Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 7 beste Android-apps in Google Play van week 43 – 2016

Wouter Nijsen
30 oktober 2016, 15:30
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 43 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 43

Deze keer besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week aandacht aan de nieuwe lees-app Readfeed, de videobelfunctie van WhatsApp en de toffe nieuwe game Batman: The Telltale Series. Lees gauw verder!

1. Readfeed

readfeed

Readfeed is de eerste app die uit het Android-bètaprogramma is gekomen en nu in de Play Store is gezet. De app is bedoeld voor boekenlezers en biedt een prettig alternatief voor Goodreads. Readfeed lost namelijk een hoop problemen op die we met Goodreads hebben. Zo kan de app veel beter een voorstel doen over wat je volgende boek wordt, omdat de app ziet wat je leuk vindt en wat je vrienden ook lezen. Goodreads geeft nog steeds alleen voorstellen gebaseerd op een enkel boek die je hebt gelezen.

Gesprekken over de boeken zijn ook belangrijker in deze boekenclub. Onder elk boek kun je naast reviews namelijk ook gesprekken en vragen terugvinden. Hier wordt de inhoud van het boek besproken. Je kunt er voor kiezen notificaties te krijgen als anderen over jouw boek praten.

Download Readfeed in Google Play (gratis)

2. Google Allo

allo

Berichtendienst Google Allo werd iets meer dan een maand geleden gelanceerd, maar heeft na een veelbelovende start weinig indruk meer weten te maken. De ingebouwde Google Assistant is een leuke en unieke feature, maar het aantal gebruikers blijft vooralsnog laag. En zonder vrienden die Allo gebruiken, is het moeilijk over te stappen. Toch is Google het vertrouwen in de chat-app nog niet verloren.

De update voegt ook ondersteuning voor Android Wear. Heb je een smartwatch met Google’s mobiele besturingssysteem, dan kun je nu direct reageren op binnenkomende berichten. Dat doe je echter niet met tekst, want daar is de gemiddelde smartwatch te klein voor.

Download Google Allo in Google Play (gratis)

3. Google Messenger

google-messenger-icon

We durven met enige zekerheid te zeggen dat Google Messenger één van de minst gebruikte apps is die toch wordt meegeleverd met vrijwel elk toestel. Deze app is immers bedoeld voor het ontvangen en versturen van sms- en mms-berichten. De kans is echter een stuk groter dat je tegenwoordig WhatsApp, Facebook Messenger of een andere berichtendienst gebruikt om te chatten met vrienden en collega’s.

Google is de app nog niet vergeten en heeft ‘m voorzien van een flinke update. Zo is de gekleurde balk bovenaan in beeld iets donkerder blauw gemaakt. Ook zit er minder witruimte tussen de verschillende conversaties. In het gespreksvenster worden tekstbubbels nu van ronde hoeken voorzien. Wil je een nieuw gesprek starten, dan krijg je nu direct je acht meestgebruikte contacten te zien in plaats van de keuze tussen al je contacten.

Download Google Messenger in Google Play (gratis)

4. Batman: The Telltale Series

batmantelltale-icon

Telltale Games, bekend van de populaire The Walking Dead-, Tales of the Borderlands- en The Wolf Among Us-games, heeft een nieuw spel in de Play Store staan. Batman: The Telltale Series was al beschikbaar voor spelcomputers en de pc, maar is er nu dus ook voor Android. De eerste aflevering, die ongeveer twee uur duurt, is helemaal gratis. De andere aflevering worden de komende maanden uitgebracht.

In tegenstelling tot veel andere Batman-games is dit geen actiespel, maar volg je een verhaal. Je speelt als Bruce Wayne, die een dubbelleven leidt als Batman, maar tegelijkertijd ook als een soort politicus door het leven gaat. Door het verhaal en de grafische stijl is Batman zeker de moeite waard. Downloaden dus!

Download Batman: The Telltale Series in Google Play (gratis)

5. WhatsApp

whatsapp

Straks kun je ook videogesprekken voeren via WhatsApp. De functie werkt precies zoals je zou verwachten: druk je rechtsboven in een gesprek op de belknop, dan krijg je nu de keuze tussen audio en video. Kies je voor video, dan krijg je schermvullend je contact in beeld met rechtsonder een kleine preview van wat jouw camera toont. Verdere functies en fratsen ontbreken. Met videogesprekken lijkt WhatsApp de concurrentie aan te gaan met onder andere Duo, de onlangs gelanceerde videochat-app van Google.

Vooralsnog zijn videogesprekken alleen beschikbaar in de WhatsApp-bèta. Je kunt dus alleen een gesprek starten als één van je contacten ook van de nieuwe software voorzien is. De optie wordt waarschijnlijk binnen enkele weken uitgerold naar de reguliere versie van WhatsApp.

Download de bètaversie van WhatsApp via APK Mirror (gratis)

6. Pocket Casts

pocketcasts

Er zijn een hoop podcast-apps te verkrijgen in de Play Store, maar wij komen telkens weer terug bij het fijne Pocket Casts. De app heeft nu een update gekregen naar Pocket Casts 6.0 met een stapeltje nieuwe features. Onder andere speciaal voor gebruikers van Android 7.0 (Nougat). Pocket Casts werkt nu namelijk ook met de splitscreen-modus van Nougat en heeft icon-shortcuts.

Houd je het icoontje even ingedrukt, dan kun je direct naar de playlist, de volgende podcast of je podcast-overzicht in de app. Ook kun je direct naar de zoekfunctie gestuurd worden om een podcast toe te voegen. Dit is handig als je een podcasttitel aan het onthouden bent en je deze zo snel mogelijk wil toevoegen. Ook is het voor alle Android-gebruikers nu mogelijk om een lijst van je podcasts te delen met andere mensen.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

7. Google Home

googlehome-icon

We wisten al dat de Google Cast-app zou veranderen nu de slimme speaker Google Home klaar staat om onze huiskamers binnen te komen. Enigszins verwarrend heet Google Cast met de nieuwste update nu ook Home. De app heeft een nieuw logo en ook binnenin zijn er nogal wat aanpassingen. Geen nood: je kunt met de app nog steeds media naar je Chromecast sturen.

Op het hoofdscherm van Home krijg je nu twee tabs te zien: bekijken en ontdekken. Bij bekijken staan de apps die je al geïnstalleerd hebt staan en die je zo kunt opstarten. Bij ontdekken staan tips voor apps die je zou kunnen downloaden. Zo krijgen wij Videoland, Play van KPN en Red Bull TV aangeraden door Home. Rechtsboven in de app zit nu het icoontje om je apparaten te bereiken.

Download Google Home in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu