De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 42 – 2018

Wouter Nijsen
21 oktober 2018, 18:36
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 42 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer vijf goede Android-apps en -games.

Lees verder na de advertentie.

1. Google Keep

Google Keep-update

Google heeft dit jaar al verschillende diensten van een nieuw design voorzien, en nu is Keep aan de beurt. Het ontwerp is nu opgeruimder en in lijn met de Material Design-huisstijl. Versie 5.0.411.09.40 van Google Keep is vanaf nu in de Play Store te vinden. De nieuwe versie wordt geleidelijk uitgerold.

Zodra je de app opent, valt gelijk op dat alles nu spierwit gekleurd is. De gele balk bovenaan het beeld is vervangen door een kleurloze zoekbalk. En hoewel Google Keep kortere notities voorheen groter maakte in het overzicht, heeft nu elk bericht dezelfde lettergrootte. Daardoor is het wat moeilijker om je korte boodschappenlijstje snel op het oog terug te vinden, al ziet het er wel een stuk consistenter uit.

Download Google Keep in Google Play (gratis)

2. Drivemode

Waar veel apps de meeste meldingen op je telefoon tegenhouden om je niet af te leiden, doet Drivemode het anders. Deze app laat je berichtjes doorkomen en lezen, maar doet dat anders dan je gewend bent. Drivemode werkt namelijk via eenvoudige veeg- en klikbewegingen en spraak. Volgens de ontwikkelaar is de interface van de app zo ontworpen dat je helemaal niet naar het scherm van je telefoon hoeft te kijken.

De bediening van Drivemode zal even wennen zijn: we zijn immers gewend om naar onze smartphones te kijken als we hem gebruiken. Achter het stuur is dat een slecht idee, dus de aanpak van Drivemode is een interessante manier om je (iets) veiliger te laten fietsen of autorijden. En wil je even helemaal ongestoord rijden? Dan heeft de app ook een ingebouwde niet-storen-modus.

3. Reigns: Game of Thrones

Reigns is uitgegroeid tot één van de tofste mobiele games en nu is een nieuw deel uitgebracht, dat volledig in het teken staat van Game of Thrones. Reigns: Game of Thrones bevat alle personages die je kent van de televisieserie en geeft je een uitdagend doel: de Iron Throne claimen.

Het spel biedt tientallen verschillende verhaallijnen, die je grotendeels zelf bepaalt. Het is aan jou om te bepalen welke personages overleven, wie er dood gaan en wie er uiteindelijk op de Iron Thrones belandt. Bij elke keuze hoef je enkel naar links of rechts te swipen om aan te geven of je het met de keuze eens bent of niet. Dit systeem werkt kennen we van eerdere Reigns-games en werkt bijzonder fijn.

→ Download Reigns: Game of Thrones in Google Play (4,29 euro)

4. Spotify voor Wear OS

Spotify Family Spotify icoon

De huidige Spotify-app voor Wear OS is alweer een paar jaar oud en krijgt nauwelijks updates. Met een vernieuwde, gratis Spotify-app voor Wear OS wil de streamingdienst het tij keren. De nieuwe app heeft een visuele make-over gekregen om de bediening van je muziek te vereenvoudigen. Ook is het makkelijker om andere liedjes op te zetten. Er is nu een scherm met je recent afgespeelde albums, afspeellijsten en nummers.

Daarnaast bevat de vernieuwde app een hart-icoontje om leuke nummers op te slaan. Als je naar een podcast luistert, is er bovendien een knop aanwezig om 15 seconden terug te spoelen. Offline muziek luisteren is helaas (nog steeds) niet mogelijk. De vernieuwde Wear OS-app komt volgens Spotify in de komende week beschikbaar via een update van de Spotify-app.

→ Download Spotify in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu