De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 10 beste Android-apps in Google Play van week 38 – 2015

Wouter Nijsen
20 september 2015, 15:30
7 min leestijd
De 10 beste Android-apps in Google Play van week 38 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan  de nieuwe bel-app van Vodafone, de Nederlandse app Hapsnapp en de hardloopfunctie van  Spotify.

De beste Android-apps van week 38

1. Watson

Watson

De eerste Nederlandse Android-app die de bioscoopervaring van mensen met een visuele beperking verrijkt is deze week gelanceerd. In samenwerking met Soundfocus ontwikkelde de stichting Bartiméus Sonneheerdt Watson; een app die met behulp van audiodescriptie de ‘stille momenten’ in films beschrijft. Een voice-over geeft in de pauzes tussen de dialogen een omschrijving van de visuele elementen van een film, waaronder de personages, gezichtsuitdrukkingen, plaats en ontwikkelingen in de verhaallijn.

De app gaat audiodescriptie bieden voor alle Nederlandse films die vanaf september in de bioscoop verschijnen. Daarnaast zijn films als De Reünie en Zwartboek al voorzien van een voice-over. In Watson kan de audiodescriptie handmatig voor deze films gedownload worden. Lees meer over Watson en bekijk screenshots van de app.

Download Watson in Google Play (gratis)

2. Mastery

mastery

Volgens de theorie van de Canadese schrijver Malcolm Gladwell heb je 10.000 uren nodig om een expert te worden op een bepaald gebied. Om je daarbij te helpen, kun je de nieuwe Android-app Mastery gebruiken. Mastery brengt je voortgang in kaart en spoort je aan door doelen te stellen en je te belonen met muntjes. De app maakt gebruik van gamification om ervoor te zorgen dat je ook daadwerkelijk leert tekenen, mediteren of programmeren.

Wanneer je de app start, verschijnt een leeg menu waar je met de actieknop onder in beeld direct een competentie of activiteit kunt invoeren. De app is Engelstalig, maar nieuwe competenties kun je gewoon een Nederlandse titel en beschrijving geven. Lees meer over Mastery en bekijk screenshots van de app.

Download Mastery in Google Play (gratis)

3. Vodafone Call+

vodafone call+

Vodafone heeft Call+ beschikbaar gemaakt in Google Play. Met de app kunnen gebruikers tijdens het telefoneren hun locatie en het onderwerp van gesprek delen met hun gesprekspartner. Call+ is samengevoegd met Message+, de chat-app van Vodafone. Vodafone Call+ kan de standaard telefoon-app in Android vervangen en laat je het gespreksonderwerp, je locatie en een foto toevoegen, die allemaal zichtbaar zijn terwijl de telefoon overgaat.

Voorwaarde is wel dat de andere gebruiker ook Vodafone-klant is en de Call+ & Message+-app op zijn smartphone heeft staan. Call+ werkt op basis van RCS (Rich Communication Service), een communicatieplatform en industriestandaard die door providers van over de hele wereld is ontwikkeld. Lees meer over Vodafone Call+ en bekijk screenshots van de app.

Download Vodafone Call+ & Message+ in Google Play (gratis)

4. Move to iOS

Move to iOS

Apple kondigde een tijdje geleden aan de Move to iOS-app uit te brengen voor Android, en die is vanaf nu te downloaden in Google Play. De applicatie is gericht op Android-gebruikers die overstappen op iOS, maar niet al hun data willen verliezen. Met Move to iOS is het mogelijk om contactpersonen, foto`s en video`s, agenda`s, berichten, mailaccounts en bladwijzers gemakkelijk van een Android naar een iPhone of iPad over te zetten.

Met de applicatie probeert Apple het overstappen van Android naar iOS gemakkelijker te maken. De werking van Move to iOS is dan ook erg simpel. Lees meer over Move to iOS en bekijk screenshots.

Download Move to iOS in Google Play (gratis)

5. S Health

s health

S Health is het best te omschrijven als Samsungs alternatief voor Google Fit en Apples gezondheids-app. Met de app kun je eveneens je stappen en calorieverbruik bijhouden en je hartslag meten, mits je een toestel of accessoire hebt dat beschikt over een hartslagmeter. S Health is wel wat uitgebreider.

Zo bevat de app meer statistieken en heb je de mogelijkheid om doelen en programma`s voor je zelf te bepalen. Bovendien heeft S Health de mogelijkheid om in te voeren wat je eet en drinkt en hoe het zit met je stressniveau. Op die manier moet je een completer beeld krijgen van je fysieke gesteldheid. Lees meer over S Health en bekijk screenshots van de Samsung-app.

Download S Health in Google Play (gratis)

6. Hapsnapp

Hapsnapp

De nieuwe Nederlandse app Hapsnapp leert je op een geinige wijze over voedsel, en dan met name over het eten dat je zelf dagelijks binnenkrijgt. Dat doet de app door je te laten chatten met een virtuele gesprekspartner, die vragen stelt en waarop jij reageert door te kiezen uit de beschikbare antwoorden. Zie Hapsnapp dus als een informatieve chat-app waarin je zelf geen woord hoeft te typen.

Bij het eerste gebruik van Hapsnapp wordt er gevraagd om je naam, leeftijd en geslacht in te vullen. Hierna is het de bedoeling aan te geven wat je hebt gegeten. De app stuurt je dan informatie, die is gebaseerd op wetenschappelijke kennis van de Wageningen University. Lees meer over Hapsnapp en bekijk screenshots van de app.

Download Hapsnapp in Google Play (gratis)

7. Spotify

spotify-icon

In mei werd Spotify Running voor iOS gelanceerd. Spotify rolt de functie vanaf deze week ook uit voor Android, zodat je tijdens het rennen aanbevelingen krijgt voor geschikte afspeellijsten. De muziek wordt onder meer gebaseerd op jouw luistergeschiedenis, afspeellijsten waarin meerdere genres gecombineerd worden en op muziek die speciaal gecomponeerd is om op hard te lopen.

Het mooie van de app is dat het muziek uitzoekt bij en aanpast aan jouw hardlooptempo; het aantal beats per minuut wordt namelijk gematcht met het aantal stappen dat je per minuut zet. Op deze manier moet de muziek je motiveren om door te rennen en ervoor zorgen dat je je looptempo volhoudt. Lees meer over Spotify Running en bekijk een video.

Download Spotify in Google Play (gratis)

8. Stoptober

stoptober

Stoptober komt er weer aan. In de maand oktober stoppen mensen wereldwijd gezamenlijk met roken. De Stoptober-app beschikt over diverse functionaliteiten waarmee inzichtelijk wordt gemaakt wat stoppen met roken jou oplevert, geeft tips om het stoppen met roken te vergemakkelijken, is beschikbaar voor noodhulp en geeft een dagelijkse herinnering.

Na het downloaden van de app is het allereerst belangrijk om de stopdatum in te stellen. Mocht je terugvallen, dan is het mogelijk de app te resetten en een nieuwe stopdatum in te voeren maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit. Elke keer als je de app opent geef je aan of je nog rookvrij bent en zo houdt hij voor jou de score bij. Lees meer over Stoptober en bekijk screenshots van de app.

Download Stoptober in Google Play (gratis)

9. Microsoft Send

send icon

Microsoft Send verscheen eerder al voor iOS, maar is nu door Microsoft ook uitgebracht voor Android. Voor het gebruik van de app heb je verder alleen een Microsoft Office 365-account nodig inclusief e-mailadres en je kunt aan de slag. Send lijkt veel op je Outlook-inbox en werkt grotendeels dan ook als het versturen van een e-mail. Je kunt een berichtje sturen naar iedereen met een e-mailadres.

Verder voelt het alsof je een berichtje stuurt via bijvoorbeeld WhatsApp. Zo hoef je geen handtekening in te stellen of een onderwerp in te voeren, zoals bij een e-mail wel het geval is. In het geval dat ze de app wel hebben, dan ontvangen ze jouw berichtje in de app. Zo niet, dan wordt het als simpel mailtje bij ze afgeleverd. Lees meer over Microsoft Send en bekijk screenshots.

Download Microsoft Send in Google Play (gratis)

10. Spherify

Spherify

Ben je op zoek naar een unieke foto-app voor je Android, dan moet je zeker het nieuwe Spherify eens proberen. Met deze applicatie tover je normale panoramafoto`s om tot een soort planeet, wat er tof en best uniek uitziet. Spherify is heel gemakkelijk in gebruik. In de app kun je met het plusicoontje rechtsboven elke panoramafoto importeren, maar de app kan ook overweg met 360 graden-foto`s.

Wanneer je er eentje hebt uitgekozen, dien je simpelweg de boven- en onderkant van de foto bij te snijden. Druk vervolgens op `Spherify` en de afbeelding verandert in een soort planeet. Lees meer over Spherify en bekijk een video van de app.

Download Spherify in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu