De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De 6 beste Android-apps in Google Play van week 41 – 2017

Thomas Haenen
15 oktober 2017, 16:07
4 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 41 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 41

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de Microsoft-browser voor Android, Apple-oordopjes (voor je Android) en nog veel meer. Lees gauw verder!

1. Microsoft Edge

microsoft edge preview

Microsoft heeft definitief de stekker uit Windows Mobile getrokken, maar het bedrijf is niet klaar met smartphones. Daarom brengt Microsoft zijn browser Edge naar Android en iOS. Een testversie is nu beschikbaar via de Play Store. Hoewel de app dus nog instabiel kan zijn, is het toch de moeite waard om te proberen. Mits je een Windows-gebruiker bent.

Het idee van Edge voor Android is namelijk dat Microsoft een naadloze ervaring tussen pc en smartphone wil creëren. Gebruik je Edge op Windows, dan ga je gewoon verder op dezelfde pagina op je smartphone. Dit werkt ook andersom. Daarnaast synchroniseren je favorieten, leeslijst en andere elementen tussen de twee apparaten.

→ Download Microsoft Edge Preview in Google Play (gratis)

2. AirpodsForGA

AirpodsForGA

De AirPods van Apple werkten al op Android, maar nu is het ook mogelijk om Google Assistant op te roepen door op één van de dopjes te tikken. Het gaat uiteraard niet om officiële ondersteuning. Toch is via een app uit de Play Store de functie makkelijk te activeren.

De app heet AirpodsForGA en maakt het mogelijk om Google Assistant op te roepen door tweemaal op één van de AirPods te tikken. Deze optie werkt niet altijd als je smartphone ontgrendeld is. Bij een vergrendelde smartphone moeten er geen problemen zijn.

→ Download AirpodsForGA in Google Play (gratis)

3. NOS

Versie 5.3 van de NOS-app staat klaar in de Play Store. Deze introduceert de Wekdienst, een speciaal nieuwsoverzicht voor in de ochtend. Met de Wekdienst krijg je niet alleen het nieuws van de afgelopen nacht, maar ook het weer en relevante informatie over drukte op de weg. Daarnaast zie je het nieuws dat je die dag kan verwachten, van belangrijke persconferenties tot vergaderingen in de Tweede Kamer.

De NOS Wekdienst wordt op werkdagen om 7 uur ‘s ochtends als notificatie naar je gestuurd. In het weekend ontvang je de notificatie om 8:30 uur. Daarvoor moet je deze wel eerst inschakelen via de instellingen. Zet ‘Wekdienst notificaties’ aan om ze automatisch dagelijks te ontvangen.

4. Avast Cleanup

Android schoonmaken

Avast Cleanup is een app die ook door een welbekend antivirusbedrijf gemaakt wordt. De app verwijdert cachegeheugen en tijdelijke bestanden, net zoals de andere apps uit deze vergelijking. Met de ‘Geavanceerd’-optie kun je bovendien meer informatie weergeven over hoeveel opslagruimte in wordt genomen door verschillende soorten data. Daarnaast kun je apps in de regeerlijst zetten als je niet wil dat Avast Cleanup iets van ze verwijdert.

Met een Premium-abonnement krijg je een paar extra voordelen. Zo worden er geen advertenties meer getoond in de app, en kun je Avast automatisch je telefoon op laten schonen. Dit abonnement kost zo’n 9 euro per jaar, of 3,29 per maand.

→ Download Avast Cleanup in Google Play (gratis)

5. Action Launcher

Action Launcher

De zoekbalk is al jaren een belangrijk onderdeel van elk Android-homescreen. Google plaatst de balk consistent en prominent boven in beeld. Individuele fabrikanten plaatsen de balk soms wel iets lager, maar Google houdt al zowat sinds het begin van Android vast aan dezelfde locatie. Onlangs kwam daar voor het eerst verandering in, met de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL. Wil je Googles design op de voet volgen, dan kun je nu terecht bij Action Launcher.

Gebruikers kunnen de Action Launcher-zoekbalk naar de onderkant van hun homescreen verplaatsen. Vervolgens kun je ook zelf bepalen hoe de balk er precies uit ziet. Kies bijvoorbeeld voor verschillende Google-logo’s en ronde of vierkante hoeken. Ook kun je de balk van enkele snelkoppelingen naar veelgebruikte apps voorzien.

→ Download Action Launcher in Google Play (gratis)

6. Telegram

Telegram-gebruikers kunnen voortaan hun live locatie delen met vrienden, familie en andere contacten. De laatste update verbetert tevens de mediaspeler. Na installatie kun je in elk gesprek je actuele locatie delen.

Je kunt zelf aangeven voor hoe lang je gps-locatie gedeeld wordt: een kwartier, uur of acht uur. Dat doe je door in een gesprek linksonder op de paperclip te drukken, en vervolgens bij ‘Locatie’ voor ‘Deel mijn locatie voor…’ te kiezen. Als meerdere gebruikers in een groepsgesprek hun locatie delen, krijg je op een kaart te zien waar iedereen zich precies bevindt.

→ Download Telegram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu