De 5 beste Android-apps in Google Play van week 37- 2017

Thomas Haenen
17 september 2017, 15:58
3 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 37- 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 35

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met Cornerfly, Tinycards en de Heel Holland Bakt-app. Lees snel verder!

1. Tinycards

Tinycards maakt gebruik van flashcards, een systeem dat veel scholieren en studenten gebruikt wordt om de leerstof in hun hoofd op te slaan. Het gaat hierbij om het herhalen van hetgeen dat onthouden moet worden, terwijl je ruimte tussen die herhalingen overlaat. Er zijn meer apps in de Play Store die dit kunnen bieden, maar Tinycards heeft het systeem en de algoritmes van Duolingo achter zit voor een betere ervaring.

Zo wordt het leren leuker gemaakt door de toevoeging van levels en kun je kaarten met vrienden delen. Je kunt bij de start van de app direct flashcardmakers volgen, bijvoorbeeld de makers van Tinycards zelf. Zo geeft TinyHistory info over historische gebeurtenissen, helpt TinyScience met wetenschap en Duolingo is zelf ook een kaartenmaker voor het leren van taal.

→ Download Tinycards in Google Play (gratis)

2. Cornerfly

Voorkantvullende smartphones zijn onbetwist dé grote mobiele trend van 2017. Steeds meer fabrikanten leveren smartphones af met displays die doorlopen tot aan of zelfs in de zijkant. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar houdt het toestel ook nog eens compact. Met Cornerfly voeg je ronde hoeken toe aan het scherm van je Android-smartphone. Het is natuurlijk een beetje valsspelen, maar wel de goedkoopste manier om dit toffe effect op je eigen beeld te krijgen.

→ Download Cornerfly in Google Play (gratis)

3. Hele Holland Bakt

heel holland bakt-apps

Dit jaar is er voor het eerst een officiële Heel Holland Bakt-app in de Play Store te vinden. In deze app vind je de beste recepten uit het programma. Zodra je de app opent start direct de herkenbare muziek uit het programma. Vervolgens ga je door de verschillende categorieën heen, zoals taart, cake of hartig en voeg je recepten toe aan je favorieten.

De aantrekkelijke app presenteert de recepten overzichtelijk en soms zit er ook een video bij van bijvoorbeeld Robert die uitlegt hoe je Utrechtse Spritsen maakt. Zoals een reviewer in de Play Store zegt: “Lief dieet, hier gaan wij uit elkaar.”

Download Heel Holland Bakt in Google Play (gratis)

4. Inbox

In de instellingen van Inbox vind je nu de optie ‘antwoorden en opvolgmails’. Google kan e-mails voorstellen die je nog moet beantwoorden. Zet je deze functie aan, dan worden deze e-mails bovenaan je inbox weergegeven. Ook kan Inbox e-mails voorstellen die je nog moet opvolgen. Dit gaat om verzonden e-mails waar je mogelijk later nog iets mee moet doen. Deze e-mails worden ook bovenaan je inbox geplaatst.

→ Download Inbox by Gmail in Google Play (gratis)

5. Microsoft Outlook

De Outlook-app voor Android beschikt plotseling over een groot aantal nieuwe features, dankzij invoegtoepassingen. Deze zijn te vinden via een nieuwe knop bij het lezen van een e-mail. Deze knop lijkt op vier kleine vierkantjes, waarvan er eentje wat schuin hangt.

Druk je op de knop, dan kun je er onder andere voor kiezen om direct op de e-mail te reageren met een gif uit de database van Giphy, of om de e-mail naar Evernote te sturen en deze daar op te slaan. Ook kun je bijvoorbeeld een e-mail vertalen met Translator, een invoegtoepassing van Microsoft zelf. Je kunt al deze apps gebruiken zonder uit de Outlook-app te gaan.

Download Microsoft Outlook in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu