De 4 beste Android-apps in Google Play van week 44 – 2017

Thomas Haenen
5 november 2017, 16:08
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 44 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 44

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de slimme verbeteringen in de DigiD-app, de verbeterde Samsung Internet-browser en de beste Android-games van de voorbije maand. Lees gauw verder!

1. DigiD

DigiD-app

Via DigiD bevestig je jouw identiteit bij verschillende origanisaties. Eerder dit jaar werd er een DigiD-app uitgebracht, waarmee het mogelijk is om in te loggen zonder dat je een wachtwoord nodig hebt. Deze app heeft nu een update gekregen, waardoor je ook jouw identiteitsbewijs laat controleren via je Android-toestel.

Om van deze functie gebruik te maken heb je een toestel met Android 4.4 of hoger nodig en moet het toestel bezitten over een nfc-chip. De app controleert via deze chip eenmalig je identiteitskaart, paspoort of rijbewijs, dat is uitgegeven na 14 november 2014. DigiD slaat de gegevens niet op, maar registreert alleen dat de controle juist is uitgevoerd.

→ Download de DigiD-app in Google Play (gratis)

2. Thimbleweed Park

Thimbleweed Park

Gamelegende Ron Gilbert (van onder andere The Secret of Monkey Island) is terug met een nieuw ouderwets point-and-click-avontuur. In Thimbleweed Park volg je twee FBI-agenten die een moord proberen op te lossen. Alles aan deze game voelt retro aan, van het uiterlijk tot de gameplay.

Je tikt op een woord als ‘open’ of ‘use’ en vervolgens op een voorwerp om een actie te doen. Hoewel dit net als Stranger Things: The Game een ode is aan games van weleer, is het bovenal een hele goede op zichzelf staande game.

→ Download Thimbleweed Park in Google Play (9,99 euro)

3. Samsung Internet

samsung internet

Hoewel Google eigenlijk al de Chrome-browser meelevert met elke Android-smartphone, doet Samsung ook graag zijn eigen duit in het zakje. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft een eigen browser, Samsung Internet. Die ontvangt deze week een forse update. Veel van de verbeteringen werden de afgelopen weken al getest in een bèta, maar zijn nu voor iedereen beschikbaar.

De update introduceert onder andere een ingebouwde nachtmodus. Daarvoor krijgen niet alleen menu’s en instellingen een zwarte in plaats van een witte achtergrond, maar ook websites. Bij sites die zwarte tekst op een wit vlak tonen, krijg je in deze modus witte tekst op een zwarte achtergrond te zien. Deze Samsung Internet-update probeert agressieve reclames en cookies deels in te dammen, met ondersteuning voor zogenaamde contentblockers.

→ Download Samsung Internet in Google Play (gratis)

4. Drag’n’Boom

Drag'n'Boom

In Drag’n’Boom ben je een heel klein, maar boos draakje die veel schade kan veroorzaken. Sleep je over de linkerkant van het scherm, dan laat je het beestje vlot door de levels heen vliegen. Door je vinger op de rechterkant van het scherm te zetten, schiet de draak vuurballen.

Met deze combinatie moet je de levels uitspelen en ondertussen zoveel mogelijk goud verzamelen. De game had wel wat meer variatie in vijanden en aanvallen mogen hebben, maar toch speelt Drag’n’Boom heerlijk weg. Echt een leuke game voor tussendoor.

→ Download Drag’n’Boom in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu