De 5 beste Android-apps in Google Play van week 40 – 2018

Wouter Nijsen
7 oktober 2018, 15:21
3 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 40 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer vijf goede Android-apps en -games.

Lees verder na de advertentie.

1. Stoptober 2018

Stoptober is weer begonnen. In de maand oktober stoppen mensen wereldwijd gezamenlijk met roken, en de Stoptober 2018-app kan hierbij helpen. Na het downloaden van de app is het allereerst belangrijk om de stopdatum in te stellen. Mocht je terugvallen, dan is het mogelijk de app te resetten en een nieuwe stopdatum in te voeren, maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit. Elke keer als je de app opent, geef je aan of je nog rookvrij bent en zo houdt hij voor jou de score bij.

Vanaf dit moment ontvang je iedere dag voor de komende 28 dagen een bericht dat je ondersteunt bij het stoppen met roken. Dit bericht bevat onder meer motiverende feiten, maar ook wat je tot nu toe al hebt bereikt met het stoppen met roken, zoals een verbeterde smaaksensatie. Ook geeft de app tips als ‘doe alle aanstekers weg’, die je kunt afvinken als je ze hebt uitgevoerd.

Download Stoptober 2018 in Google Play (gratis)

2. Swapfiets

Swapfiets icoon

Swapfiets is in korte tijd razend populair geworden onder studenten. Voor een vast bedrag per maand ben je altijd voorzien van een werkende fiets en indien je stalen ros kapot is, wordt ‘ie op locatie gerepareerd. Je hoeft dus nooit meer zelf aan de slag om een lekke band te plakken. Mocht je fiets ernstige schade hebben, dan wordt hij zelfs direct omgeruild voor een exemplaar zonder gebreken. Dit wordt ‘Swappen’ genoemd.

De belangrijkste toevoeging van deze app is dat je voortaan razendsnel verder wordt geholpen bij een lekke band of kapot licht. In de app kun je namelijk direct een afspraak met je lokale Swapwinkel inplannen, zodat je razendsnel weer onderweg bent. Je hoeft niet voor reparatie te betalen, omdat dit in het abonnement zit.

Download Swapfiets in Google Play (gratis)

3. WhatsApp-bèta

beste android-apps 2017

In de nieuwste testversie van WhatsApp zijn twee handige nieuwe features aanwezig. Het is mogelijk om snel op een specifiek bericht te reageren, door deze simpelweg naar rechts te vegen. Een fijne toevoeging, omdat je hierdoor niet meer op het bericht hoeft te tikken, vast te houden en daarna op het reageer-knopje drukt. Je slaat dus een aantal stappen over door simpelweg het berichtje naar rechts te vegen.

Ook handig: de picture-in-picture-functie is eindelijk aan WhatsApp toegevoegd. Hiervoor kun je gedeelde YouTube-, Facebook- en Instagram-video’s direct bekijken in de chat-app, zonder dat je er de aparte applicatie voor hoeft te openen. Het filmpje speelt dan af in een klein schermpje, zodat je ondertussen kunt doorgaan met WhatsApp’en.

Download de WhatsApp-bèta in Google Play (gratis)

4. Tapperuse

Met Tapperuse reken je per minuut af in onder meer pretparken, sportscholen en sauna’s waardoor je geen ticket voor de hele dag hoeft te kopen. Het aanbod bestaat momenteel vooral uit sauna’s, pretparken, sportscholen en arcadehallen. Je kunt echter ook een verhuisbus met de app huren. Zoek op de kaart naar waar je heen wil en druk op ‘Intappen’. De app controleert dan of je daadwerkelijk in de buurt van de locatie bent.

Vervolgens geef je aan met wie je gaat. Sommige locaties hebben speciale tarieven voor kinderen en ouderen, waardoor het loont om je gezinssamenstelling op te geven. Bij de kassa laat je weten dat je via Tapperuse naar binnen gaat en vanaf dat moment hoef je je nergens meer zorgen om te maken. De timer loopt en je betaalt per minuut.

→ Download Tapperuse in Google Play (gratis)

5. Alphabear 2

Ken je de leuke puzzelgame Alphabear nog? Het tweede deel is nu verkrijgbaar voor Android. Net als het origineel moet je in Alphabear 2 zo lang mogelijke woorden maken om letters weg te spelen.

Des te meer letters je wegspeelt, des te groter de beren worden en jij een hogere score krijgt. Let wel op dat het Engelse woorden moeten zijn. De game heeft ook weer een hoop woordgrappen, dus is sowieso de moeite waard om te pro-beren.

Download Alphabear 2 in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu