De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De 5 beste Android-apps in de Play Store van week 37 – 2019

Michel van 't Klaphek
15 september 2019, 16:44
3 min leestijd
De 5 beste Android-apps in de Play Store van week 37 – 2019

Iedere zondag zet Android Planet de beste Android-apps, updates en games uit de Play Store op een rijtje. Ben jij wel toe aan wat nieuwe programma’s? Check dan de beste Android-apps van week 37 van 2019.

Lees verder na de advertentie.

1. Gmail

In lijn met Android 10 en andere Google-apps krijgt ook Gmail een donkere modus. Dat is fijn, want misschien vind je Gmail wel té wit. De update rolt langzaam uit en komt snel voor iedereen beschikbaar. De zogenaamde dark mode komt in de komende dagen tot weken voor alle Gmail-gebruikers beschikbaar.

Het is niet mogelijk om de feature handmatig te activeren, want Google rolt ‘m uit via een server-update. Wie heel nieuwsgierig is, kan met deze apk de nieuwste versie van de Gmail-app installeren. Lees hier hoe je apk-bestanden op je Android-toestel installeert. Ook dan moet je echter wachten totdat Google de feature voor jou beschikbaar maakt.

Download Gmail in de Play Store (gratis)

2. Crisper crisper icoon

Aan wallpaper-apps geen gebrek. Vrijwel dagelijks komen er nieuwe programma’s in de Play Store bij die barsten van de mooie natuurfoto’s, indrukwekkende steden en panoramashots. Crisper is ook een wallpaper-app, maar een bijzondere. Je vindt hier namelijk een uitgebreide collectie aan illustraties.

Liefhebbers van minimale achtergronden kunnen daarmee hun lol op. Alle Crisper-wallpapers zijn 2D, waardoor ze heel minimalistisch ogen. Verder laadt de app meer dan 200,000 wallpapers van de bekende website Unsplash in. Alle achtergronden hebben een hoge resolutie en zijn gemakkelijk op maat te maken voor jouw Android-smartphone.

Download Crisper in de Play Store (gratis)

3. Google Foto’s google foto's icoon

Google Foto’s heeft een update gekregen. De populaire app gaat je onder meer herinneren aan gedenkwaardige momenten uit het verleden. Ook zoeken naar oude kiekjes wordt makkelijker. Google Foto’s stelt voortaan automatisch een overzicht van de beste herinneringen samen. Je vindt deze selectie van plaatjes aan de bovenkant van het scherm en de foto’s zijn per jaar samengesteld.

Google Foto’s gebruikt machine learning voor het samenstellen van de diashows. Dit betekent dat alle foto’s van redelijke tot goede kwaliteit zijn en er geen dubbele exemplaren tussen zitten. Ook let de slimme software erop of iedereen lacht, of dat iemand net z’n ogen gesloten heeft. Daarnaast is de zoekfunctie verbeterd.

→ Download Google Foto’s in de Play Store (gratis)

4. Magic: The Gathering Companion magic the gathering

Goed nieuws voor fans van Magic: The Gathering. Er is een vroege versie van de Companion-app uitgekomen. Je kunt onder meer je Wizard-account toevoegen, toernooien (tot en met 16 deelnemers) bijhouden en vriendengroepen opslaan. Bedenk wel dat het hier om een bètaversie gaat en soms ietwat instabiel is.

De ontwikkelaar van Magic: The Gathering vraagt daarom actief om feedback. Bovendien kun je gemakkelijk verzoekjes doen voor toekomstige functies. Momenteel is het vooral een handig hulpje tijdens het bijhouden van toernooien.

→ Download Magic: The Gathering Companion in de Play Store (gratis)

5. Disney Plus disney plus icoon

Streamingdienst Disney Plus is vanaf deze week officieel in Nederland beschikbaar. Installeer de app en krijg gratis toegang tot het volledige aanbod tot 12 november. Als eerste land ter wereld krijgt Nederland exclusief toegang tot Disney Plus. Dat is opvallend, want dat maakt van Nederland het eerste land ter wereld waar de dienst beschikbaar komt.

Om te kijken of het iets voor jou is, geeft Disney je een gratis proefperiode tot en met 12 november. Kom je erachter dat je liever niet maandelijks wil betalen, dan moet je dus voor de 12e opzeggen om te voorkomen dat je proefabonnement wordt omgezet in een maandelijks lidmaatschap. Zo begin je met Disney Plus.

Download Disney Plus in de Google Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu