De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 39 – 2015

Wouter Nijsen
27 september 2015, 16:00
5 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 39 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan  de vernieuwde Google Now Launcher, de handige app Daemon Sync en de toffe game David.

De beste Android-apps van week 39

1. Sleep Care

sleep care icon

De app genaamd Sleep Care biedt persoonlijke, online coaching voor mensen die met behulp van technologie een behandeling voor slaapproblemen ondergaan. Deze behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit een app die je slaapgedrag meet en aan de hand daarvan aanbevelingen doet.  Uit onderzoek is nu gebleken dat zo`n `online` slaaptraining slechts in 50 procent van de gevallen afgerond wordt, waardoor de effectiviteit erg laag ligt.

Om deze effectiviteit te verhogen ontwikkelden de onderzoekers van de Nederlandse universiteiten Sleep Care: een interactieve en virtuele coach. Behalve het bijhouden van het slaappatroon zoals andere slaap-apps doen, geeft de app ook aanwijzingen voor bijvoorbeeld slaaprestrictie. Lees meer over Sleep Care en bekijk screenshots van de app.

Download Sleep Care in Google Play (gratis)

2. Opera-browser

opera-icon

Opera heeft de Android-versie van zijn browser een update gegeven, waardoor er nu enkele handige functies bijgekomen zijn. Eén van de nieuwe mogelijkheden van de Opera-browser voor Android is het toevoegen van een snelkoppeling van een website aan je beginscherm. Hierdoor kun je sites die je vaak gebruikt openen zonder de app zelf te hoeven openen.

Verder brengt de update enkele andere handige nieuwigheidjes. De browser is nu heel gemakkelijk te verversen door met je vinger bovenaan het scherm naar beneden te vegen. Ook is het nu mogelijk om je internetgeschiedenis, favorieten en de snelkiezer te synchroniseren met je mobiele en desktopapparaten. Lees meer over de Opera-browser en bekijk screenshots van de app.

Download de Opera-browser voor Android in Google Play (gratis)

3. Minimal To Do

Minimal To Do

Zoals de naam van de app al doet vermoeden, is Minimal To Do een minimalistische taken-app met maar één belangrijke functie: het opstellen en afwerken van taken. Het opstellen van een taak is dan ook erg makkelijk. Je tikt op de knop onderin, voert een beschrijving in, kiest of je een reminder wilt ontvangen en slaat de to-do vervolgens op.

Een fijne eigenschap van Minimal To Do is het gebruik van Material Design. Het fraaie Lollipop-uiterlijk kenmerkt zich binnen de app aan de blauwe balk bovenin, ronde actieknop rechtsonder en vloeiende animaties. De app oogt heerlijk simpel en is hierdoor erg fijn in gebruik. Lees meer over Minimal To Do en bekijk screenshots.

Download Minimal To Do in Google Play (gratis)

4. Google Now Launcher

google-icon

Vorige maand werd het mogelijk om de Google Now Launcher van developer preview 3 van Android 6.0 te downloaden. Toen ontbraken echter enkele functies, waaronder de vernieuwde app-drawer, waarmee je verticaal door je apps scrollt. Deze is nu middels een update voor de Google Now Launcher voor iedereen beschikbaar.

Apps worden in de vernieuwde app-drawer verticaal in plaats van horizontaal getoond, wat in het begin wel eventjes wennen is. Applicaties worden op alphabetische volgorde onder elkaar weergegeven, met bovenin de meest gebruikte apps, die constant worden bijgewerkt. Ook nieuw is de zoekbalk, waarmee je direct naar een bepaalde app op je Android kan zoeken. Lees meer over de vernieuwde Google Now Launcher en bekijk screenshots.

Download Google Now Launcher in Google Play (gratis)

5. David

david-icon

Dagelijks verschijnen er honderden nieuwe games in Google Play, maar af en toe komt er eentje voorbij die moeite waard is. David is daar een goed voorbeeld van, en dat komt met name door de combinatie van uitdagende gameplay en unieke graphics. Het spel is een abstracte arcadegame waar je in elk level het opneemt tegen een andere vijand.

Je speelt als het blokje David en het is de bedoeling om door de levels te vliegen en punten te verzamelen door vijanden te verslaan. Dat doe je door gebruik te maken van een soort katapult, waarmee je blokjes afvuurt en vallen plaatst. Lees meer over David en bekijk een video van de game.

Download David in Google Play (1,09 euro)

6. Brasserie ‘t Zusje

't zusje

De eigenaar van Brasserie `t Zusje kon het niet langer meer aanzien; al die smartphones die tijdens het eten tevoorschijn werden gehaald. De brasserie introduceert daarom een app waarmee je punten kunt sparen en prijzen kunt winnen door je telefoon tijdens het eten niet te gebruiken.

Na het downloaden van de app op je Android-telefoon dien je een account aan te maken. Bij het binnenlopen van het restaurant kun je inchecken en start er een stopwatch. Er komen vijf punten bij voor elke vijf minuten die je van je telefoon weet af te blijven. Na anderhalf uur worden dit zelfs twintig punten per vijf minuten. Gebruik je toch je telefoon, dan stopt het sparen van de punten. Lees meer over de Brasserie ‘t Zusje-app en bekijk screenshots.

Download ‘t Zusje in Google Play (gratis)

7. Daemon Sync

daemon-sync-icon

Daemon Tools is afkomstig van de makers van Daemon Tools, het bekende computerprogramma dat virtuele cd- of dvdspelers emuleert door gebruik te maken van images. Daemon Sync doet echter wat anders, want de app laat je namelijk bestanden tussen je pc en Android uitwisselen. Dat kan met apparaten die zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk, al heb je geen internetverbinding nodig om de app te gebruiken.

Het instellen van Daemon Sync is vrij simpel. Wanneer je de app op je Android hebt staan, dien je via deze link een programma te downloaden om de server te installeren. Lees meer over Daemon Sync en bekijk screenshots van de app.

Download Daemon Sync in Google Play (gratis)

8. Omni Swipe

omni swipe icon

De Android-app Omni Swipe verzamelt onder één knop snelkoppelingen naar de voor jou belangrijkste apps, contactpersonen en snelle instellers. Hier kun je zelf apps en functies aan toevoegen of verwijderen door deze lang in te drukken. Niet alleen handig wanneer je je telefoon met één hand wilt bedienen, maar ook als je je veelgebruikte apps verzameld wilt hebben onder één knop die overal te openen is.

De snelkoppeling gebruiken is heel simpel. Veeg met je duim vanuit de linkeronderhoek schuin naar boven richting de rechterbovenhoek, of vanaf de andere kant vanuit de rechteronderhoek naar de linkerbovenhoek. Lees meer over Omni Swipe en bekijk screenshots van de app.

Download Omni Swipe in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu