Samsung Focus via APK Mirror (gratis)

2. Google Foto’s

vakantie apps google

Nadat je Google Foto’s 2.0 hebt geïnstalleerd, kun je jouw bibliotheek permanent sorteren. Google gaf de app onlangs al wat sorteeropties, die zich jammer genoeg iedere keer herstelde als je de app afsloot. Zodra je er nu voor kiest om je foto’s bijvoorbeeld op meest recent te sorteren, zal de app dit voortaan onthouden. Je past deze sorteeropties aan door een album te openen en de bewerkknop in te drukken.

Vervolgens tik je op de nieuwe knop rechts bovenin beeld met twee pijltjes op het scherm. Hiermee pas je de sortering aan. Houd er wel rekening mee dat dit al je foto’s door de war gooit in het album, wat een minder goed idee is voor mensen die hun kiekjes zorgvuldig hebben gerangschikt.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

3. MX Player

mxplayer

Door een update kan de populaire videospeler MX Player de splitscreenmodus van Android 7.0 gebruiken. Dit betekent dat je de app kunt openen om een video te kijken, en ‘m dan naast een andere applicatie kunt zetten. Handig, want zo kun je meerdere dingen tegelijk doen op je Android. De splitscreenmodus werkt overigens vooral goed op het grotere scherm van bijvoorbeeld de Nexus 6P, omdat video’s anders (te) klein worden weergegeven.

In de changelog valt ook te lezen dat MX Player is voorzien van een zogeheten HW+ decoder. Door deze decoder kan de app met meer videoformaten overweg en worden ze bovendien beter afgespeeld. De HW+ decoder staat standaard ingeschakeld op HTC-toestellen en apparaten met Android Nougat of CyanogenMod. Ook kun je de functie handmatig via de instellingen inschakelen.

Download MX Player in Google Play (gratis)

4. Instagram

Instagram-icon

Reacties filteren is een veelgevraagde functie voor Instagram en andere sociale netwerksites. Deze deellocaties kunnen namelijk snel veranderen in nare plekken. Zeker als in de reacties constant gemene, kwetsende, racistische of seksistische opmerkingen geplaatst worden. Daarom stelde Instagram een tijdje geleden dat het zijn reactiefilter voor alle gebruikers beschikbaar zou maken en nu is het moment er eindelijk.

De functie was al beschikbaar voor de bekende Instagrammers met een hoop volgers. Het idee is dat je in de instellingen van de app kunt aangeven of je reacties wil verbergen die woorden bevatten die vaak gerapporteerd worden als ongepast. Daarnaast kun je zelf woorden aan een lijst toevoegen die vervolgens ook uit je reactielijsten gefilterd worden.

Download Instagram in Google Play (gratis)

5. Kitchen Stories

heel holland bakt apps

Er is geen kook-app zo mooi als Kitchen Stories en de app is tevens in het Nederlands te gebruiken. Je kunt in de app recepten vinden voor allerlei lekkere dingen, maar de app is vooral interessant door de uitgebreidheid van deze recepten. Op de pagina voor een gekozen recept zie je allereerst hoeveel tijd, welke ingrediënten en welk keukengerei je nodig hebt. Je kunt de ingrediënten direct aan een boodschappenlijstje toevoegen.

Je kunt in de app vervolgens video’s bekijken voor basishandelingen die nodig zijn voor het baksel dat je wil gaan maken, zoals het schillen van een citrusvrucht of het schrapen van een vanillestokje. Je kunt de stappen die je moet maken voor de taart vervolgens stuk voor stuk langslopen met mooie foto’s.

Download Kitchen Stories in Google Play (gratis)

Heel Holland Bakt: met deze 5 apps bak je mee

6. Orbt

orbt

Ben je op zoek naar een leuke nieuwe Android-game om te spelen, dan moet je Orbt eens checken. In dit spelletje ben je de ‘god’ van een kleine planeet die in een baan rondom een zwart gat beweegt. Je moet voorkomen dat je planeet wordt opgeslokt, terwijl je ook meteorieten en andere gevaren moet ontwijken.

Dit resulteert in een simpel, maar verslavend spelletje. Je tikt met één vinger op het scherm om te bewegen en moet het zo lang mogelijk zien vol te houden. Het spel gaat oneindig lang door, waardoor je iedere keer bezig bent om je highscore te verbeteren. Orbt is gratis, maar bevat wel advertenties. Die kun je middels een in-app aankoop weghalen.

Download Orbt in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu