De 8 beste Android-apps in Google Play van week 4 – 2017

Wouter Nijsen
29 januari 2017, 19:00
6 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 4 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 4

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de nieuwe Pokémon-game voor Android, de laatste Netflix-update en het nieuwe spelletje van de maker van Flappy Bird. Lees gauw verder!

1. Forest

Forest

Iedereen die zijn smartphone gebruikt, raakt er wel eens door afgeleid. In situaties waarin je eigenlijk moet werken of studeren, ben je toch geneigd je smartphone te pakken op het moment dat je een WhatsApp-bericht binnenkrijgt. Forest helpt je om te gaan met afleidingen, door je te belonen op het moment dat je geconcentreerd blijft. Door een boompje te planten en vooraf een tijdslimiet in te stellen, moet je gedurende die tijd je smartphone met rust laten.

Doe je dit met succes, dan voeg je je een volgroeide boom toe aan je bos. Open je iets anders in de tussentijd? Dan sterft je boom en moet je opnieuw beginnen. Op het moment dat je boompjes in leven blijven en je bos uitbreidt, verdien je gouden muntjes. Met deze muntjes kun je nieuwe soorten boompjes kopen, waardoor je bos na verloop van tijd steeds gevarieerder wordt.

Download Forest in Google Play (gratis)

2. Pokémon Duel

pokémon duel

Klaar met Pokémon GO? Je kunt nu aan de slag met de volgende Pokémon-game voor Android. Pokémon Duel is een gratis te spelen bordspel met je favoriete figuurtjes. Het idee is redelijk simpel. Er is een speelveld met aan beide kanten de Pokémon van de twee partijen. Je gebruikt zes Pokémon om een deck te vormen waarmee je speelt. Het doel van beide spelers is om een Pokémon aan de overkant te krijgen. Tevens moet je je best doen om de Pokémon van de tegenstander tegen te houden.

Uiteraard moet je daarbij rekening houden met de krachten en zwaktes van de beestjes om ze strategisch in te zetten. Je kunt elke keer weer een nieuwe tactiek gebruiken om je tegenstander te slim af proberen te zijn.

Download Pokémon Duel in Google Play (gratis)

3. Instagram

instagram

Het is vanaf nu voor iedereen mogelijk om via Instagram Stories live video te streamen. Als je het cameravenster opent, kun je met de knop ‘Start Live Video’ onder het Live-tabblad direct beginnen met livestreamen. Eerder was live video maar voor een beperkt publiek beschikbaar, maar Instagram heeft nu iedereen toegang ertoe gegeven.

Op het moment dat je een livestream start, zien mensen onder jouw profielfoto ‘Live’ staan. Om je stream te kunnen zien, kunnen mensen simpelweg op je foto tikken om mee te kunnen kijken. Na afloop is je stream niet meer terug te kijken: mensen die te laat zijn, hebben pech. Instagram houdt geen archief bij van je livestream, iets wat Facebook en YouTube bijvoorbeeld wél doen.

Download Instagram in Google Play (gratis)

4. RealMyst

realmyst

Het heeft even geduurd, maar gameklassieker Myst is nu ook op een Android-toestel te spelen. In de game kom je terecht op een vreemd eiland, waar je een hoop lastige puzzels moet oplossen om verder te komen. Naast het hoofdeiland reis je ook naar andere plekken en leer je steeds meer over het verhaal. De acties die je onderneemt, hebben gevolgen op het verdere verloop van dit verhaal. Er zijn namelijk meerdere eindes te bereiken, dus de game kun je meerdere keren uitspelen.

Myst is een klassieker. Niet alleen door de kwaliteit van de game zelf en het enorme succes, maar ook door de hoeveel invloed die de game op andere spelmakers heeft gehad. Denk alleen al aan de The Room-games die in de Play Store staan. Deze hadden hadden niet bestaan als Myst nooit was uitgekomen.

Download realMyst in Google Play (7,99 euro)

5. Netflix

In de instellingen van de Netflix-app is een optie verschenen waarmee je kunt kiezen waar je je gedownloade video’s op wil slaan. Je kunt zo aangeven of je films en series op je interne opslaggeheugen belanden, of dat Netflix de bestanden op een geheugenkaartje zet. Dit is vooral handig als je een grote geheugenkaart hebt, maar relatief weinig intern geheugen tot je beschikking hebt.

Volgens Netflix is de functie om bestanden op je geheugenkaart op te slaan niet op alle toestellen beschikbaar. Naast het feit dat telefoons zonder geheugenkaart er niets aan hebben, kan het dus zijn dat jouw toestel niet wordt ondersteund. Netflix bracht onlangs een update uit waarmee je offline series en films kan kijken.

Download Netflix in Google Play (gratis)

6. Ninja Spinki Challenges

Ninja Spinki Challenges

Dong Nguyen, de man die ons in 2013 het onmogelijke Flappy Bird bracht, heeft een nieuw spel uitgebracht. Ninja Spinki Challenges is een verzameling van zes uitdagende minigames. Je speelt als Spinki, een beginnende ninja die een set van zes uitdagingen moet zien te overleven. Ontwijk stuiterende vijanden, vuur je shuriken af op bewegende doelwitten of spring precies op tijd om projectielen te ontwijken.

Van de zes uitdagingen zijn verschillende levels, waarbij je steeds vast aantal seconden moet zien te overleven. Vooral het eerste level van elke uitdaging valt in ieder geval te voltooien. Later wordt het vanzelfsprekend wel weer lastiger, maar dan heb je de ergste stress in ieder geval gehad. Er zijn zo’n dertig levels in het spel te vinden.

Download Ninja Spinki Challenges in Google Play (gratis)

7. Snapchat

snapchat

Snapchat 10, zoals de nieuwste versie van de berichtendienst heet, is per direct voor iedereen beschikbaar. Deze update zorgt vooral voor wat meer consistentie in het uiterlijk van de app, al zijn er ook enkele significante nieuwe features toegevoegd.

Zo beschikt Snapchat nu over een zoekbalk die prominent in beeld verschijnt als je de app opent. Deze zoekbalk is altijd bovenaan in beeld te vinden en vervangt de zoekknoppen bij Stories en Chat. Tik je op de balk, dan krijg je direct een overzicht van je favoriete contacten in beeld. Vervolgens kun je op zoek naar andere contacten, chatgroepen of specifieke Snapchat Discover-kanalen. Met de universele zoekfunctie hoopt Snapchat de app overzichtelijker te maken.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

8. Fender Tune

Fender Tune

Fender is een bekend merk voor iedereen die wel eens een gitaar heeft aangeraakt. De gitaarmaker heeft nu zijn allereerste app in de Play Store gepubliceerd. Fender Tune laat je jouw elektrische gitaar, akoestische gitaar of basgitaar stemmen. Het is een fijne minimalistische app die ook nog eens goed werkt. Als je al weet hoe het stemmen van een gitaar werkt, dan kun je direct aan de slag. Voor beginners biedt de app een heldere uitleg.

Je kunt je gitaar op twee verschillende manieren stemmen. Met de auto-modus pluk je aan de snaren en hoort de app welke je aanraakt en hoe deze beter gestemd moet worden. Dit is de makkelijkste modus. In de manual-modus kies je niet alleen een type gitaar en de toon die je wil horen, maar je kunt ook een manier van stemmen kiezen.

Download Fender Tune in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu