De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

De 10 beste Android-apps in Google Play van week 42 – 2015

Wouter Nijsen
18 oktober 2015, 15:30
6 min leestijd
De 10 beste Android-apps in Google Play van week 42 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de Chromecast-ondersteuning van Spotify, de officiële  app van RTL Z en het vernieuwde VLC.

De beste Android-apps van week 42

1. Swiftkey Neural

swiftkey neural

Swiftkey is al jaren één van de beste alternatieve toetsenbord-apps in Google Play, voornamelijk dankzij aan de uitstekende tekstvoorspelling. Swiftkey Neural doet er nog een schepje bovenop en de alfaversie is nu uit te proberen. Zoals de naam al doet vermoeden, maakt deze versie van Swiftkey gebruik van een kunstmatig neuraal netwerk dat de structuur en de werking van het menselijk brein nabootst. Daardoor kan Swiftkey Neural nog beter leren van jouw gebruik om op die manier complete woorden en zinnen te voorspellen.

Swiftkey Neural herkent en leert van de zinsopbouw, patronen en woorden die jij vaakt gebruikt om betere suggesties te doen. Naarmate je de keyboard-app vaker gebruikt, kan hij beter de structuur van je tekst doorgronden en op basis daarvan betere voorstellen doen voor woorden die je mogelijk wilt typen. Lees meer over Swiftkey Neural en bekijk een video van de app.

Download Swiftkey Neural in Google Play (gratis)

2. Spotify

spotify-icon

Tijdens het Google-evenement van enkele weken geleden werd aangekondigd dat Spotify ondersteuning zou krijgen voor de Chromecast. Het was toen niet duidelijk wanneer de optie zou worden uitgerold, maar daar is verandering in gekomen. De Spotify Chromecast-ondersteuning is nu beschikbaar en maakt het mogelijk om muziek direct vanuit de dienst naar de gadget te streamen.

Het vernieuwde Spotify werkt echter alleen met de Chromecast 2 en Chromecast Audio. De ondersteuning wordt op een later moment beschikbaar voor de eerste versie van de gadget. Wanneer dit precies zal zijn, is nog onduidelijk. Lees meer over de Spotify Chromecast-ondersteuning.

Download Spotify in Google Play (gratis)

3. RTL Z Mobile

RTL Z Mobile

Iets later dan gepland heeft RTL Z deze week zijn nieuws-app voor Android en iOS uitgebracht. RTL Z Mobile richt zich op ondernemende mensen en bevat onder meer financieel-economisch nieuws en updates over de belangrijkste technologische ontwikkelingen.

Het startscherm van de app toont de belangrijkste (algemene) berichten en het laatste financiële nieuws en laat je snel door te swipen overschakelen naar de andere katernen Tech, Lifestyle en Opinie. Door het beeld even naar onder te trekken, ververs je de pagina om nieuwe berichten te zien. De RTL Z-app kan echter ook pushmeldingen sturen voor breaking news. Lees meer over RTL Z Mobile en bekijk screenshots van de app.

Download RTL Z Mobile in Google Play (gratis)

4. VLC for Android

vlc

De VLC-app voor Android is van een belangrijke update voorzien die de interface oppoetst en meer Material Design-elementen toevoegt. Daarnaast brengt de update ondersteuning voor Android 6.0 (Marshmallow) en 4K, al zijn er vooralsnog geen toestellen die deze resolutie native ondersteunen.

De update verbetert ook de prestaties van de populaire video-app bij het afspelen van filmpjes. Ook moet de interface responsiever werken en is het aantal permissies voor Android 4.4+ teruggebracht. Verder zijn er nog wat kleinere verbeteringen doorgevoerd, zoals usb-autodetectie, betere synchronisatie van video en audio en betere ondersteuning voor hoofdstukken. Lees meer over VLC versie 1.6 voor Android.

Download VLC for Android in Google Play (gratis)

5. Yahoo Mail

yahoo mail

Goed nieuws voor gebruikers van Yahoo Mail. Met zowel de webversie als de app kun je nu meerdere e-mailaccounts beheren en zonder wachtwoord inloggen als je gebruikmaakt van Yahoo Account Key. Dankzij dat laatste kun je inloggen door simpelweg een notificatie goed te keuren. Volgens Yahoo is dit veiliger dan een traditioneel wachtwoord, omdat het zonder de Account Key niet mogelijk is om toegang tot Yahoo Mail te krijgen.

De Yahoo Mail-app moet ook sneller werken en ondersteunt eindelijk ook e-mailaccounts van Outlook, Hotmail en AOL Send. Vanuit het menu kan gemakkelijk tussen accounts worden geschakeld om mails van andere providers te bekijken. Lees meer over de Yahoo Mail-app.

Download Yahoo Mail in Google Play (gratis).

6. ING Bankieren

ingbankieren-icon

Veilig inloggen met behulp van je vingerafdruk in plaats van een code was al enige tijd mogelijk bij de ING Bankieren-app. Sinds juli kon je op een iOS-toestel met Touch ID-ondersteuning al betalen met je vingerafdruk. Enkele maanden later heeft ING de optie ook beschikbaar gemaakt voor Android.

Het is nu mogelijk om betalingen in de Android-app af te handelen door je te identificeren met jouw unieke vingerafdruk. De update maakt deze optie niet automatisch mogelijk, maar vraagt om een aanpassing van de Instellingen. Zodra dat is gebeurd, kun je de functie gebruiken. Lees meer over het vernieuwde  ING Bankieren en bekijk een video van de app.

→  Download ING Bankieren in Google Play (gratis)

7. Hangouts 5.0

hangouts-icon

Google heeft versie 5.0 van chat-app Hangouts beschikbaar gemaakt. Waar Hangouts 4.0 een nieuw uiterlijk en veel functies toevoegde, is dit met versie 5.0 van de chat-app heel anders. De app wordt door de update namelijk vooral een stuk sneller. Zo treden voortaan geen vertragingen meer op wanneer een berichtje wordt verstuurd of een gesprek wordt geopend.

De grootste vernieuwing van Hangouts 5.0 is de verbeterde ondersteuning voor gifjes. Hierdoor kun je nu gemakkelijk korte bewegende beelden in gesprekken delen; iets waar veel gebruikers lang op zaten te wachten. Lees meer over Hangouts 5.0 en bekijk screenshots van de app.

Download Hangouts 5.0 in Google Play (gratis)

8. Typatone

Typatone

Typatone is een nieuwe Android-app waarmee je eigen muziek maakt door simpelweg op je smartphone te typen. De app is gebaseerd op een onderzoek dat beschrijft welke letters in de Engelse taal het vaakst worden gebruikt. Op basis hiervan koppelt Typatone verschillende deuntjes aan letters, wat er in de praktijk voor moet zorgen dat al snel een melodie ontstaat. De letters die minder frequent worden gebruikt brengen afwisseling aan het geluid dat wordt geproduceerd.

Met de zes verschillende filters is het mogelijk om een andere sfeer bij een melodie te creëren, voordat je deze deelt met anderen. De thema`s verschillen behoorlijk van elkaar, zodat je genoeg variatie kan aanbrengen bij elk berichtje. Lees meer over Typatone en bekijk screenshots van de app.

Download Typatone in Google Play (1,08 euro)

9. NS Reisplanner Xtra

nsreisplanner-icon

De officiële app van de NS, NS Reisplanner Xtra, heeft weer extra mogelijkheden gekregen. Met de NS Reisplanner Xtra Services is het nu heel gemakkelijk om een OV-fiets te vinden of een NS Zonetaxi te boeken. In het menu is een nieuwe tab toegevoegd, genaamd Services. Onder deze tab hangen de diensten OV-fiets en NS Zonetaxi. De tab OV-fiets opent de plattegrond van Nederland, waarna je op een eenvoudige manier kunt opzoeken of er in de buurt of op de locatie waar je naar op weg bent een OV-fiets beschikbaar is.

Op de plattegrond zie je hoeveel fietsen er waar gestald zijn. Druk je op het icoontje, dan krijg je adresinformatie en openingstijden. Ook zijn apps als Google Maps en Here geïntegreerd om de route naar de fiets te openen. Lees meer over NS Reisplanner Xtra en bekijk screenshots van de app.

→ Download NS Zonetaxi Xtra in Google Play (gratis)

10. Tangram

Tangram

Volgens de ontwikkelaars van Tangram zijn smartphones door het relatief kleine schermformaat niet ideaal om informatie mee op te zoeken op het web. De nieuwe browser moet je hierbij helpen, door uitgebreide mogelijkheden te bieden en dit te combineren met een overzichtelijke interface. De belangrijkste functies worden elk in een apart tabblad gepresenteerd. Hierdoor kun je sneller zoeken, informatie selecteren of opslaan.

Naast alle basisfuncties die je kent van bijvoorbeeld Chrome, heeft Tangram verschillende opties om je productiever te maken. Vooral handig is de zogenoemde Stack-functie, waar je gevonden informatie verzamelt en bewaart om het later gemakkelijk terug te vinden. Lees meer over Tangram en bekijk een video.

Download Tangram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu