De 7 beste Android-apps in Google Play van week 43 – 2015

Wouter Nijsen
25 oktober 2015, 15:30
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 43 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de  nieuwe app van Instagram, het handige Parchi en de schitterende game Prune.

De beste Android-apps van week 43

1. Launchify

Launchify

Launchify is een nieuwe app in Google Play die niet alleen je meest gebruikte apps weergeeft, maar ook apps selecteert op basis van je locatie. Deze worden vervolgens weergegeven op je vergrendelingsscherm, maar ook in de notificatiebalk en als widget op je startscherm. Zo heb je ze altijd dicht bij de hand.

Je kunt met deze Android-launcher zelf instellen welke apps je voorkeur hebben en welke apps je liever helemaal niet weergeeft. Op dit moment is het mogelijk om één rij met snelkoppelingen weer te geven. Wil je liever twee rijen dan is het mogelijk om de premiumversie van de app te kopen. Lees meer over Launchify en bekijk screenshots van de app.

Download Launchify in Google Play (gratis)

2. KnockOn

knockon

KnockOn is een handige app om snel je Android-toestel te ontgrendelen zonder de powerknop te gebruiken. Een dubbel tikje is genoeg om je smartphone te laten ontwaken en op dezelfde manier kun je hem ook weer vergrendelen. Het concept is niet nieuw, maar werkt goed.

Houd er wel rekening mee dat de `Wake on tap`-functie veel energie verbruikt bij toestellen die geen amoled-scherm hebben. KnockOn maakt het beeld namelijk helemaal zwart, maar bij niet-amoled-displays worden nog steeds de zwarte pixels verlicht. De `Lock on tap`-functie is ongeacht schermtype energiezuinig, dus probleemloos op elk toestel te gebruiken. Lees meer over KnockOn.

Download KnockOn in Google Play (gratis)

3. Instagram Boomerang

boomerang

Instagram heeft Boomerang geïntroduceerd, een nieuwe video-app die je extreem korte, herhalende filmpjes van één seconde laat maken. Terwijl je opneemt moet je zo min mogelijk zelf bewegen voor het beste resultaat. Uiteraard is het dan wel de bedoeling dat het onderwerp dat je vastlegt wél beweegt. Het maken van een shot, dat het best is te vergelijken met een bewegend gif-bestand, is heel eenvoudig.

Vervolgens schiet Boomerang een groot aantal foto`s dat wordt gecombineerd tot één mp4-bestand. Je kunt het filmpje daarna bekijken en delen via Instagram, Facebook of de standaardopties van Android (e-mail, Android Beam, Google Drive et cetera). Lees meer over Instagram Boomerang en bekijk een video van de app.

Download Instagram Boomerang in Google Play (gratis)

4. Parchi

parchi

Parchi werd onlangs uitgebracht door Microsoft Garage, een divisie van Microsoft die zich bezighoudt met projecten die niet direct met het bedrijf te maken hebben. De app laat gebruikers korte notities direct vanaf het homescreen van hun Android-toestel te maken. Parchi verschijnt op het homescreen als een rood bolletje en laat je ook direct overschakelen naar de camera om een foto te nemen.

Om structuur aan te brengen in de notities die je maakt, kun je tags en kleuren toevoegen om aantekeningen te groeperen, zodat je ze sneller in de app terugvindt. Naast tekst biedt Parchi ook ondersteuning voor reminders, foto`s en andere soorten content. Lees meer over Parchi en bekijk screenshots van de app.

Parchi is op het moment van schrijven nog niet in de Nederlandse Google Play te vinden. Wel kun je via deze link het apk-bestand downloaden en de app zo handmatig installeren.

5. Swiftkey Beta

swiftkeybeta-icon

De populaire toetsenbord-app Swiftkey is nu in staat om twee woorden in één keer te voorspellen. De nieuwe functie, die `Double Word Prediction` wordt genoemd, is beschikbaar in Swiftkey Beta, de testversie van Swiftkey die enkele maanden geleden in Google Play verscheen. Door Double Word Prediction kan de toetsenbord-app nu tijdens het typen twee woorden in het voren voorspellen. Hiermee typ je volgens Swiftkey een stuk sneller, wat je (veel) tijd kan besparen.

De app doet niet altijd een dubbele tekstvoorspelling, maar alleen wanneer woorden logisch aansluiten op de zin die je tikt. Double Word Prediction is beschikbaar in alle talen waarmee Swiftkey werkt, zo ook met het Nederlands. Lees meer over Swiftkey Beta en bekijk screenshots.

Download Swiftkey Beta in Google Play (gratis)

6. Brugradar

brugradar

Brugradar is handig voor automobilisten in de randstad die vaak te maken hebben met (openstaande) bruggen. Met deze kleine app check je snel of de bruggen op jouw traject openstaan. Brugradar  opent met een kaartje van Nederland waarop de belangrijkste bruggen in ons land staan aangegeven. Begaanbare bruggen worden met groen aangegeven, terwijl openstaande bruggen als rood staan gemarkeerd.

Door op een brug te tikken, kun je zien wanneer deze voor het laatst is geopend. Je kunt ook bruggen toevoegen aan je favorieten, maar veel meer is er met de app niet mogelijk. Zo kun je geen routes in de app invoeren of bruggen toevoegen die missen. Lees meer over Brugradar en bekijk screenshots van de app.

Download Brugradar in Google Play (gratis)

7. Prune

prune-icon

Prune verscheen enkele maanden geleden al voor iOS, maar een Android-versie bleef destijds uit. De game is gemaakt door de Amerikaan Joel McDonald en heeft meerdere prijzen gewonnen. Dat is niet zo gek, want Prune steekt met kop en schouders boven alle andere Android-games uit. Dit komt door de combinatie van prachtige graphics, een rustgevende soundtrack en opvallend leuke gameplay.

In Prune is het de bedoeling om voor een digitaal bonsaiboompje te zorgen. Nu klinkt dit natuurlijk helemaal niet zo spannend, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Het doel is om een zaadje door middel van zonlicht tot een boompje te laten groeien. De boom kan echter de verkeerde kant op groeien en dit kun je verhelpen door `m te snoeien. Lees meer over Prune en bekijk een video van de game.

Download Prune in Google Play (4,25 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu