De 4 beste Android-apps in Google Play van week 42 – 2017

Thomas Haenen
22 oktober 2017, 16:02
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 42 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 42

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met het live locatie delen in WhatsApp, het vernieuwde Google Science Journal en meer!

1. WhatsApp

WhatsApp had al de optie om je locatie met contactpersonen te delen, maar hierbij ging het om een vaste plek waar je op dat moment zat. Door je live locatie te delen, kun je ook laten zien waar je bent als je bijvoorbeeld in een rijdende auto of trein zit. De functie is onderdeel van de nieuwste versie, die nu beschikbaar is in de Play Store.

Je geeft zelf aan hoe lang je locatie zichtbaar blijft voor anderen. Hierbij heb je de keuze uit 15 minuten, een uur of zelfs acht uur. Anderen zien gedurende die periode op een kaart waar je je bevindt. Zit je in een groepsapp en delen meerdere mensen hun locatie, dan zijn ze op dezelfde kaart live te volgen.

→ Download WhatsApp in de Play Store (gratis)

2. Can’t Talk

Hoewel je je smartphone waarschijnlijk altijd op zak hebt, betekent dat niet dat je ook de volle dag bereikbaar wil zijn. Niet alleen ‘s nachts tijdens het slapen, maar ook overdag in vergaderingen, tijdens een romantisch etentje of op een gezellige avond met vrienden is het fijn om niet continu lastig gevallen te worden. Maar wat doe je als je vrienden hebt die je toch berichten blijven sturen? De nieuwe app Can’t Talk laat ze weten dat ze toch echt even geduld moeten hebben.

Met Can’t Talk stel je een afwezigheidsbericht in dat automatisch naar je vrienden wordt gestuurd. De app kan niet alleen reageren op sms’jes, maar ook op telefoongesprekken en zelfs WhatsApp-berichten.

→ Download Can’t Talk in Google Play (gratis)

3. Google Science Journal

science-journal

Ruim een jaar geleden publiceerde Google Science Journal in de Play Store. Nu heeft de app een flinke update gekregen met een stapel nieuwe mogelijkheden. Het idee is dat kinderen via deze app de sensoren van een smartphone gebruiken om de wereld om hen heen te ontdekken en te leren van experimenten. Er bestaat namelijk geen betere manier om te leren, dan door te doen.

Science Journal geeft je de mogelijkheid om proefjes vast te leggen. Niet alleen door je alle vindingen overzichtelijk te laten documenteren, maar ook door toegang te geven tot de verschillende sensoren in je smartphone. Je hebt dus niets anders nodig dan een Android-toestel en een gezonde dosis creativiteit om talloze proefjes te doen.

→ Download Google Science Journal in Google Play (gratis)

4. SD Maid

Android schoonmaken

SD Maid is een app die als een soort schoonmaakster door je smartphone heen loopt. De app loopt ongewenste bestanden langs op verschillende niveaus, door zowel naar tijdelijke bestanden van Android zelf als naar je apps te kijken. Ook maakt de app databases met gegevens kleiner, wat tot iets kortere laadtijden leidt.

Met de Pro-versie van SD Maid kun je bovendien ook ongewenste apps bevriezen, ongeacht of deze verwijderbaar zijn of niet. De Pro-versie laat je automatisch schoonmaakacties inplannen, zodat je er zelf helemaal geen omkijken meer naar hebt.

→ Download SD Maid in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu