De 7 beste Android-apps in Google Play van week 40 – 2016

Wouter Nijsen
9 oktober 2016, 15:30
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 40 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 40

Deze keer besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week aandacht aan Giphy Cam, de lichte versie van Facebook Messenger en de nieuwe functies van WhatsApp en Telegram. Lees gauw verder!

1. Giphy Cam

giphy cam

Met de nieuwe app Giphy Cam kun je zelf gifs maken door je smartphonecamera te gebruiken. Met de filters en stickers kun je jouw beelden extra opleuken. Bij het maken van een gif kun je kiezen uit twee soorten. Je kunt de opnameknop vasthouden om een lange gif te maken en de opnameknop kort indrukken zodat er snel achter elkaar vijf foto’s worden gemaakt die in een gif worden verwerkt.

Je kunt stickers en filters al toevoegen voordat je de beelden opneemt, of je kiest ervoor om eerst op te nemen en de gif daarna op te leuken. De opties van filters verschillen van andere kleurtjes tot uitgebreide effecten. Ook zijn er een hoop stickers die je op de beelden kunt zetten en vervolgens kunt verplaatsten, draaien en groter of kleiner maken. Giphy belooft elke week nieuwe filters toe te voegen, zodat je gifs on point blijven.

Download Giphy Cam in Google Play (gratis)

2. WhatsApp

whatsapp

Net als Snapchat en Telegram beschikt WhatsApp nu over de mogelijkheid om je foto’s te voorzien van stickers en tekeningen. Plak emoji’s over het hoofd van je vrienden, teken wat rare vormen op je huisdieren, of voorzie het geheel van een pakkende tekst. In situaties met weinig licht zal de app voortaan een felle flits maken met het scherm vlak voor de foto gemaakt wordt. Zo heb je alles toch nog helder en duidelijk in beeld.

Tot slot is er een zoomfunctie toegevoegd voor het maken van video’s. Dat gaat simpelweg door omhoog of omlaag te swipen over het scherm. Switchen tussen de camera voorop en achterop doe je door te dubbeltikken op het scherm.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

3. Facebook Messenger Lite

messenger-lite-icon

Na Facebook Lite is sinds deze week ook Messenger Lite. De nieuwe app is vooral bedoeld voor opkomende landen, waar het mobiele internet minder snel is en consumenten goedkopere smartphones gebruiken. De app is vooralsnog slechts beschikbaar in een klein aantal landen, maar kan via de link hieronder worden geïnstalleerd door het apk-bestand te downloaden.

De databesparing van Messenger Lite begint al bij het installatieproces. Waar de gewone versie van de app zo’n 60MB opslagruimte vereist, heb je voor de Lite-variant minder dan 10MB nodig. Ook het logo is aangepast: geen blauw wolkje met witte bliksem, maar een wit wolkje met blauwe bliksem.

Download Messenger Lite via APK Mirror (gratis)

4. De Grote Hack

nen-icon

NEN bestaat in 2016 honderd jaar. Deze organisatie ziet toe op normalisering, wat betekent dat er normen en standaarden zijn voor elk product dat in Nederland verschijnt. Van rookmelders tot enveloppen: NEN zorgt ervoor dat bedrijven weten aan welke voorwaarden hun product moet voldoen.

Om dat jubileum te vieren introduceerde NEN deze week De Grote Hack, een game waarin je vragen rondom normen moet beantwoorden. Probeer betere scores te behalen dan je vrienden én ontdek tegelijkertijd het belang van het werk dat NEN doet.

Download De Grote Hack in Google Play (gratis)

5. Telegram

telegram-icon

Het Telegram Gaming Platform is beschikbaar in versie 3.13 van de app. Nadat je de update hebt geïnstalleerd voeg je @gamee toe als gesprekspartner om een spelletje te starten. Eventueel kun je ook games spelen in een gesprek met iemand anders door @gamee te typen.

Op dit moment zijn er zo’n dertig spellen om uit te kiezen, maar dat aantal zal volgens Telegram snel groeien. Elk spel dat in HTML5 gebouwd is kan in principe via de chat-app werken. Los bijvoorbeeld zo snel mogelijk rekensommen op, speel een kaartspel of zelfs een uitgebreide 3D-shooter: het moet in theorie allemaal kunnen. De spellen worden niet geïnstalleerd op je smartphone, maar in het Telegram-gesprek dat is geopend, haast als een normale website.

Download Telegram in Google Play (gratis)

6. Dan The Man

dan the man

Halfbrick Studios maakte naast Jetpack Joyride ook Fruit Ninja, Monster Dash en Radical Rappelling. Met Dan The Man probeert de ontwikkelaars iets nieuws, al zal de spelopzet je bekend voor komen. De game is namelijk een klassieke platformer, waarbij je horizontaal door het beeld loopt, onderweg voorwerpen oppakt en vijanden verslaat.

Dat laatste doe je door met je vuisten te vechten, maar je kunt ook aan de slag met een werpster of een wapen. Die vind je echter maar af en toe, waardoor je voornamelijk met blote handen vecht. Dat is ook wel het leukste en meest uitdagende, zeker omdat de besturing met de verschillende knopjes op het scherm, goed werkt.

Download Dan The Man in Google Play (gratis)

7. Prisma

prisma android

De populaire foto-app is nu Prisma offline te gebruiken, waardoor je geen internetverbinding meer nodig hebt om je foto’s om te toveren tot ware kunstwerkjes. De offline-modus kun je gebruiken door eerst de Prisma-stijlen te downloaden. Hier heb je uiteraard wel een internetverbinding voor nodig.

Het downloaden lijkt automatisch te gaan als je door de lijst scrollt, al willen dan nog niet alle stijlen opgeslagen worden. Wil je er zeker van zijn dat jouw gekozen stijl offline beschikbaar is, dan moet je deze stijl eerst online gebruiken zodat de informatie direct naar je toestel gedownload wordt. Vervolgens kun je offline naar hartenlust de verschillende stijlen gebruiken.

Download Prisma in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu