De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

De 5 beste Android-apps in Google Play van week 39 – 2017

Thomas Haenen
1 oktober 2017, 15:35
3 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 39 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 39

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week bekijken we toffe apps om te leren programmeren, de grootste Super Mario Run-update ooit en een Tinder voor sociale huurwoningen.

1. HuisjeHuisje

HuisjeHuisje

Bij het aanmelden voor HuisjeHuisje deel je enkele gegevens van je huidige huurwoning, van maandprijs tot oppervlakte tot een korte beschrijving met enkele foto’s. Vervolgens kun je het aanbod bekijken en uitzoeken wat bij je past. Dat werkt op dezelfde manier als dating-app Tinder, door te swipen door een lijst van beschikbare woningen. Als jij een match hebt op een verhuurder die ook interesse heeft in jouw woning, dan kun je vervolgens met elkaar het gesprek aangaan.

HuisjeHuisje werkt samen met 26 woningcorporaties, die gezamenlijk 336.000 huurwoningen in Nederland vertegenwoordigen. Zij hebben hun akkoord gegeven voor het verruilen van woningen via deze app. Heb je een match, dan hoef je vervolgens alleen nog wat gegevens met de nieuwe huurder uit te wisselen om te kunnen verhuizen.

→ Download HuisjeHuisje in Google Play (gratis)

2. Battle.net

Battle.net Android

Battle.net, het gameplatform van Blizzard, is nu ook te gebruiken vanaf je smartphone. Waar de app op de desktop ook gebruikt wordt om de games van het bedrijf te installeren, is alleen het sociale aspect op je Android te gebruiken. Hearthstone, het enige spel van het bedrijf dat op Android te vinden is, staat gewoon los in de Play Store.

Je kunt met de Battle.net-app in contact blijven met je vrienden, zien wat ze spelen en nieuwe contacten aan je lijst toevoegen. Een bijkomend voordeel is dat je een qr-code kunt genereren, die iemand anders kan scannen om je toe te voegen. Zo hoef je je ingewikkelde game-naam niet meer uit te leggen aan een wildvreemde met wie je bijvoorbeeld Hearthstone wil gaan spelen.

→ Download Battle.net in Google Play (gratis)

3. Super Mario Run

Super Mario Run voor Android

Een jaar nadat Super Mario Run in de Play Store verscheen, is vandaag de allereerste grote update voor de game verscheen Het is de eerste update met nieuwe levels voor de game. Het is onduidelijk of Nintendo van plan is hierna nog meer levels uit te brengen.

Super Mario Run krijgt met deze update een compleet nieuwe wereld, die je in singleplayer kunt doorlopen. De wereld speel je vrij als je alle zes bestaande werelden hebt uitgespeeld. Er volgen dan negen nieuwe levels, waarschijnlijk voorzien van een eindbaas. Deze levels kun je meerdere keren spelen, om alle kleuren muntjes te verzamelen. Die uitdagingen worden steeds lastiger.

→ Download Super Mario Run in de Play Store (gratis)

4. Twitter Lite

Twitter gif

Twitter test een nieuwe manier om Twitter toegankelijk te maken voor een breder publiek. Dit doet het sociale netwerk met een lichte versie van zijn Android-app. Hoewel de app nu enkel in de Filipijnen wordt getest, is het mogelijk toch ook interessant voor jou.

De nieuwe app is een lichte versie van Twitter. De app is bedoeld voor markten waar mensen langzamere Android-toestellen gebruiken en geen toegang hebben tot enorme databundels. Twitter Lite draait niet enkel soepeler, maar kost ook minder MB’s.

→ Download Twitter Lite via APKMirror (gratis)

5. Udacity

programmeer-apps

Udacity is de juiste keuze als je een stap verder wil gaan in het leren programmeren, specifiek in de richting van het maken van Android-apps. In deze app krijg je namelijk niet enkel een basis voor programmeren, maar ook alle ruimte om je kennis in te zetten voor het maken van Android-apps. Cursussen geven duidelijk aan welke basiskennis je nodig hebt om mee te doen. Zo vraagt de cursus ‘Android Fundamentals’ om ‘Android for Beginners’ en ‘Intro to Java’.

Er zijn ook specifiek lessen voor onder andere Material Design, Android Wear, Android TV, Android Auto enzovoort. Udacity is daarom vooral een aanrader als je een stapje verder wil gaan en succesvolle Android-apps wil bouwen.

Download Udacity in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu