De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 43 – 2019

Michel van 't Klaphek
27 oktober 2019, 15:44
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 43 – 2019

Het is weer zondag. Dat betekent dat de redactie van Android Planet de beste Android-apps, updates en games van de afgelopen week op een rijtje heeft gezet. Met de volgende apps ben je weer helemaal klaar voor aankomende week.

Lees verder na de advertentie.

1. Google en Digitaal Welzijn

Google heeft vijf nieuwe, experimentele apps tegen smartphoneverslaving uitgebracht. De programma’s moeten ervoor zorgen dat je meer balans krijgt tussen het gebruik van je telefoon en het ‘echte’ leven. Deze gedachte is gebaseerd op Time Well Spent, een beweging die pleit voor bewuster technologiegebruik.

Unclock Clock laat zien hoe vaak je je toestel hebt ontgrendeld. In Post Box wordt je concentratievermogen getraind door notificaties te dempen. We Flip zorgt ervoor dat niemand tijdens het eten zijn telefoon omdraait. Desert Island maakt je thuisscherm rustiger en Morph past je telefoon aan op dat wat je op dat moment aan het doen bent.

→ Download Unlock Clock in de Play Store (gratis)

→ Download Post Box in de Play Store (gratis)

→ Download We Flip in de Play Store (gratis)

→ Download Desert Island in de Play Store (gratis)

→ Download Morph in de Play Store (gratis)

2. The Swords of Ditto

The Swords of Ditto is een fraai vormgegeven action-rpg met wat dungeon crawler-elementen. Dit betekent dat je je een weg baant door allerlei soorten monsters en hier met attributen, geld en verzamelobjecten voor wordt beloond. Het verhaal verdient geen originaliteitsprijs, maar de game speelt lekker weg en ziet er ontzettend fraai uit.

Bovendien is de rpg precies diepgaand genoeg voor een smartphonegame. Zo kun je (natuurlijk) vaardigheden aanleren wanneer je karakter een level-up krijgt, maar verdrink je niet in de mogelijkheden. Verder zijn er genoeg plekken om te ontdekken. Wel moet je even wennen aan de controls.

→ Download The Swords of Ditto in Google Play (6,49 euro)

3. Twitter

De Twitter-app voor Android heeft vanaf nu een zwarte modus, maar dan écht. Het programma had voorheen al een soort van dark mode, maar deze gebruikte donkerblauwe kleuren, en niet zwart. Dat is vanaf nu opgelost. Met de ‘Lights Out’-modus kun je het licht helemaal uitzetten.

twitter donkere modus

Een dark mode is beter voor je ogen, helemaal als je ‘s avonds op Twitter zit. Je kunt Lights Out aanzetten door op je profielfoto te tikken en naar ‘Instellingen en privacy’ te gaan. Kies vervolgens voor ‘Algemeen’ en ‘Weergave en geluid’. Hier zie je de ‘Donkere modus’-functie. Kies vervolgens voor Lights Out, of de (oude) dark mode.

→ Download Twitter in de Play Store (gratis)

4. American Dad! Apocalypse Soon

Ben je fan van Fallout Shelter en American Dad? Dan hebben we goed nieuws voor je. Vanaf deze week is American Dad! Apocalypse gratis te spelen op je Android-toestel. Het spel heeft hetzelfde principe als de Fallout-game, maar speelt zich af in het universum van de tv-serie.

Aliens hebben Langley Falls ingenomen en de familie van Stan wordt gegijzeld. Aan jou de taak om een basis te bouwen (in de garage van de Smith-familie) en een leger aan Roger-clones te verzamelen. Naarmate je verder komt in het spel, kun je de vaders uitrusten met steeds betere wapens. De game is gratis te spelen, maar tegen betaling kun je attributen krijgen.

→ Download American Dad! Apocalypse in de Play Store (gratis, met in-app aankopen)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu