De 4 beste Android-apps in Google Play van week 40 – 2017

Wouter Nijsen
8 oktober 2017, 16:09
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 40 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 40

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de Stranger Things-game, officiële app voor Stoptober en nog veel meer. Lees gauw verder!

1. Stranger Things: The Game

Hoewel het nog eventjes duurt voordat seizoen 2 van Stranger Things op Netflix staat, kun je nu al aan de slag met Eleven, Hopper en de rest van de groep in de gratis Stranger Things-game. Het spel heeft, net als de serie zelf, een retro-stijl. Het is een actiegame waarin je met verschillende personages uit de serie kunt spelen. Allemaal hebben ze hun eigen krachten. Zo heeft Hopper een pak dat hem bescherming biedt in de Upside Down, terwijl Nancy haar honkbalknuppel kan inzetten.

Het uiteindelijke doel is om de nieuwe mysteries in Hawkins te ontrafelen. Daarvoor verken je bekende locaties uit de serie en enkele plekken die we nog niet gezien hebben. Je hebt de keuze uit twee moeilijkheidsgraden: normaal of ‘klassiek’. Die laatste is volgens de ontwikkelaars van BonusXP bedoeld voor gamers die zijn opgegroeid in de jaren tachtig.

Download Stranger Things in Google Play (gratis)

2. Stoptober 2017

Stoptober is weer begonnen. Na het downloaden van de app is het allereerst belangrijk om de stopdatum in te stellen. Mocht je terugvallen, dan is het mogelijk de app te resetten en een nieuwe stopdatum in te voeren. Elke keer als je de app opent geef je aan of je nog rookvrij bent en zo houdt hij voor jou de score bij.

Vanaf dit moment ontvang je iedere dag voor de komende 28 dagen een bericht dat je ondersteunt bij het stoppen met roken. Dit bericht bevat onder meer motiverende feiten, maar ook wat je tot nu toe al hebt bereikt met het stoppen met roken, zoals een verbeterde smaaksensatie. Ook geeft de apps tips als ‘doe alle aanstekers weg’, die je kunt afvinken als je ze hebt uitgevoerd.

Download Stoptober 2017 in Google Play (gratis)

3. Google Assistant

Google Assistant-app

De Google Assistant-app staat in de Play Store en is gratis te downloaden. Het is een opmerkelijke toevoeging, omdat de stemgestuurde assistent begin dit jaar automatisch werd uitgerold naar veel Android-gebruikers. In de voetnoten biedt Google een verklaring. “De Google Assistant-app is een andere manier om de assistent die op je smartphone staat te openen. Met één druk op de snelkoppeling verschijnt deze in beeld,” zo leest de beschrijving. “Deze app is niet vereist om de Google Assistant te gebruiken als deze al op je apparaat staat.”

Waarom Google nu opeens met deze snelkoppeling komt aanzetten, is niet helemaal duidelijk. Op smartphones die nog niet over de assistent beschikken, verschijnt een korte uitleg over waarom hun toestel nog niet geschikt is. Je kunt de app ook installeren op Chromebooks met ondersteuning voor Android-apps, om de Assistant zo sneller te kunnen openen.

Download Google Assistant in Google Play (gratis)

4. Batman: The Enemy Within

Telltale Games, bekend van zijn episodische spellen met een focus op het verhaal, heeft het tweede seizoen van zijn Batman-reeks uitgebracht. De eerste en tweede aflevering van Batman: The Enemy Within, zoals het nieuwe seizoen heet, staat in de Play Store en is geschikt voor Android-smartphones en tablets.

The Enemy Within is een direct vervolg op het eerste seizoen en focust zich op de geheime organisatie ‘The Pact’. We willen het verhaal niet verklappen, maar Batman moet met een aantal superschurken samenwerken om missies te voltooien. De game heeft een toffe grafische stijl en een goed verhaal, al is het jammer dat de technische problemen de ervaring een beetje tekortdoen.

Download Batman: The Enemy Within in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu