Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 43 – 2018

Wouter Nijsen
28 oktober 2018, 18:02
2 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 43 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer vijf goede Android-apps en -games.

Lees verder na de advertentie.

1. WhatsApp

beste android-apps 2017

WhatsApp rolt een update voor de Android-app uit die stickers toevoegt. Het is een nieuwe manier om je gesprekken op te fleuren met geinige plaatjes, en een toevoeging op de emoji die er al zijn. De mogelijkheid om stickers naar je contacten te sturen zat al geruime tijd in concurrent Telegram.

Het werkt als volgt: open een gesprek en tik op het emoji-icoontje (het lachende gezichtje) linksboven van het toetsenbord. Vervolgens zie je onderaan, naast het gif-knopje, een nieuwe knop voor stickers. Tik hierop om een sticker te kiezen en versturen, waarbij er standaard een aantal beschikbaar zijn.

Download de WhatsApp-update in de Play Store (gratis)

2. Red Dead Redemption 2 Companion

Red Dead Redemption 2 is de nieuwste game van de bekende ontwikkelaar Rockstar, vooral bekend van de Grand Theft Auto-serie. Red Dead Redemption 2 dompelt je onder in het Wilde Westen, waar je als lid van een bende probeert te overleven en geld te verdienen. Deze ‘Companion App’ installeer je op je Android-toestel en gebruik je terwijl je speelt.

Door in te loggen koppel je de app aan je PlayStation 4 of Xbox One, waarna je bijvoorbeeld de wereldkaart kunt bekijken en een punt kunt markeren om te onderzoeken. Zo kun je op je televisie op je paard blijven rijden terwijl je op je telefoon snel even checkt of je nog de goede kant op rijdt.

Download Red Dead Redemption 2 Companion in de Play Store (gratis)

3. ELOH

Ken je het prachtige Old Man’s Journey nog? De makers hebben een nieuwe game in de Play Store geplaatst. De twee games zijn nauwelijks te vergelijken, afgezien van de kwaliteit. Die is met ELOH namelijk ook weer dik in orde.

Deze keer heeft de ontwikkelaar een puzzelgame bedacht die draait om muziek. Jij moet audiostromen in goede banen leiden door obstakels te plaatsen. Deze obstakels maken geluidjes als ze worden geraakt, waardoor er muziek ontstaat. Zelfs al plaats je alle obstakels verkeerd, dan nog klinkt de muziek fijn. Het resultaat is een prettige, rustgevende game.

Download ELOH in Google Play (3,49 euro)

4. Google Nieuws

Eerder dit jaar verscheen de vernieuwde Google Nieuws-app in de Play Store. De ogenschijnlijk simpele app maakt het makkelijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en al het andere wat je interesseert. Het bedrijf heeft de app de afgelopen maanden uitgebreid met een donkere modus, offline artikelen en handige features.

We zien dat steeds meer van onze lezers Google Nieuws gebruiken om bij te blijven. Wist je dat je met de app ook ons kunt toevoegen als bron? Vervolgens worden verhalen van Android Planet iets vaker getoond in je gepersonaliseerde nieuwsoverzicht. Met de Google Nieuws-app kun je ook specifieke locaties of onderwerpen volgen. Bekijk bijvoorbeeld al het nieuws over je favoriete voetbalclub.

→ Download Google Nieuws in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu