Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. In de vierde week van 2019 hebben we vier toffe Android-apps voor je. Lees gauw verder!
Lees verder na de advertentie.
1. ActionDash
Google maakt Android-gebruikers sinds kort meer bewust van hun smartphonegebruik via de app Digitaal Welzijn. Helaas is die app maar voor een handjevol toestellen beschikbaar. De maker van Action Launcher hebben met ActionDash een app om vergelijkbare functies voor iedereen toegankelijk te maken.
Met deze app zie je heel duidelijk hoelang je jouw toestel per dag of per week gebruikt en welke apps je het vaakst opent. Ook laat ActionDash zien hoe vaak jij je smartphone ontgrendelt en hoeveel notificaties je ontvangt. Het doel is om mensen meer bewust te maken van hun smartphonegebruik. De eenmalige upgrade naar ActionDash Plus, waarmee je meer opties krijgt, kost 4,99 euro.
→ Download ActionDash in de Play Store (gratis)
2. IFFR
De spotlights van de internationale filmwereld zijn de komende dagen volledig op Rotterdam gericht: het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) is weer begonnen. Tot en met 23 januari worden er honderden films en documentaires van makers van over de hele wereld vertoont, op schermen en locaties verspreid over de stad.
Maar naast de grofweg 500 films, worden er ook allerlei kunsttentoonstellingen, evenementen, lezingen en workshops gehouden. Om bezoekers een overzicht te bieden en niet verdwaald te raken tussen alle witte doeken, is er de IFFR-app. Bekijk hierin het programma en je persoonlijk samen te stellen festivalagenda en koop en bewaar tickets. Je kunt ook de handige IFFR Film Finder de perfecte film voor je laten selecteren, aan de hand van jouw voorkeuren.
→ Download de IFFR-app in de Play Store (gratis)
3. Spotify
Met de nieuwste versie van Spotify kun je bands, zangers en andere artiesten blokkeren. Zo’n geblokkeerde artiest duikt vervolgens niet meer op in de automatisch samengestelde playlists van de muziekdienst, en wordt ook niet meer getoond in de muziekresultaten. Zelfs met een directe link naar een nummer kun je de artiest niet meer luisteren.
Er is één uitzondering: je krijgt de geblokkeerde artiesten nog wel te horen als je een nummer van andere bands luistert. Zelfs met blokkade zul je R. Kelly dus nog horen op het Lady Gaga-nummer Do What U Want. De nieuwe functie wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold, waardoor het even kan duren voordat je ‘m ziet verschijnen in de app.
→ Download Spotify in de Play Store (gratis)
4. SwiftKey Beta
De testversie van het populaire SwiftKey heeft er een nieuwe functie bijgekregen. Voortaan schakelt het Gboard-alternatief automatisch over naar een anonieme versie wanneer je incognito gaat in je browser. SwiftKey slaat zodoende niks op van wat je hebt getypt tijdens deze sessie. Dit is natuurlijk hartstikke goed voor je privacy.
De woorden die je tijdens een privésessie typt worden niet opgeslagen in het woordenboek, en zijn niet te achterhalen. Dit bespaart je mogelijk een hoop gênante tekstvoorspellingen. SwiftKey Beta schakelt automatisch over in alle grote browsers voor je smartphone of tablet, waaronder Chrome en Microsoft Edge.
→ Download SwiftKey Beta in de Play Store (gratis)