De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 41 – 2018

Wouter Nijsen
14 oktober 2018, 16:09
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 41 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer vijf goede Android-apps en -games.

Lees verder na de advertentie.

1. Berichtenbox

Berichtenbox Overheid app

De overheid stuurt steeds minder vaak fysieke brieven op. In plaats daarvan krijg je digitaal bericht als je bijvoorbeeld aangifte moet doen bij de Belastingdienst, of als je een belangrijk bericht hebt van je gemeente of waterschap. Daarvoor moest je tot nu toe wel steeds zelf de MijnOverheid-site openen, iets dat veel Nederlanders vergeten te doen.

Daarom is er vanaf nu de Berichtenbox-app voor Android-smartphones. Die stuurt je automatisch een notificatie als je een nieuw bericht ontvangt. Als je de Berichtenbox voor het eerst opent wordt gevraagd om je DigiD-account te koppelen aan de app. Daarna stel je een vijfcijferige pincode in, zodat niet iedereen zomaar je persoonlijke berichten kan zien. Die code moet je elke keer dat je de app opent opnieuw invoeren.

Download Berichtenbox in Google Play (gratis)

2. Google Achtergronden

Google Achtergronden

Ben je ook altijd op zoek naar toffe nieuwe wallpapers voor je Android-toestel? Dan moet je de Google Achtergronden-app weer eens checken. Google heeft een heleboel nieuwe plaatjes toegevoegd, die je op iedere Android-telefoon kunt gebruiken. Het gaat om nieuwe achtergronden in vijf categorieën van de app: Landschappen, Texturen, Leven, Aarde en Kunst.

De nieuwste wallpapers staan bovenaan de categorieën, dus je ziet ze meteen bij het openen. Je kiest een achtergrond door er eentje te selecteren en vervolgens rechtsboven op ‘Achtergrond instellen’ te tikken. Vervolgens geef je aan of je het plaatje alleen als wallpaper voor je startscherm, vergrendelingsscherm of beide wil gebruiken. Ook kun je ervoor kiezen om voor elke dag een andere achtergrond in te stellen.

Download Google Achtergronden in de Play Store (gratis)

3. Fiets!

Fiets-apps Fiets!

Bij Fiets! stel je je eigen route samen. Je kiest een start- en eindpunt, waarna de app de instructies opzoekt. Hierbij kun je zelf aangeven of je voor de snelste optie gaat, of liever de toeristische route kiest.

Deze zelf gemaakte routes kun je vervolgens gemakkelijk opslaan voor later gebruik. Tijdens de rit word je via knooppunten begeleidt naar je bestemming. Daarnaast is het mogelijk om tours van andere Fiets!-gebruikers te downloaden. Tot slot toont de app net als Route.nl welke voorzieningen dichtbij zijn, zoals restaurantjes en café’s. Het is helaas niet mogelijk om routes te downloaden voor offline gebruik en er zijn ook stemgestuurde instructies aanwezig.

→ Download Fiets! in Google Play (gratis)

4. Google Foto’s

google foto's

Met Google Foto’s is het al langer makkelijk om foto’s te verzamelen en delen. De foto-app groepeert bijvoorbeeld automatisch je foto’s op basis van locatie en thema’s, waarna je alleen maar de de delen-knop hoeft te drukken om ze naar iemand anders te sturen. Deze albums zijn echter doorgaans statisch: maak je nieuwe babyfoto’s die je óók wil delen, dan moet je die handmatig aan het gedeelde album toevoegen.

Het bedrijf introduceert nu Live Albums. Daarmee kun je een gedeeld album maken dat automatisch wordt aangevuld. Druk in de app op ‘Nieuw album’, en je kunt kiezen tussen het handmatig toevoegen van foto’s, of het automatisch toevoegen van alle foto’s van bepaalde mensen of dieren. Zo kun je een babyalbum maken dat automatisch alle babyfoto’s heeft, zodat de hele familie kan mee kijken.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu