De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 5 beste Android-apps in de Play Store van week 40 – 2019

Wouter Nijsen
6 oktober 2019, 15:58
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in de Play Store van week 40 – 2019

Iedere zondag selecteert Android Planet de beste Android-apps, updates en games uit de Play Store. Ook deze week zat er weer genoeg moois bij. Dit zijn de beste Android-apps van week 40 van 2019.

Lees verder na de advertentie.

1. Call of Duty: Mobile

Voor smartphones zijn al behoorlijk wat interessante en uitgebreide first person shooters verschenen. Denk aan PUBG Mobile, waarmee je de complete Battle Royale-game PlayerUnknown’s Battlegrounds op het kleine schermpje van je telefoon speelt. Daarnaast is Fortnite nog steeds één van de grootste games op de markt.

Nu komt de koning van het genre met een mobiele versie van zijn populaire pc- en console-reeks: Call of Duty: Mobile. Het belangrijkste onderdeel voor een first person shooter op smartphones is de besturing, en Call of Duty: Mobile bestuurt het fijnst van alle mobiele shooters die we ooit hebben gespeeld. Dat is maar goed ook, want de game heeft op dit moment geen ondersteuning voor externe controllers.

Download Call of Duty: Mobile in de Play Store (gratis)

2. Google Play Books

Verschillende Google-apps kregen de afgelopen tijd een donkere modus en nu is Play Books aan de beurt. De app, waarmee je boeken kunt kopen en lezen, krijgt een donker thema dat fijn is voor als je veel in de avonduren leest. Je ziet het donkere thema bij de Homepage, Bibliotheek en Winkel van Play Books. Tijdens het lezen kon je overigens al instellen dat er een zwarte achtergrond met witte lezers tevoorschijn kwam.

Zie je de donkere modus van Play Books nog steeds niet? Dan moet je helaas wachten totdat Google de functie ook voor jou beschikbaar maakt. Het bedrijf brengt het donkere thema voor de app geleidelijk uit, waardoor het eventjes kan duren voordat je er mee aan de slag kan. De dark mode van Play Books is vooral fijn als je ‘s avonds in het donker graag boeken leest, omdat je dan niet meer last hebt van de felle witte achtergrond van de app.

Download Google Play Books in de Play Store (gratis)

3. Threads

Afgelopen jaar kondigde Facebook, het moederbedrijf van Instagram, een koerswijziging aan. De verschillende apps van het bedrijf zouden intiemer worden, en niet langer om het aanspreken van de massa draaien. Het eerste voorbeeld van deze koerswijziging is Threads, dat gebaseerd is op Instagram. Je kunt deze app het best zien als Instagram, maar dan alleen voor jou en je beste vrienden. Net als bij Insta kun je foto’s, video’s en Verhalen plaatsen, maar deze deel je vervolgens alleen met een vooraf samengesteld lijstje mensen.

Ook in Threads is bovendien mogelijk om foto’s en filmpjes te bewerken met tekst, animaties en emoji. De app staat overigens wel los van Instagram. Je hoeft dus niet per se de lijst met goede vrienden uit het fotoplatform te selecteren, maar kunt gewoon een eigen lijstje met naasten samenstellen.

Download Threads in Google Play (gratis)

4. Duet Display

duet display app icoon

Heb je nog een oude Android-telefoon of -tablet liggen? Met de nieuwe app Duet Display kun je deze als tweede scherm voor je computer gebruiken. De applicatie is al langer beschikbaar voor iOS en is nu ook in de Play Store verkrijgbaar. Je kunt tijdelijk profiteren van een introductiekorting.

Duet Display werkt heel simpel. Je koppelt het Android-toestel draadloos aan je computer of via usb-c, waarna je een tweede scherm tot je beschikking hebt. De app werkt vanaf Android 7.1 (Nougat) en je computer moet minstens Windows 10 draaien. Ook wanneer je een Chromebook hebt, kun je een Android-telefoon als tweede computerscherm gebruiken.

→ Download Duet Display in de Play Store (tijdelijk 10,99 euro)

5. Stoptober 2019

Stoptober is weer begonnen. In de maand oktober stoppen mensen wereldwijd gezamenlijk met roken. De Stoptober 2019-app kan hierbij helpen en we laten zien hoe. De app beschikt over diverse functionaliteiten waarmee inzichtelijk wordt gemaakt wat stoppen met roken jou oplevert, geeft tips om het stoppen met roken te vergemakkelijken, is beschikbaar voor noodhulp en geeft een dagelijkse herinnering.

Na het downloaden van de app is het allereerst belangrijk om de stopdatum in te stellen. Mocht je terugvallen, dan is het mogelijk de app te resetten en een nieuwe stopdatum in te voeren, maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit. Elke keer als je de app opent, geef je aan of je nog rookvrij bent en zo houdt hij voor jou de score bij. Vanaf dit moment ontvang je iedere dag voor de komende 28 dagen een bericht dat je ondersteunt bij het stoppen met roken.

Download Stoptober 2019 in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu