De 9 beste Android-apps in Google Play van week 41 – 2015

Wouter Nijsen
11 oktober 2015, 15:30
6 min leestijd
De 9 beste Android-apps in Google Play van week 41 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de grote Telegram-update, de Google Drive-integratie van WhatsApp en de vernieuwde Stagefright Detector.

De beste Android-apps van week 41

1. Telegram

telegram-icon

De populaire chatdienst Telegram heeft een update beschikbaar gemaakt voor Android, waarbij enkele toffe features zijn toegevoegd. Zo biedt de app nu volledige ondersteuning voor Android 6.0 (Marshmallow). Telegram biedt na de update ook ondersteuning voor Now on Tap, waardoor informatie uit de app getoond wordt in de slimme zoekfunctie.

Een andere Android 6.0-functie die nu is geïntegreerd in Telegram is Direct Share. Direct Share maakt het mogelijk om bestanden en informatie te delen met vooraf aangewezen contactpersonen. Druk je in Telegram op `Delen`, dan zal deze informatie dus gedeeld worden met de contactpersonen die jij bij de standaard deelopties van Android hebt toegevoegd. Lees meer over de Telegram-update en bekijk screenshots.

Download de update van Telegram in Google Play (gratis)

2. Kringloop App

kringloop

Ben je op zoek naar tweedehands artikelen en heb je geen zin om online marktplaatsen af te struinen, dan kan het leuk zijn om een kringloopwinkel te bezoeken. Met de Kringloop App zie je snel of er een dergelijke winkel bij jou in de buurt is en hoe je er komt. De app heeft alleen een werkende wifi- en gps-verbinding nodig en geeft vervolgens in een lijst- of kaart-weergave aan waar de winkels zich bevinden.

Je kunt per plaats bekijken welke kringloopwinkels er zijn, al bevat de app in sommige gevallen ook winkels die niet meer bestaan (zoals De Boemerang in Gendt). Voor de winkels die wel nog bestaan kun je de openingstijden, contactinformatie en beoordelingen bekijken. Lees meer over de Kringloop App en bekijk screenshots.

Download Kringloop App in Google Play (gratis)

3. Stagefright Detector 5.0

stagefright-icon

Nadat enkele maanden geleden het ernstige Stagefright-lek werd aangetroffen in Android, ontdekte Joshua Drake van Zimperium vorige week nieuwe kwetsbaarheden in Googles mobiele besturingssysteem. Het tweede lek, dat `Stagefright 2.0` wordt genoemd, laat kwaadwillenden inbreken op een Android-telefoon wanneer deze is geïnfecteerd met een malafide mp3- of mp4-bestand.

Om te checken of jouw smartphones kwetsbaar is voor Stagefright 2.0, heeft Zimperium een vernieuwde versie van de Stagefright Detector-app beschikbaar gemaakt. Stagefright Detector 5.0 werkt op dezelfde manier als de vorige versie. Stagefright 2.0 is binnen de applicatie te herkennen aan de code`s CVE-2015-3876 en CVE-2015-6602. Lees meer over Stagefright Detector 5.0 en bekijk screenshots van de app.

Download Stagefright Detector 5.0 in Google Play (gratis)

4. Google Translate

Als je Android 6.0 Marshmallow draait, kun je met een update van Google Translate een tekst in 60 verschillende talen vertalen binnen een andere app zonder daarvoor de vertaal-app zelf te openen. De tweede app moet hiervoor wel compatibel zijn met deze nieuwe functie van Google Translate.

Apps als WhatsApp of LinkedIn zijn dit al. Hier selecteer je het stuk tekst dat je wilt vertalen; dit kan zowel in de tekst zijn als net door jou getypte tekst. Selecteer de vertalen-optie die vervolgens verschijnt en er zal zich binnen de app een tweede scherm openen waarin de oorspronkelijke tekst en de vertaalde tekst komt te staan. Ook kun je hier selecteren naar welke taal je de tekst wilt vertalen. Lees meer over het vernieuwde Google Translate.

Download de update van Google Translate in Google Play (gratis)

5. Facebook

2014-facebookapp

Facebook biedt al langer de mogelijkheid om via je Android-app foto`s in je status te bewerken met onder meer filters en emoticons. Met Facebook Krabbelen kun je nu in allerlei kleurtjes iets bij je foto tekenen. Dit doe je door na het uploaden van de foto links onderin op de afwisselende icoontjes te tikken. Als je drukt op het moment dat de schilderskwast in beeld is, komt de optie voor `Krabbelen` tevoorschijn.

Je kunt de kleur en kwast aanpassen, maar ook een tekening ongedaan maken of alles te wissen. De functie lijkt erg op de kleurfunctie die al enige tijd beschikbaar is in Snapchat, dat overigens eigendom van Facebook is. Lees meer over Facebook Krabbelen en bekijk screenshots.

→  Download Facebook in Google Play (gratis)

6. Startpagina

startpagina

Startpagina heeft een eigen Android-app gelanceerd die gecureerde lijsten met websites bevat over bijvoorbeeld nieuws, mode en sport. Tevens kun je een eigen startpagina samenstellen op basis van je interesses en voorkeuren. De indeling van de app is redelijk overzichtelijk. Je kunt horizontaal scrollen om te wisselen tussen je eigen startpagina en de categorieën Populair, Nieuws & Vermaak, Winkelen, Vakantie, Financieel, Weer & Verkeer en Radio. Per categorie kun je ook verticaal scrollen voor de verschillende subcategorieën.

Zoals je gewend bent van Startpagina kun je doorklikken om te zien welke websites en onderwerpen in een subcategorie zijn te vinden. Sites die je opent, worden in de interne browser van de applicatie geopend. Lees meer over de Startpagina-app en bekijk screenshots.

Download Startpagina Google Play (gratis)

7. Slotcode Kraken

slotcode kraken

De ontwikkelaars van Slotcode Kraken, Simple Machine, doen het goed met relatief eenvoudige games die je wilt blijven spelen. Ook Slotcode Kraken is een redelijk simpel spel. In beeld staat een grafische weergave van een hangslot, dat je kunt kraken door de juiste code in te voeren. In het slot gaat een rood streepje rond en de bedoeling is precies op het moment dat deze streep over het gele rondje gaat te tikken.

Dit klinkt iets makkelijker dan het daadwerkelijk is. Het streepje beweegt zich snel en het rondje is klein. In ieder level stijgt het aantal keren dat je moet tikken om het slot te openen. Lees meer over Slotcode Kraken en bekijk screenshots van de game.

Download Slotcode Kraken in Google Play (gratis)

8. WhatsApp

whatsapp-icon

Eerder dit jaar werd het voor verschillende WhatsApp-gebruikers mogelijk om hun gespreksgeschiedenis en ontvangen en verzonden foto`s naar Google Drive te back-uppen. De functie verdween na een tijdje, maar nu is bekend dat alle gebruikers in de komende maanden hun data kunnen opslaan in Drive. Naast gespreksgeschiedenis en foto`s wordt het ook mogelijk om audioberichten en video`s automatisch naar Google Drive te back-uppen.

De Google Drive-integratie voor WhatsApp wordt de komende maanden naar alle gebruikers uitgerold, wat betekent dat het nog even kan duren voordat je met de functie aan de slag kunt. Wel is versie 2.12.302 van de chat-app beschikbaar gemaakt. Die zorgt ervoor dat de Google Drive-functie verschijnt. Lees meer over de WhatsApp Google Drive-integratie.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

9. Meter

Meter

Meter is afkomstig uit Google Creative Lab, een divisie binnen Google die ook verantwoordelijk was voor Lip Swap en Tunnel Vision. Bij Creative Lab bedenken mensen innovatieve ideeën om Google verder te helpen, maar af en toe worden er ook apps ontwikkeld.

Met het nieuwe Meter haal je een fraaie live wallpaper binnen die ook functioneel is. De app toont namelijk informatie als het batterijpercentage, het wifi-signaal en de notificaties op de achtergrond. Het batterijpercentage wordt getoond als een paarse cirkel, het wifi-signaal in een groene driehoek en notificaties verschijnen in een blauw vierkant. Lees meer over Meter en bekijk screenshots van de app.

Download Meter in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu