De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 7 beste Android-apps in Google Play van week 44 – 2015

Wouter Nijsen
1 november 2015, 15:30
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 44 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de  Arrow Launcher van Microsoft, het vernieuwde Snapchat en de geinige foto-app Phhhoto.

De beste Android-apps van week 44

1. Flitsmeister

flitsmeister

Begin dit jaar kondigde Flitsmeister aan uit te breiden naar België en sinds deze week  is de populaire file- en flits-app dan eindelijk in dat land beschikbaar. Ook Belgen kunnen nu gewaarschuwd worden voor flitsers, files, flitspalen en trajectcontroles.

Naast Belgische verkeersinformatie heeft Flitsmeister ook de optie toegevoegd om de gewenste taal in te schakelen. Gebruikers kunnen wisselen tussen Nederlands, Frans en Engels. Het bedrijf heeft de ambitie om de komende tijd uit te breiden naar andere landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en Engeland. Ook zal er binnenkort een Benelux-versie van Flitsmeister verschijnen.

Download Flitsmeister in Google Play (gratis)

2. Microsoft Arrow Launcher

arrow launcher

Microsoft heeft zijn Arrow Launcher voor Android uit de bètafase gehaald, waardoor de homescreenvervanger nu voor iedereen beschikbaar is. Microsofts launcher wijkt af van vergelijkbare apps doordat er maar drie homescreens zijn voor contacten, (veelgebruikte) apps en notities en herinneringen. Op het meest linkse homescreen vind je personen waarmee je onlangs contact hebt gehad via telefoon of e-mail.

Bovenin in beeld kun je snel de telefoon-app starten. Het middelste homescreen is bedoeld voor recent gestarte apps en applicaties die je regelmatig gebruikt. Wanneer je hier een pictogram verwijdert, zal deze door een andere frequent gebruikte app worden vervangen.

Download Arrow Launcher in Google Play (gratis)

3. Phhhoto

phhhoto

Hoewel Phhhoto al geruime tijd beschikbaar was voor iOS, verscheen onlangs pas een Android-versie van de app. De foto-app tovert vier frames aan foto`s om tot een hele korte video, die van voren naar achter en vice versa wordt afgespeeld. Ook zijn ze op verschillende manieren met anderen te delen. Daarmee lijkt de app sterk op het onlangs verschenen Instagram Boomerang, al is Phhhoto wat uitgebreider.

Fijn is dat Phhhoto heel gemakkelijk in gebruik is. Wanneer je de app opent, kom je terecht op de Feed-pagina. Hier vind je gemaakte filmpjes van andere gebruikers, maar heb je ook de mogelijkheid om ze te liken, te reageren of te delen. Op dit moment maken niet heel veel mensen gebruik van Phhhoto, maar het sociale aspect van de app is een leuke toevoeging.

Download Phhhoto in Google Play (gratis)

4. Snapchat

snapchat

Snapchat is van een update voorzien die een een aantal geinige features toevoegt. De nieuwe videofilters van Snapchat heten `Speed Modifiers` en zijn in feite filters die je kunt toepassen op de korte video`s. Een voorbeeld hiervan is de slowmotion-functie, waarmee je filmpjes gemakkelijk vertraagd zodat anderen beter details kunnen oppikken. Ook is het in het vernieuwde Snapchat mogelijk om korte filmpjes door of juist terug te spoelen. Je past de functies toe door na het het opnemen van een video over het scherm te vegen.

Het is echter niet mogelijk om een doorgespoelde en teruggespoelde video aan elkaar te plakken. Hierdoor zou je een filmpje krijgen dat continu wordt herhaald. Het nieuwe Instagram Boomerang, dat  onlangs  voor Android werd uitgebracht, doet dit bijvoorbeeld wel.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

5. LINDA.tv

linda.tv icon

LINDA.tv is een videoplatform voor vrouwen (en stiekem ook voor mannen). Er is zowel een app voor iOS en Android als een webversie van LINDA.tv, waarmee een keur aan verschillende videofragmenten te bekijken zijn. Volgens Linda de Mol kunnen we er de leukste dingen die we de avond ervoor op tv gemist hebben terugkijken; `van de smakeljkste clips uit reality shows én behartigenswaardige momenten uit mooie documentaires`.

Ook bevat de app populaire internetvideo`s en gaat het team achter LINDA eigen tv-programma`s opnemen over onder meer lifestyle, mode en koken. De app toont overzichtelijk de laatste video`s onder elkaar met de melding `moet je vandaag zien`. Heb je nu geen tijd of wil je een video zeker nog een keer bekijken, dan geef je ze een hartje en komen ze in `jouw video`s` te staan.

Download LINDA.tv in Google Play (gratis)

6. Reflexion

reflexion

OnePlus onthulde eerder deze week de OnePlus X en om dit te vieren brengt het bedrijf een foto-app uit. Die heet Reflexion en laat je spelen met reflecties. Reflexion is beschikbaar voor alle Android-gebruikers en steekt simpel in elkaar. De app gebruikt de camera aan de achter- en voorzijde van je Android om unieke plaatjes te maken.

Reflexion maakt met beide camera`s slechts één foto. Het is de bedoeling om met beide camera`s een totaal ander beeld te schieten. De app plakt geschoten kiekjes aan elkaar vast en spiegelt ze, wat leidt tot een uniek resultaat. Gemaakte creaties kun je vervolgens bewerken en opslaan. Ook zijn ze via Twitter, Instagram of Facebook te delen.

Download Reflexion in Google Play (gratis)

7. Fallen

fallen-icon

In Fallen is het de bedoeling dat je een rad met drie  verschillende kleuren zo laat draaien dat de vallende ballen op de juiste kleur terechtkomen. Het rad bestuur je door middel van de twee  panelen die aan de zijkant gepositioneerd staan. Naarmate je in het spel vordert, stijgt ook de moeilijkheidsgraad. Door enkele origineel bedachte power-ups blijft het spel leuk om te spelen.

De kracht van Fallen is de eenvoudige gameplay, die gepaard gaat met de mooie en minimalistische graphics. Daarnaast houden de  opbouwende moeilijkheidsgraad en toffe power ups je uren bezig. Downloaden dus!

Download Fallen in Google Play (gratis)

Check ook de beste Android-games van oktober 2015!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu