Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 6 beste Android-apps in Google Play van week 44 – 2016

Wouter Nijsen
6 november 2016, 15:30
5 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 44 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 44

Deze keer besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week aandacht aan de fijne update van LastPass, de aparte game The Trail en de Android Wear-app Wear Dialer. Lees gauw verder!

1. Remixlive

remixlive

Wil je graag muziek maken, maar heb je niet het geduld om een instrument te leren? Geen nood, want met RemixLive heb je geen kennis van muziek nodig. Zelfs zonder ritmegevoel kun je met deze app een heel eind komen. Je maakt in Remixlive namelijk gebruik van samples om toffe deuntjes te maken. Op een grid geef je aan welke samples je wil activeren en zo maak je muziek.

De app draait volledig om de verschillende sample packs die er beschikbaar zijn. Elke sample pack bestaat uit een groep samples rond een specifieke muziekstijl. Aanvankelijk krijg je de stijlen Hip-Hop, Dubstep en Deep House gratis. Op dit moment kun je tijdelijk ook nog gratis drie extra sample packs downloaden: Trap, Drum & Bass en Electro. Daarna kun je voor 1,99 euro per stuk nieuwe sample packs kopen, zoals Tropical House, Future Bass of Techno.

Download Remixlive in Google Play (gratis)

2. LastPass

lastpass

De fijne wachtwoordmanager LastPass maakt de optie om wachtwoorden tussen verschillende systemen te synchroniseren gratis. Voorheen was deze functie onderdeel van LastPass Premium, waar je voor moet betalen. Dit betekent dat als je nu wachtwoorden opslaat op je desktop, je deze ook kunt bereiken op bijvoorbeeld je Android-smartphone of tablet. De Premium-versie van LastPass richt zich nu op een reclamevrije ervaring, een familiedeelfunctie, Yubikey en andere voordelen.

Smartphones zijn steeds belangrijker geworden voor LastPass. Sinds augustus 2015 biedt LastPass de smartphone-app gratis aan in de Play Store. Eerder dit jaar heeft het bedrijf daarnaast een extra app gelanceerd: LastPass Authenticator. Deze app kun je gebruiken om je account extra te beveiligen. Na het invullen van je hoofdwachtwoord op een ander apparaat, moet je eerst op je smartphone via de app bevestigen dat jij het bent.

Download LastPass in Google Play (gratis)

3. Wear Dialer

Wear Dialer

Wear Dialer is een app voor Android Wear waarmee je rechtstreeks vanaf je pols een telefoongesprek kunt starten. Je kunt kiezen of je rechtstreeks een contactpersoon wil bellen, een telefoonnummer in wil voeren of uit je gespreksgeschiedenis een nummer wil kiezen. Als je de app opstart, kun je direct kiezen uit de vier mogelijke opties om iemand te bellen. De kracht van de app zit ‘m dan ook in zijn simpliciteit: met een paar simpele tikken heb je meteen de persoon te pakken die je nodig hebt.

Je kunt Wear Dialer op de meeste smartwatches van Motorola, LG, Huawei en Asus gebruiken. De app is gratis te downloaden, al kun je met een kleine betaling extra functies beschikbaar maken. Met de Premium-versie is het bijvoorbeeld mogelijk om afbeeldingen in te stellen voor je contactpersonen en favorieten kiezen, die je rechtstreeks uit het favorietenmenu kunt bellen.

Download Wear Dialer in Google Play (gratis)

4. The Trail

the trail

The Trail is een aparte game. Je kruipt in de huid van een ontdekker en legt een lange voetreis af om op je nieuwe bestemming te komen, daar waar je een nieuw leven gaat proberen op te zetten. Dat doe je voor een deel alleen, al kom je onderweg ook andere spelers tegen met wie je onder meer kunt handelen. Echt multiplayer is het echter niet, want de (ver)koopmomenten zijn op vaste plekken en meer dan vaste begroetingen kun je niet doen.

De reis zelf verloopt verder redelijk vanzelf. De wandelroute is vooropgezet en lopen gaat automatisch, al kun je kiezen om stil te staan of om sneller of langzamer te gaan. Tijdens het lopen verzamel je dingen die je tegenkomt door ze naar beneden te slepen, je tas in. Daarbij moet je zorgen dat hij niet te vol komt te zitten, anders verlies je spullen. Ook kun je bepaalde opdrachten aannemen om speciale goederen vrij te spelen.

Download The Trail in Google Play (gratis)

5. Action Launcher 3

Action Launcher 3

Met de nieuwste update voor Action Launcher 3 krijg je toegang tot een aantal features die je eigenlijk alleen op de Google Pixel en Android 7.1 Nougat ziet. Deze features zitten normaal gesproken verwerkt in de Pixel Launcher, een app die vooralsnog alleen op de Google Pixel te gebruiken is en nauw samenhangt met Android 7.1 Nougat.

De Action Launcher 3-update laat je verder gebruikmaken van Quickcuts, waarmee je via app-snelkoppelingen direct actie kunt ondernemen. Zo kun je meteen iemand bellen via de Telefoon-app of direct een WhatsApp-bericht sturen via het icoontje.

Download Action Launcher 3 in Google Play (gratis)

6. Sonos Controller

sonos controller

Hoewel het al langer mogelijk was om je Spotify-muziek naar je Sonos-speaker te sturen, had je hier nog de app Sonos Controller voor nodig. Dit is nu niet meer het geval. Je kunt de speakers namelijk gewoon vanuit de Spotify-app besturen. Deze partnerschap werd al afgelopen augustus aangekondigd, maar het resultaat heeft even op zich laten wachten. Om deze mogelijkheid te activeren moet je wel gebruik maken van het Sonos-bètaprogramma.

Je inschrijven voor het Sonos-betaprogramma is niet moeilijk. Dit kun je doen via de Sonos Controller-app op je Android-toestel. Als je in de app naar ‘Instellingen’ gaat en vervolgens kiest voor ‘Geavanceerde instellingen’, dan kun je daar op ‘Betaprogramma’ drukken. Vervolgens hoef je enkel nog voor ‘Meedoen aan het betaprogramma’ te kiezen.

Download Sonos Controller in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu