De 4 beste Android-apps in Google Play van week 37 – 2018

Wouter Nijsen
16 september 2018, 18:42
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 37 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer vijf goede Android-apps en -games.

Lees verder na de advertentie.

1. Tor Browser

tor browser

De browser van Tor zorgt op verschillende manieren voor je privacy. Zo worden trackers automatisch geblokkeerd en cookies verwijderd zodra je klaar bent met surfen. Ook kan via Tor Browser absoluut niemand meekijken met je surfgedrag. De browser zorgt er zelfs voor dat je niet geïdentificeerd kan worden via het apparaat dat je gebruikt. Tor Browser stuurt je verkeer langs verschillende routers en versleutelt het driemaal.

Het was al mogelijk om via het Tor-netwerk te browsen op Android. Dat kon namelijk via Orfox, een aangepaste versie van Firefox. Zodra de stabiele versie van Tor Browser uit is, wordt Orfox stopgezet. Dat zal begin 2019 gebeuren.

Download Tor Browser in Google Play (gratis)

2. Google Nieuws

google nieuws icon

Een aantal maanden geleden werd de Google Nieuws-app vernieuwd uitgebracht als opvolger voor de Play Kiosk-applicatie. Met de app check je al het laatste nieuws, waarbij Google je nieuwtjes voorschotelt waarvan het bedrijf denkt dat jij ze interessant vindt. Hiervoor kijkt Google naar de informatie die de zoekgigant al over jou heeft. Door een update werkt de app fijner op smartphones met zwakkere hardware, en beter als je internetverbinding traag is.

Om ervoor te zorgen dat de Google Nieuws-app beter werkt op trage internetverbindingen, ligt de focus nu meer op tekst. Previews van nieuwtjes tonen vooral tekst en minder beeld. Hierdoor hoeft je smartphone minder data te downloaden voordat je begint met lezen. Daarnaast worden afbeeldingen automatisch gecomprimeerd en pas volledig geopend als je er op tikt. Video’s en gifjes spelen ook niet meer automatisch af, wat gunstiger is bij traag internet.

Download Google Nieuws in Google Play (gratis)

3. Samsung Health

Samsung Health

Nadat je Samsung Health geüpdatet hebt, krijg je direct een opgefrist dashboard in beeld. Voorheen zat de app vol met allerlei grafieken en widgets, nu is de informatie een stuk beter gesorteerd. De bovenste helft van het beeld wordt gevuld met een stappenteller, gevolgd door informatie over actieve minuten, sportieve activiteiten en beklommen verdiepingen. Grijs met een vleugje groen is nu de dominante kleur.

Via de menubalk onderaan kun je daarnaast drie andere tabbladen openen. In het ‘Together’-menu deel je je sportieve prestaties met vrienden en familie, ‘Experts’ biedt video’s en tips van atleten en medici, terwijl ‘Discover’ een overzicht met gezondheidsartikelen toont. Ook heeft Samsung met de update ondersteuning toegevoegd voor de Galaxy Watch, de nieuwe smartwatch die het bedrijf vanaf deze week in Nederland verkoopt.

→ Download Samsung Health in Google Play (gratis)

4. YouTube Premium

YouTube Premium bestaat uit drie onderdelen: video’s downloaden en kijken zonder advertenties, muziek luisteren via YouTube Music en exclusieve video’s in Originals. De app is heel simpel. Aan de onderkant van het scherm heb je drie tabbladen: Home, Hotlist en Bibliotheek. Op het thuisscherm vind je persoonlijke afspeellijsten, playlists voor een bepaald moment of activiteit (zoals tijdens het sporten) en de nieuwste albums en singles. Helemaal aan de onderkant staan de nieuwste video’s.

Google is goed met data en daarom zijn de aanbevelingen van YouTube Music ontzettend sterk. Wanneer je de app voor het eerst opent, wordt naar je favoriete artiesten gevraagd, waarna het aanbevelen begint. Deze sluiten (in ieder geval bij mij) uitstekend aan op je smaak, en er zit zelden een album of single bij die niet bevalt.

→ Download YouTube in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu