De 8 beste Android-apps in Google Play van week 41 – 2016

Wouter Nijsen
16 oktober 2016, 15:30
6 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 41 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 41

Deze keer besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week aandacht aan het nieuwe Facebook Workplace, de handige Google Foto’s-update en FIFA Mobile. Lees gauw verder!

1. Facebook Workplace

Facebook Workplace

Facebook Workplace stond eerst bekend als Facebook at Work en werd deze week officieel aangekondigd. Bedrijven kunnen zich per direct aanmelden, waarna ze een uitnodiging voor de dienst ontvangen. Ook in Nederland is de dienst al beschikbaar, ook staat de bijbehorende Android-app inmiddels in de Play Store. Veel bedrijven gebruiken echter al jaren Slack voor interne communicatie, dus Facebook zal flink zijn best moeten doen om mensen over te laten stappen.

Hoewel je Workplace niet gratis kunt uitproberen (in tegenstelling tot Slack) is het standaardabbonement wel een stuk aantrekkelijker geprijsd. Zolang twee verschillende bedrijven Facebook Workplace gebruiken, kunnen ze heel gemakkelijk met elkaar in contact komen via het netwerk. Door een besloten groep aan te maken kunnen alle betrokkenen gemakkelijk overleggen, samenwerken en zaken bespreken.

Download Facebook Workplace in Google Play (gratis)

2. Google Foto’s

vakantie apps google

Met de laatste Google Foto’s-update wordt de fotodienst wederom een stukje slimmer. In het ‘Assistant’-overzicht van de app worden straks suggesties weergegeven van alle foto’s die volgens Google verkeerd gekanteld zijn. Met één druk op de knop kunnen ze vervolgens goed worden gezet. Ook als Google Foto’s merkt dat je vaak foto’s van dezelfde mensen maakt, worden die foto’s voortaan automatisch gegroepeerd.

Google Foto’s maakt nu al vaak automatische montages van je foto’s, met wat speciale filters. De update voegt een soortgelijke functie toe voor je video’s. Videomomenten met veel beweging of andere activiteit worden veranderd in een animatie die je los kunt opslaan, waarmee dat moment makkelijker gedeeld kan worden.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

3. Signal

signal-icon

Zelfvernietigende berichten doken vorige week al op in Facebook Messenger, maar zijn nu ook een onderdeel van chat-app Signal. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om berichten te versturen die automatisch weer verwijderd worden, minimaal vijf seconden en maximaal een week nadat ze gelezen zijn. Schakel je de verdwijnende berichten in, dan gelden ze voor alle berichten in dat gesprek.

Volgens de ontwikkelaars is de functie vooral bedoeld om een gesprek overzichtelijk te houden. Zodra iedereen een bericht heeft gelezen, wordt het automatisch volledig verwijderd. Zo heb je minder rommel in je chatvenster en blijft er ook meer opslagruimte over. Gevoelige informatie op deze manier beschermen raadt Signal niet aan: gebruikers kunnen immers nog altijd een foto van het scherm maken.

Download Signal in Google Play (gratis)

4. Sprayscape

sprayscape

Vanuit Android Experiments komt een wat bizarre app in de Play Store rollen. Met Sprayscape krijg je eerst een zwarte omgeving te zien. Zodra je op het scherm drukt, wordt er via je camera een deel van de wereld om je heen vastgelegd. Door te bewegen tijdens het opnemen, is het net alsof je met graffiti spuit. Alleen gebruik je geen verf, maar camerabeelden van je omgeving. Op deze manier kun je een soort bizar kunstwerk maken. Je creaties zijn op te slaan en te delen, zodat anderen er in rond kunnen kijken.

Er zijn dus veel mogelijkheden om iets heel vreemds of juist leuks te maken. Dat de app wat apart aanvoelt, is ook de bedoeling. Google zelf noemt het een ‘perfecte onvolmaakte vr-ish camera-app’. Lekker wazig dus. Dat komt allemaal door het Android Experiments-project.

Download Sprayscape in Google Play (gratis)

5. Tinder

Tinder

Druk aan het swipen op Tinder, maar aan het twijfelen over je eigen profielfoto’s? Tinder Smart Photos zorgt ervoor dat je beste profielfoto altijd vooraan staat, waardoor je meer matches krijgt. Activeer je de nieuwe functie, dan zal Tinder je verschillende profielfoto’s testen om te kijken welke tot het meeste matches leidt. Je kunt nu al tot maximaal zeven foto’s aan je profiel toevoegen, maar de volgorde wordt door jou bepaald en ligt vervolgens vast.

Tinder Smart Photos zorgt echter voor de optimale volgorde. De app zal verschillende gebruikers willekeurige foto’s uit je profiel voorschotelen en zet uiteindelijk je meest succesvolle foto vooraan. Volgens de ontwikkelaars zullen de algoritmes van de dating-app met iedere swipe verder verbeteren. Gebruikers die de optie al even mochten testen kregen tot wel 12 procent meer matches.

Download Tinder in Google Play (gratis)

6. Daydream Keyboard

Google Daydream Keyboard

Het nieuwe Daydream Keyboard is een oerdegelijk toetsenbord voor virtual reality. Als je het keyboard oproept, krijg je een set toetsen in beeld die er grotendeels hetzelfde uitzien als het toetsenbord op je Android-smartphone. Wel wordt er links nog een extra set numerieke toetsen getoond, en staat er boven het scherm een zoekbalk van Google.

Waarschijnlijk zul je het toetsenbord besturen met de controller die meegeleverd wordt met Daydream View, Googles virtual reality-headset. Of dat in de praktijk handig is, is echter nog maar de vraag: letters één voor één aanwijzen met een cursor gaat waarschijnlijk niet bijster snel. Overigens hebben de meeste gebruikers voorlopig niets aan het virtuele toetsenbord. Daydream wordt enkel ondersteund door de Google Pixel XL, een smartphone die voorlopig niet in Nederland verkrijgbaar is.

Download Daydream Keyboard in Google Play (gratis)

7. Pokémon GO

Pokémon Go XP

De ruilfunctie laat nog steeds op zich wachten, maar deze Pokémon GO-update pakt wel een ander punt aan: het is vanaf nu gemakkelijker om je trainer naar een nieuw level te tillen. Vanaf versie 0.41.2 van de Pokémon GO Android-app krijg je meer ervaringspunten als je vaker dezelfde Pokémon vangt. Goed nieuws, want dit betekent dat het nu ook echt loont om die honderdste Weedle en Pidgey die je tegenkomt te vangen.

Zo zal je namelijk steeds iets meer XP krijgen, zodat je weer wat sneller dat volgende level bereikt. Daarnaast is het nu mogelijk om zes verschillende Pokémon met je mee te nemen als je naar een gym van je eigen team gaat om te trainen. De CP-levels van deze Pokémon worden bovendien iets verlaagd tijdens deze oefensessies, zodat beginnende spelers ook de kans krijgen om op die manier ervaringspunten binnen te sprokkelen.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

8. FIFA Mobile

fifa-mobile-icon

FIFA 17 is al een tijdje uit voor de spelcomputers en pc, maar sinds deze week kunnen we aan de slag met de mobiele versie van de voetbalgame. FIFA Mobile is flink verbeterd en bevat meer dan 17.000 spelers, 650 teams en ruim 30 competities. Je kunt simpele wedstrijden spelen, of zelf je ultieme team samenstellen.

Nieuw is het speltype ‘Aanval’. Deze modus introduceert een nieuwe besturingssysteem en hapklare speelsessies, doordat je telkens in een aanvalspositie wordt geplaatst. FIFA Mobile is gratis te downloaden, maar bevat wel verschillende in-app aankopen, die oplopen tot 99,99 (!) euro. Het spel is echter goed te spelen zonder geld uit te geven.

Download FIFA Mobile in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu