De 6 beste Android-apps in Google Play van week 39 – 2016

Wouter Nijsen
2 oktober 2016, 15:30
4 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 39 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 39

Deze keer besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week uiteraard aandacht aan updates voor enkele Google-apps, de FIFA 17-app en de toffe nieuwe game Burly Men at Sea.

1. Google Maps

Google Maps handsfree

Google rolt een nieuwe functie uit waardoor informatie uit Google Agenda gebruikt gaat worden in Google Maps. Afspraken die gepland staan en waar een locatie bij genoemd is, zullen opduiken op de kaart. Hierdoor hoef je het adres niet meer zelf in te vullen, maar zorgt Maps dat je op tijd voor je vergadering of date komt. Wil je geen afspraken op de kaart zien, dan kun je op de afspraak drukken en deze verwijderen.

Om ervoor te zorgen dat de afspraken in je Agenda daadwerkelijk opduiken in Maps, moet je natuurlijk wel een adres invullen bij de specifieke afspraak. Uiteraard kun je ook je thuisadres en werkadres opslaan, zodat je deze niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen. Ook kun je andere adressen verkorten.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

2. Chrome voor Android

Google Chrome-app

Chrome voor Android krijgt een verbeterde Data Saver, waarmee je een stuk minder data verbruikt met video’s. Zo zullen videobestanden in het mp4-formaat nu tot 67 procent minder data verbruiken. Google geeft niet aan welke technologie daarvoor precies toegepast wordt en wat voor effect het heeft op de beeldkwaliteit. Merkt Chrome dat je op een tragere verbinding zit, dan probeert de browser http-websites te optimaliseren.

Ook krijgt Chrome uitgebreide downloadopties, in feite een offline-modus. Bij elke webpagina, video of afbeelding krijg je een download-knop te zien. Druk op de knop, en de browser zal de gekozen content offline beschikbaar maken. Zo kun je ook een langer artikel lezen of een video kijken zonder internetverbinding.

Download Chrome in Google Play (gratis)

3. FIFA 17 Companion

fifa-17-logo

Virtuele voetballers hebben er met de FIFA 17 Companion weer een nieuwe manier bij om hun Ultimate Team te verbeteren. Om de app te kunnen gebruiken, heb je namelijk verplicht een EA-account nodig die is gekoppeld met de pc- of consolegame van FIFA 2017. Niet zo gek natuurlijk, omdat deze app is bedoeld als aanvulling op de volledige game. Met de FIFA 17 Companion sta je namelijk altijd in verbinding met het spel, ook als je even niet in de buurt bent van een spelcomputer.

De FIFA 17 Companion voor Android richt zich voornamelijk op de Ultimate Team-spelmodus. Zo heb je via je smartphone of tablet toegang tot de FIFA Store, wat ongetwijfeld van pas komt als je met iedere tijdelijke aanbieding je voordeel wil doen. Bovendien is het natuurlijk een stuk simpeler om deze deals snel op je smartphone te bekijken.

Download FIFA 17 Companion in Google Play (gratis)

4. Tower Rumble

beste android-games september

In Tower Rumble draait alles om het uitsturen van magische spreuken. Je probeert namelijk de torens van de tegenstander te vernietigen en daarvoor lopen er in drie stroken al automatisch allerlei manschappen vooruit. Aan de overkant komen echter de vijandelijke soldaten al aangezet.

Door spreuken af te vuren, kun jij het verschil maken en als winnaar uit de bus komen. Deze spreuken bestaan uit verschillende kleuren. Zo hebben aanvallende, verdedigende en speciale spreuken een eigen kleur. Weet je drie spreuken van dezelfde kleur bij elkaar te krijgen en deze af te vuren door te swipen, dan krijg je een bonus. Dat je nieuwe upgrades kunt verdienen houdt de game leuk.

Download Tower Rumble in Google Play (gratis)

5. Google Drive

googledrive

Google Apps for Work, een zakelijke versie van Google’s diensten, wordt voortaan G Suite genoemd. Tegelijkertijd worden verschillende nieuwe features gelanceerd voor de G Suite, die vooralsnog alleen voor deze zakelijke gebruikers beschikbaar zullen zijn. Zo wordt de zoekfunctie van Google Drive verrijkt met ‘Quick Access’. Onder het zoekveld worden automatisch bestanden getoond waar de gebruiker waarschijnlijk naar zoekt. Volgens Google zal deze functie leren van de gebruiker en daarmee steeds slimmer worden.

Open je bijvoorbeeld vaak dezelfde spreadsheet tegen het einde van de werkdag, dan zal dat bestand altijd rond dat tijdstip getoond worden. Google Drive Quick Access is per direct beschikbaar, maar wederom: daarvoor moet je wel een zakelijke account hebben. Of en wanneer Google de functie uitrolt naar andere gebruikers is onbekend.

Download Google Drive in Google Play (gratis)

6. Burly Men at Sea

burly men at sea

Als je op zoek bent naar een stijlvol avontuur voor je Android-toestel, dan ben je bij Burly Men at Sea een het goede adres. Deze bebaarde mannen leiden een normaal leventje, maar besluiten het avontuur op te zoeken. Jij bent hierbij de verteller en bepaalt dus volledig waar het verhaal naartoe gaat.

Dit betekent dat je meerdere avonturen kunt spelen, die je volgens de makers allemaal in één keer uitspeelt. Het spel kenmerkt zich verder door de simpele, maar toffe graphics en de kalmerende sfeer. Burly Men at Sea is met 5,49 euro relatief duur, al is de game vrij van advertenties en in-app aankopen.

Download Burly Men at Sea in Google Play (5,49 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu