AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je dus niks meer te missen!
Deze week besteden we onder meer aandacht aan de uitstekende Concertzender Radio en MAXS maximumsnelheid en werpen we een blik op de vernieuwde apps van Netflix, Google+ en de Chromecast.
Lees verder na de advertentie.
1. Concertzender Radio

Concertzender Radio is de officiële Android-app van het radiostation Concertzender. Het station bestaat sinds 1982 en richt zich op uiteenlopende genres, waaronder klassieke muziek, jazz en elektronische muziek. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan wereldmuziek en muziek uit de middeleeuwen en renaissance. Kortom, genres die je op de populaire commerciële zenders niet vaak zult horen.
Vanuit het hoofdmenu van Concertzender Radio kun je live luisteren naar het radiostation, maar ook kiezen voor specifieke genres en thema’s. Het aanbod is groot: naast het normale kanaal heb je 19 zenders om te beluisteren. De geluidskwaliteit is uitstekend, zeker als je gebruikmaakt van wifi en een goed stel speakers of een koptelefoon.
→ Download Concertzender Radio in Google Play (gratis)
2. MAXS maximumsnelheid

Met MAXS maximumsnelheid, een Android-app van Nederlandse bodem, weet je altijd wat je huidige snelheid is en hoe hard je mag rijden. Mocht je je een keer niet aan de verkeersregels houden, dan wordt je daarover gewaarschuwd. En wanneer je te hard gereden hebt en je weet dat je een bekeuring krijgt, dan zie je gelijk het bedrag dat je moet betalen.
De ontwikkelaar achter MAXS maximumsnelheid zegt met de applicatie de verkeersveiligheid te verhogen. Omdat de app bestuurders naast de huidige maximumsnelheid ook de boete laat zien wanneer ze deze snelheid overtreden, moet dit mensen ervan weerhouden om te hard te rijden.
→ Download de MAXS maximumsnelheid-app in Google Play (gratis)
3. C Floating

Er zijn nog maar weinig Android-toestellen die je in staat stellen om écht te multitasken. Je kunt in Android weliswaar gemakkelijk schakelen tussen openstaande apps, maar alleen bij bepaalde tablets en smartphones van LG en Samsung kun je meerdere apps naast of boven elkaar weergeven. Op dit vlak biedt C Floating uitkomst: met de applicatie maak je gemakkelijk zwevende vensters aan met recent geopende apps, widgets en informatie over je toestel zoals de batterijstatus en het geheugengebruik.
Het handige aan C Floating is dat je in principe voor elke app een apart venster kunt aanmaken. Denk aan vensters met het laatste nieuws, je Twitter-timeline, Facebook-berichten en Gmail. Deze zijn groter en kleiner te maken en verdwijnen met een tap als piepklein icoontje naar de zijkant van het scherm als je ze even niet nodig hebt.
→ Download C Floating in Google Play (gratis)
4. HTC Zoe

HTC’s sociale videonetwerk Zoe is uit de bèta en voor vrijwel elk Android-toestel met 4.3 (Jelly Bean) of hoger beschikbaar. Eerder was de app alleen voor HTC-toestellen en enkele geselecteerde Samsung-apparaten beschikbaar.
Gebruikers van Zoe kunnen video’s en foto’s in één video samenvoegen. Vervolgens zet je er een muziekje onder en voeg je een filter toe, waarna jouw creatie klaar is om via Zoe te worden gedeeld. De video’s kun je delen via je eigen Zoe-pagina, waar anderen ‘m kunnen bekijken en liken. Volgers kunnen ook op jouw video reageren en deze weer doorplaatsen.
→ Download Zoe in Google Play (gratis)
5. Chromecast

Het is door een app-update van de officiële app voortaan mogelijk dat de Chromecast eigen foto’s op het scherm toont. Het was echter al mogelijk om via apps van derden eigen foto’s als wallpaper op de Chromecast te tonen, maar door de update van de officiële Android-app van Chromecast kun je nu ook je eigen Google+ foto’s op het scherm laten zien. Handig als je bijvoorbeeld ook de back-upfunctie van Google+ Foto’s gebruikt.
Eigen foto’s is niet het enige dat de Chromecast voortaan kan tonen. Ook foto’s van de Google Open Gallery en het Google Cultural Institute kunnen als wallpaper worden ingesteld. Beide Google-diensten tonen foto’s van kunstwerken, wat een fraai gezicht is op jouw tv-scherm.
→ Download Chromecast in Google Play (gratis)
6. Netflix

Netflix heeft een update voor zijn Android-app uitgerold waarmee de zoekfunctie drastisch is verbeterd. Voorheen was het wel mogelijk om te zoeken naar films en series, maar was de lijst met resultaten niet veel meer dan een opsomming van titels.
De verbeterde Netflix zoekfunctie toont voortaan posters van films en series, waardoor het overzicht met zoekresultaten een stuk fraaier oogt. Daarnaast lijkt de zoekfunctie wat soepeler te werken, waarbij de posters snel worden ingeladen zodra je begint met typen.
→ Download Netflix in Google Play (gratis)
7. Google+

Google+ was de eerste Google-app die van het nieuwe Material Design werd voorzien. Google heeft na maanden weer een nieuwe update uitgerold die het Material Design van de app weer opfrist en verbetert. Als eerste is het app-icoon aangepast: deze oogt platter dan het vorige icoon.
Daarnaast valt het op dat de rode kleur van de Google+ Android-app een stuk feller is geworden. Dit is eveneens in lijn met het Material Design, dat zich richt op het gebruik van meer felle kleuren. Ook de iconen in de app zijn versimpeld, waardoor het algeheel strakker en overzichtelijker overkomt.
→ Download Google+ in Google Play (gratis)
→ Check ook ons overzicht met de beste Android widgets!