De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

De 10 beste Android-apps in Google Play van week 4 – 2016

Wouter Nijsen
31 januari 2016, 16:30
6 min leestijd
De 10 beste Android-apps in Google Play van week 4 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan  de Nederlandse app PluhZ, de verslavende game Twofold Inc. en Movesum.

De beste Android-apps van week 4

1. PluhZ

pluhz

Oprichters Robert Weij, Ellen van der Geest en Lianne Bolleboom willen met PluhZ zorgverstrekkers en -afnemers dichter naar elkaar toebrengen, om mensen de goede kant op te sturen en drempels weg te nemen. Via de app kun je 24/7 vragen stellen over gezondheid en de zorg, waarna je binnen 24 uur een reactie krijgt.

PluhZ is beveiligd, er kunnen bijvoorbeeld geen screenshots gemaakt worden, zodat privacygevoelige informatie niet zomaar op straat komt te liggen. De app maakt het benaderen van een zorgprofessional erg laagdrempelig. Naast advies in de medische sfeer kun je ook terecht voor coaching, bijvoorbeeld wanneer je een gezondere lifestyle wilt oppakken.

Download PluhZ in Google Play (gratis)

2. Chrooma Keyboard

chrooma keyboard

Chrooma Keyboard is zeker niet uniek in zijn soort, maar het alternatieve toetsenbord is dankzij zijn aanpasbaarheid wel een interessante optie voor wie het standaardkeyboard van zijn Android zat is. Sinds deze week heeft Chrooma Keyboard ook ondersteuning voor de Nederlandse taal, zodat je op het wereldbolletje (of desgewenst de spatiebalk) kunt drukken om van taal te wisselen.

Verder kun je normaal typen of swipen om woorden te vormen, en dat alles met een fraai design dat past in het Material Design dat Android sinds Lollipop gebruikt. Wat Chrooma echter onderscheidt van de concurrentie is het gemak waarmee je het keyboard naar wens aanpast.

Download Chrooma Keyboard in Google Play (1,49 euro)

3. Mimicker Alarm

mimickeralarm-icon3

Heb jij moeite om `s ochtends je bed uit te komen, dan heb je wellicht Mickmicker Alarm. Heb je een alarm ingeschakeld, dan kun je even snoozen, maar om `m daadwerkelijk uit te zetten, moet je een opdracht uitvoeren. De ene keer is dat bijvoorbeeld een object met een bepaalde kleur fotograferen, de andere keer moet je een selfie maken waarbij je glimlacht.

Mimicker Alarm is een geinige en effectieve manier om te voorkomen dat je doorslaapt, al heeft de app de neiging om je dezelfde opdrachten te geven. Zo kregen we twee ochtenden achter elkaar de opdracht om een blauw object te zoeken.

Download Mimicker Alarm in Google Play (gratis)

4. Twofold Inc.

android games januari

Twofold Inc. is zo`n game waarvan je na enkele minuten al weet dat je hem nog heel vaak gaat spelen. Op het speelveld zie je een vlak met gekleurde vakjes en daarboven enkele opdrachten voor punten die je moet halen door vlakjes met dezelfde kleur aan elkaar te verbinden. Je kunt de vlakjes verschuiven, maar elke zet kost je wat.

Twofold Inc. is de eerste game sinds Threes die het voor elkaar krijgt  om diezelfde `verslaving` te creëren. Na het opstarten was het zo twee uur later en konden we nog moeilijk stoppen. De fantastische soundtrack en de fijne geluidjes maken de game helemaal af.

Download Twofold Inc. in Google Play (3,99 euro)

5. Hangouts

hangouts-icon

De grootste vernieuwing die Hangouts 7.0 brengt, is quick reply. Als je een bericht ontvangt, kun je op de notificatie drukken om direct een antwoord te sturen zonder de app te openen. De knop voor snelle antwoorden verdwijnt echter als je meerdere notificaties ontvangt.

Ook nieuw in Hangouts 7.0 is een optie in het menu van een gesprek waarmee je de chat als snelkoppeling op je homescreen kunt zetten. Met dat pictogram kun je vervolgens vanaf je homescreen direct het juiste gesprek openen. Verder zijn er enkele visuele aanpassingen doorgevoerd.

Download Hangouts 7.0 via APK Mirror (gratis)

6. Movesum

movesum

Movesum is een wezen een stappenteller, maar wel eentje die op fraaie wijze toont wat je nu precies op een dag verbrandt met wandelen. Je moet Movesum dan ook vooral zien als aanvulling op Google  Fit, want hij vervangt niet alle functies. Wel is het een geinig alternatief voor de stappentellerfunctie van Google Fit, door visueel te maken hoeveel biertjes, hamburgers of pizzapunten je verbrandt met wandelen.

In het hoofdscherm kun je van links naar rechts vegen om verschillende soorten voedsel te zien. Er zitten ook gezondere opties tussen, zoals selderij, sinaasappels en bananen. Door erop te tikken, kom je meer te weten over de voedingswaarde en de hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vet.

Download Movesum in Google Play (gratis)

7. Inbox by Gmail

inboxbygmail

Google blijft verrassen met de fijne e-mail-app Inbox. Deze week is de app uitgebreid met nieuwe functies gericht op de zoekresultaten. Met de update wordt het zoeken vooral wat makkelijker gemaakt. Je hoeft nu namelijk niet meer altijd de e-mail te openen om de informatie te zien, maar het staat als het goed is direct in de zoekresultaten.

Als je bijvoorbeeld zoekt naar de status van een pakketje, de deadline van een rekening die je nog moet betalen of de details van een restaurantreservering, dan zal Inbox proberen om de info direct via kleine kaartjes in de zoekresultaten te tonen.

Download Inbox by Gmail in Google Play (gratis)

8. Piktures

piktures

Piktures is in de basis een foto-album app. Hij toont op overzichtelijke wijze alle albums die op je mobiele telefoon staan en de bediening is makkelijk. Swipe naar links en je kunt bestanden filteren op plaats en soort (foto`s, video`s en gifjes). Swipe naar rechts en je ziet een overzicht van alle albums.

Je kunt daarnaast kiezen voor een kalenderweergave van de geschoten kiekjes. Die worden dan op volgorde van maken getoond. De app is in versie 2.0 verder verbeterd, met ondersteuning voor Android 6.0 en een nieuwe optie om foto`s die je liever privé houdt te beveiligen.

Download Piktures in Google Play (gratis)

9. Punch Club

android games januari

Wees een soort Rocky in deze bijzondere simulatiegame. Je bent een bokser die een vast regime in stand houdt om zo de beste vechter te worden. Hiervoor moet je werken, eten en bovenal flink trainen. Je moet elke minuut die je hebt goed besteden, want anders heb je de kans dat je niet sterk genoeg bent.

De gevechten zelf? Die gaan automatisch. Je kiest enkel aanvallen en mogelijkheden tot verdediging en kijkt vervolgens toe hoe het gevecht verloopt. Weet dus goed waar je aan toe bent voordat je de ring in stapt.

Download Punch Club in Google Play (4,99 euro)

10. MijnKPN

KPN Weekbundel EU

De MijnKPN-app voor Android is van een update voorzien. Het is voortaan mogelijk om openstaande facturen via iDEAL vanuit de app te betalen. Het betalen van facturen kan bij rekeningen voor TV, Internet en Bellen van KPN. Het is vooralsnog niet mogelijk om openstaande facturen van je mobiele abonnement te betalen. Wellicht wordt deze optie in de toekomst alsnog toegevoegd.

Natuurlijk kun je MijnKPN nog steeds gebruiken om je dataverbruik te checken, rekeningen te bekijken en je mobiele abonnement aan te passen. Handig zijn de zogeheten `ExtraOpties`, waarmee je vanuit de app extra MB`s kunt bestellen of een internetbundel voor in het buitenland aanvraagt.

Download MijnKPN in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu