De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 39 – 2019

Michel van 't Klaphek
29 september 2019, 17:11
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 39 – 2019

Android Planet zet iedere zondag de beste Android-apps, updates en games uit de Play Store op een rijtje. Is jouw smartphone of tablet wel toe aan wat nieuwe apps? Check dan de beste Android-apps van week 39 van 2019.

Lees verder na de advertentie.

1. Mario Kart Tour beste android apps mario kart toru

Het was dé app van deze week: Mario Kart Tour. Na onder andere Super Mario RunFire Emblem Heroes en Animal Crossing: Pocket Camp, staat de volgende Nintendo-game nu in de Play Store. Met Mario Kart Tour kies je een personage en een kart, en race je op kleurrijke banen richting de finish. Als je verwacht dat je gewoon lekker Mario Kart kunt spelen met je favoriete personages, dan kom je van een koude kermis thuis.

Mario Kart Tour is maar voor een klein deel die game van vroeger. Grotendeels is het een gacha-game waarin kans bepaalt wat je ontgrendelt. De in-app aankopen slingeren je als bananen en schilden om de oren. Check voor onze volledige ervaring de uitgebreide Mario Kart Tour review.

→ Download Mario Kart Tour in de Play Store (gratis, met in-app aankopen)

2. Instagram beste android-apps 2017

Instagram, met recht een van de beste Android-apps, heeft er twee fijne functies bijgekregen. Ten eerste kunnen deelnemers aan de bètaversie voortaan gebruikmaken van de donkere modus. Hierbij worden alle witte menu’s, achtergronden en instellingen vervangen voor een donkerder kleurenpalet. Dit is niet alleen fijn voor je ogen, maar ook je accuduur gaat erop vooruit.

In eerste instantie rolt de donkere modus uit naar de Instagram-bèta, maar komt later voor iedereen beschikbaar. Daarnaast is het vanaf nu mogelijk om Instagram-posts in te plannen. Facebook, het moederbedrijf van de foto-app, heeft namelijk de Creator Studio gelanceerd. Je moet hiervoor wel een bedrijfsprofiel aanmaken. Check ons artikel over Instagram-posts inplannen voor uitgebreide instructies.

→ Download Instagram in de Play Store (gratis)

3. Pocketcoach Beste Android-apps PocketCoach

Pocketcoach is een nieuwe app die gebruikers helpt bij de omgang met angsten, stress en paniekaanvallen. De app maakt hierbij gebruik van drie soorten behandelmethoden: cognitieve therapie, mindfulness en ACT. Laatstgenoemde staat voor Acceptance and Commitment Therapy.

De app werkt zich op als een soort coach. Gedurende de dag staat Pocketcoach je bij tijdens de omgang met emoties, bijvoorbeeld door handvatten aan te reiken. Dit gebeurt allemaal stap-voor-stap, waardoor de leercurve voor de meeste mensen goed te doen is.

→ Download Pocketcoach in de Play Store (gratis)

4. BLOB beste android-apps blob

BLOB is een nieuwe live wallpaper-app. Hierbij is de achtergrond dynamisch, in plaats van statisch. Zoals je op basis van de naam mag verwachten wordt de achtergrond gevuld door kleuren die in elkaar overlopen, oftewel blobs. Het effect heeft wel iets weg van de lavalampen van vroeger.

Je kunt hierbij zelf instellen wat voor kleuren je wil zien. Bovendien is het mogelijk om schaduwen in te voegen. BLOB is een frisse app, maar heeft wel meer stroom nodig dan een doorsnee achtergrond. Bovendien werkt het effect het best op telefoons met een oled-scherm, vanwege de hoogwaardige kleuren.

→ Download BLOB in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu