De 6 beste Android-apps in Google Play van week 42 – 2016

Wouter Nijsen
23 oktober 2016, 15:30
5 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 42 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 42

Deze keer besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week aandacht aan de nieuwe Achtergronden-app van Google, Chrome Canary en de toffe nieuwe Plants vs. Zombies-game. Lees gauw verder!

1. Google Achtergronden

achtergronden

Ben je op zoek naar een nieuwe wallpaper voor je toestel? Google schiet je te hulp met de nieuwe Achtergronden-app. De wallpapers zijn eigenlijk onderdeel van de Pixel Launcher die inmiddels ook in de Play Store te vinden is. Uiteraard werkt de Pixel Launcher alleen op de Google Pixel en Pixel XL, de twee nieuwe smartphones van Google. De Achtergronden-app werkt echter ook op andere Android-toestellen, zodat iedereen kan genieten van een mooie wallpaper.

In de app kun je kiezen uit afbeeldingen van je eigen foto’s, de wallpapers die je al op je telefoon hebt staan en achtergronden onderverdeeld in thema. Je krijgt de thema’s aarde, landschappen, stadsgezichten, leven en texturen voorgeschoteld. Kies een plaatje uit en je kunt door op ‘achtergrond instellen’ bovenin het scherm te drukken de wallpaper vastzetten.

Download Achtergronden in Google Play (gratis)

2. Weeronline

weeronline

Weeronline werd eerder deze week van een nieuw design voorzien, waarmee de app een stuk moderner oogt. Dat werd wel tijd: de vorige versie van de app was nog gebaseerd op de stijl van Android 2.3 en daarmee flink verouderd. Aangezien Weeronline één van de populairste weer-apps voor Android is, met meer dan een miljoen downloads, was de tijd rijp voor verbetering.

Daardoor kan de vernieuwde WeerOnline-app pronken met een fris en modern design dat weer helemaal mee kan. Informatie wordt op vrijstaande witte kaarten getoond, net als andere apps die Google’s richtlijnen voor Material Design volgen. Open je de app, dan krijg je in één oogopslag vrijwel alle relevante informatie te zien. Boven in beeld staat een persoonlijk weerbericht voor jouw omgeving, gevolgd met het weer dat je komend uur kan verwachten. Toch is er ook veel kritiek op de nieuwe Weeronline-app.

Download Weeronline in Google Play (gratis)

3. Chrome Canary

Chrome Canary

Google heeft een nieuwe versie van Chrome uitgebracht die dagelijks wordt bijgewerkt. Deze Chrome Canary is minder stabiel, maar wel altijd up-to-date. De Google Chrome Canary is voor gebruikers die altijd over de laatste versie van de browser willen beschikken. Nieuwe functies worden volgens Google vrijwel direct uitgerold worden naar de Canary. Het bedrijf belooft maximaal zeven updates per week.

In een blogpost waarschuwt Google voor het gebruik van deze versie van Chrome. De Canary-versie wordt niet handmatig getest voor het bedrijf hem uitbrengt, waardoor er regelmatig fouten in kunnen opduiken. In theorie kan het zelfs zo voorkomen dat de app soms compleet niet geopend kan worden. Google zegt er alles aan te doen om de browser stabiel en bruikbaar te houden, maar dat deze versie alleen voor de meest ervaren gebruikers is.

Download Chrome Canary in Google Play (gratis)

4. Cosmolander

cosmolander

In de mooie Android-app Cosmolander kunnen kinderen op pad in ons zonnestelsel. Met leuke animaties en een getekende stijl kun je langs de verschillende planeten en de zon gaan om informatie krijgen over onder andere de structuur van de planeet, het klimaat en andere interessante feitjes. Heb je alle feitjes onthouden? Dan kun je in een ruimteschip stappen om op missie te gaan naar de planeet. Eigenlijk is dit stiekem alleen een manier om de opgedane kennis te controleren in een test.

Een nadeel is dat de app volledig in het Engels is. Er zijn wel opties voor onder andere Duits, maar Nederlands wordt niet ondersteund. De app is echter geschreven en gesproken in begrijpelijk taal, die voor veel kinderen tegenwoordig al lang geen probleem meer is. Mocht het echter toch moeilijk zijn, dan is het goed mogelijk om samen met je kind de app te gebruiken en zo de teksten te vertalen.

Download Cosmolander in Google Play (2,99 euro)

5. Google Maps

Google Maps handsfree

Google Maps beschikt sinds kort over de mogelijkheid om je op de hoogte te houden over de verkeersinformatie die relevant is voor jou. Als je regelmatig dezelfde route neemt, zal Maps je automatisch notificaties sturen als er vertraging wordt verwacht op die route. Open je die notificatie, dan krijg je een menu waar meer informatie wordt getoond over de precieze verkeersproblemen.

Dat menu terugvinden is echter niet altijd even makkelijk. Een update die sinds dit weekend wordt uitgerold, voegt daarom een snelkoppeling toe in de vorm van een widget. Nadat je over Google Maps 9.39 beschikt kun je tussen de widgets een ‘Traffic’-widget vinden. Die kun je op je homescreen plaatsen. Met één druk op de knop krijg je vervolgens een overzicht van files in je omgeving en op routes die je regelmatig rijdt.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

6. Plants vs. Zombies Heroes

pvzheroes-icon

Er is een nieuwe Plants vs. Zombies-game uitgebracht in de Play Store. Ditmaal dien je niet een huis te verdedigen tegen zombies met behulp van planten, maar speel je een kaartgame. Ontwikkelaar PopCap brengt Heroes als alternatief uit voor Hearthstone, het populaire kaartenspel van Blizzard.

In Plants vs. Zombies Heroes ben je de planten of zombies, waarna je twintig kaarten krijgt om mee te spelen. Elke unit die je plaatst verplaatst zichzelf op hetzelfde moment, dus je moet goed nadenken over de zetten die je doet. De game is gratis, maar bevat wel verschillende in-app aankopen om betere kaarten te krijgen.

Download Plants vs. Zombies Heroes in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu