De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 43 – 2017

Wouter Nijsen
29 oktober 2017, 16:10
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 43 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 43

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met een nieuwe WhatsApp-functie, de toffe game Love You To Bits en meer! Lees gauw verder!

1. WhatsApp

Er werd al een tijdje aan de optie gewerkt om verzonden WhatsApp-berichten terug te trekken, maar vanaf vandaag kunnen gebruikers er mee aan de slag. De functie zit in de nieuwste versie van WhatsApp en wordt geleidelijk naar alle gebruikers uitgerold.

Het terugtrekken van appjes is vrij simpel: tik op een verzonden berichten en houd even ingedrukt totdat de knopjes bovenin verschijnen. Tik vervolgens op het prullenbakje om het bericht te verwijderen, waarna je aangeeft of je het bericht alleen voor jezelf, of voor iedereen wil verwijderen. Kies je voor dat laatste, dan verdwijnt het bericht uit de chat. Wel geeft WhatsApp aan dat een bericht is verwijderd, dus je weet dat er iets is verdwenen.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

2. KNMI

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut, ofwel de KNMI, heeft een eigen weer-app voor Android uitgebracht. De app werkt op eenzelfde manier als Weeronline en Buienradar en steekt logisch in elkaar. Zo kun je de weersverwachting per dag en per uur checken, of zien wat de temperatuur, windsnelheid en windrichting is.

Bovendien kun je pushberichten inschakelen voor dagelijkse weersverwachtingen of de 14-daagse verwachting checken. Bij de installatie van de app geef je je woonplaats aan, zodat altijd het actuele weerinformatie wordt gegeven.

Download KNMI in Google Play (gratis)

3. Love You To Bits

Love You To Bits is een aandoenlijk puzzelavontuur. Je speelt als een klein mannetje dat zijn robotvriendinnetje verliest door een explosie. Er is gelukkig nog hoop. De robot is namelijk in kleine stukjes op verschillende planeten terecht gekomen. Aan jou de taak om naar deze planeten te reizen en daar talloze puzzels op te lossen. Alleen zo krijg je beetje bij beetje je liefde weer terug. De game verscheen onlangs voor Android, nadat hij al veel langer op andere platformen te spelen was.

Verwacht met Love You To Bits geen breinbreker, maar een lief avontuur met leuke puzzels. De game heeft humor en een fijne stijl. Niet elke planeet is even uitgebreid, maar er is genoeg te ontdekken en op te lossen voordat je alle stukjes van de robot bij elkaar hebt gevonden.

Download Love You To Bits in Google Play (4,19 euro)

4. Instagram

instagram

Instagram is al lang niet meer alleen een plek om foto’s te delen. Sinds enige tijd kun je livestreamen via de app, zodat vrienden en familie op elk moment zien wat je aan het doen bent. Omdat het soms wat ongemakkelijk is om tegen jezelf te praten tijdens het streamen, kun je nu een vriend uitnodigen om mee te doen.

‘Go Live With A Friend’, zoals de nieuwe optie heet, laat je een stream delen met één van je contacten. Zodra je een stream hebt gestart, druk je rechtsonder op het nieuwe icoontje. Vervolgens nodig je een vriend uit om mee te doen. Jullie krijgen vervolgens allebei de helft van het scherm, zodat vrienden jullie allebei tegelijk zien streamen. Op ieder moment kun je je vriend(in) weer uit de stream gooien, en iemand anders uitnodigen, als je bijvoorbeeld uitgepraat bent.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu