De 7 beste Android-apps in Google Play van week 40 – 2015

Wouter Nijsen
4 oktober 2015, 15:30
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 40 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan het vernieuwde Google Foto’s, de Android Wear-ondersteuning van Skype en de nieuwe game Ski Safari 2.

De beste Android-apps van week 40

1. AmpMe

ampme

Met AmpMe kun je dezelfde muziek over de speakers van meerdere mobiele apparaten laten spelen. Daarbij hoef je niet eens op hetzelfde wifi-netwerk te zitten of gebruik te maken van bluetooth; het enige wat je nodig hebt is een aantal smartphones of tablets en de Android-app. De eerste gebruiker die AmpMe instelt, krijgt een viercijferige `party code` op zijn scherm te zien. Die moeten de andere gebruikers overnemen, waarna hun toestel een pieptoon laat horen om te synchroniseren met de andere toestellen.

AmpMe werkt vliegensvlug en met veel verschillende apparaten. Zo is de app beschikbaar voor Android en iOS, maar je kunt ook bluetooth-speakers koppelen, mits die zijn voorzien van een microfoon. Lees meer over AmpMe en bekijk een video van de app.

Download AmpMe in Google Play (gratis)

2. Google Foto’s

google foto's

Google Foto`s heeft vanaf deze week eindelijk ondersteuning voor de Chromecast. Dankzij de Google Foto`s Chromecast-ondersteuning kun je foto`s en video`s streamen naar je televisie en tegelijkertijd door de kiekjes op je telefoon bladeren, zonder dat dit te zien is op de televisie. Hier blijft alleen het uitgekozen beeld zichtbaar voor anderen en niet beelden die je liever privé wilt houden.

Ook nieuw is `Gedeelde albums`, een functie die later in 2015 beschikbaar zal komen. Deze albums zijn door meerdere mensen te bekijken en te beheren. Voordat derden toegang krijgen tot een album dienen ze wel eerst uitgenodigd te worden. De app stuurt ook een notificatie als er een nieuwe foto geplaatst is. Lees meer over het vernieuwde Google Foto’s.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

3. Skoep

skoep

De Samsung Go-app, die nieuws toont van verschillende mediakanalen, is deze week vervangen door Skoep. Mocreate, de oorspronkelijke maker van de app, heeft deze overgenomen van Samsung en van een nieuwe lik verf voorzien. De applicatie toont het beste van het web op basis van je geslacht en leeftijd. Ook heb je de mogelijkheid om het media-aanbod aan te passen, zodat bepaalde onderwerpen niet te zien zijn.

Daarnaast toont de app tweets van bekende Nederlanders, de grappigste filmpjes van het web en prijsvragen en promoties waar je aan kunt meedoen. Je kunt door de carrousel heen swipen naar het gewenste onderwerp en doorklikken om er meer over te weten te komen. Lees meer over Skoep van Samsung.

Download Skoep in Google Play (gratis)

4. Evernote

evernote zakelijk apps

De populaire notitie-app Evernote miste tot nu toe de mogelijkheid om widgets aan je homescreen toe te voegen, maar daar is verandering in gekomen. Evernote biedt nu namelijk drie handige widgets: Evernote acties, Evernote lijst en Evernote navigatiebalk. Eerstgenoemde laat je kiezen tussen de mogelijkheden die je met Evernote hebt om een notitie op te slaan, zoals `simpele notitie` of `camera`. Deze worden dan als directe snelkoppeling toegevoegd aan je beginscherm.

Evernote lijst laat een overzicht zien van jouw notities. Je kunt zelf selecteren waarop de app de notities moet selecteren, bijvoorbeeld recent bekeken. Fijn is dat je zo direct de notities kunt openen die jij nodig hebt. Lees meer over de Evernote-widgets en bekijk screenshots.

Download Evernote in Google Play (gratis)

5. Ski Safari 2

ski safari 2 icon

Behendigheidsspelletje Ski Safari was een populaire game in Google Play, maar werd al enige tijd niet meer van updates voorzien. De ontwikkelaars komen nu met Ski Safari 2. De basis van Ski Safari 2 is hetzelfde als zijn voorganger. Je skiet of snowboardt een lange berg af om te vluchten voor een lawine. Onderweg moet je allerhande obstakels vermijden, punten verzamelen door munten te pakken of trucs te doen en kun je meeliften met onder meer een pinguïn of een Yeti.

Wel zijn er een aantal nieuwe trucs bijgekomen, die je wel een paar keer moet oefenen voordat je ze goed onder de duim hebt. Ook kun je nu kiezen tussen twee personages: Sven en zijn zus Evana. Een andere nieuwe optie is de multiplayermodus. Hier ga je mee aan de slag door allebei op hetzelfde wifi-netwerk in te loggen. Lees meer over Ski Safari 2 en bekijk een video van de game.

Download Ski Safari 2 in Google Play (gratis)

6. Skype

skype

Eerder dit jaar maakte Microsoft de besturing van Skype geschikt voor de Apple Watch. Met de laatste update van het online belprogramma ondersteunt de app nu ook Android Wear. Eén van de mogelijkheden is om met je Android Wear een oproep af te wijzen of aan te nemen. Dit gesprek moet vervolgens wel gewoon via jouw smartphone gevoerd worden. Deze functionaliteit zou handig zijn, maar het is nog niet mogelijk via de Skype-app op je smartwatch een telefoongesprek te voeren.

Behalve het afhandelen van een belletje, is het ook mogelijk te reageren op chats via Skype. Dit kan door middel van een bericht dat je inspreekt bij je pols wat vervolgens omgezet wordt naar een tekstbericht. Lees meer over de Skype Android Wear-ondersteuning en bekijk een video.

Download Skype voor Android Wear in Google Play (gratis)

7. Khan Academy

khan academy

Toen Salman Khan merkte dat zijn lessen wiskunde populair waren op YouTube, zegde hij zijn baan op en begon hij zich fulltime te richten op het opzetten van een goed onderwijsplatform: Khan Academy. Het online platform is inmiddels volledig gevuld met lessen op verschillende niveau`s, van basisschool tot hoger onderwijs, en diverse onderwerpen.

De uitlegfilmpjes in de Android-app zijn ingedeeld op basis van verschillende  onderwerpen. Binnen elk onderwerp kun je kiezen tussen een groot aantal subcategorieën en daarbinnen weer voor een specifiek onderwerp. De lijst aan video`s lijkt hierdoor eindeloos en het gevaar van de app is dat je al snel verdwaalt tussen de mogelijkheden of niet meer weet waar je begonnen of gebleven bent. Lees meer over Khan Academy en bekijk screenshots en een video van de app.

Download Khan Academy  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu