De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 5 beste Android-apps in Google Play van week 39 – 2018

Wouter Nijsen
30 september 2018, 16:13
3 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 39 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer vijf goede Android-apps en -games.

Lees verder na de advertentie.

1. Google Trips

google trips

Google Trips bestaat deze maand alweer twee jaar, en om dat jubileum te vieren brengt het bedrijf een flinke update uit. Vanaf nu kun je de app ook gebruiken als je je vakantie nog niet geboekt hebt. De nieuwste update voegt namelijk een overzicht van ‘potentiële reizen’ toe. Merkt Google bijvoorbeeld dat je hebt zitten zoeken naar goedkope vluchten naar Parijs of de beste hotels in Rome, dan worden die zoekopdrachten automatisch voor je gebundeld in de Trips-app.

In het overzicht dat Google je aanbiedt, zie je niet alleen je eigen recente zoekopdrachten, maar ook handige suggesties die daarop aansluiten. Zo vertelt Trips je of de vluchtprijzen aan het stijgen of dalen zijn. Ook kun je een lijstje met bezienswaardigheden opstellen, zodat je weet wat je straks op vakantie zéker moet doen. De nieuwe features zijn vanaf oktober in de app te vinden.

Download Google Trips in Google Play (gratis)

2. Foodsy

Foodsy icoon

Met Foodsy haal je eten op het treinstation zonder te hoeven wachten. Hierdoor heb je genoeg tijd om je overstap te halen. Eten bestellen is heel gemakkelijk. Je begint door het station te kiezen waar je straks gaat overstappen. Vervolgens zoek je naar je favoriete restaurant en scrol je door het menu. Bestellen werkt net zoals bij Thuisbezorgd. Je zoekt een menu uit en geeft je wensen door. Je geeft zo gemakkelijk door dat je een medium cola bij je döner-menu wil, en bijvoorbeeld niet van uien houdt.

Hierna is het tijd om aan te geven hoe laat je op het station aankomt, en wanneer het gerecht klaar moet zijn. Je kunt kiezen voor zo snel mogelijk (het is dan binnen acht minuten klaar), een specifiek tijdstip doorgeven of alvast een datum vooruit plannen. Daarna kun je afrekenen met iDeal, PayPal en Foodsy Easypay.

→ Foodsy downloaden in Google Play (gratis)

3. OnePlus Switch

oneplus switch

Over minder dan een maand wordt de OnePlus 6T onthuld. Om overstappen naar de onaangekondigde smartphone makkelijk te maken, komt het bedrijf met een verbeterde Switch-app. OnePlus Switch is een handige app die alle data van je oude smartphone overzet naar een nieuw OnePlus-toestel. Een verbeterde versie is nu in de Play Store te vinden, die de overstap nog makkelijker maakt. Zo kun je nu ook de achtergrond, je eigen launcher en zelfs de plaatsing van de icoontjes op het homescreen overzetten.

Heb je geen OnePlus-smartphone, dan kun de Switch-app ook gebruiken. De app zet namelijk ook al je apps, downloads, contacten, sms-geschiedenis en meer over voor je. Ook vrijwel alle gegevens van andere apps worden meegenomen. De indeling van je homescreen en sommige andere voorkeuren worden echter niet meegenomen; daarvoor is een toestel met de OnePlus-launcher vereist.

→ Download OnePlus Switch in Google Play (gratis)

4. Cube Escape: Paradox

Het tiende deel van de Cube Escape-serie is beschikbaar, dus je weet wat je te doen staat: puzzels oplossen. Detective Dale Vandermeer wordt in een kamer wakker zonder kennis over zijn verleden. Daar moet hij puzzels oplossen om te ontsnappen. Leuk is dat er bij deze game een korte film hoort, getiteld Paradox – A Rusty Lake Short Film. Die kun je hieronder kijken.

5. Google Maps

beste android-apps 2017

Google Maps biedt al langer een optie om lijsten te maken van je favoriete bestemmingen. Denk bijvoorbeeld aan de leukste bezienswaardigheden op vakantie, of dus de restaurants waar je echt een keer wil eten. Die lijst kun je nu delen met vrienden, waarna zij kunnen stemmen op de verschillende bestemmingen.

Als een vriend de lijst opent, krijgt die een kaart waarop alle locaties gemarkeerd staan. Vervolgens kan er gestemd worden met een duimpje omhoog of omlaag. De populairste bestemming krijgt een groen kleurtje en je krijgt precies te zien wie wat gestemd heeft. Zo heb je altijd wel een eetplek waar de meerderheid tevreden mee is.

Update Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu