De 5 beste Android-apps in Google Play van week 44 – 2018

Wouter Nijsen
4 november 2018, 16:07
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 44 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer vijf goede Android-apps en -games.

Lees verder na de advertentie.

1. Google Maps

beste android-apps 2017

Google Maps heeft al een tijdje een nachtmodus, waarmee de interface van de navigatie-app verandert en donkere kleuren toont. Dit is handig voor als je in de avonduren met de applicatie navigeert, en zo minder last hebt van de felle kleuren van je smartphonescherm. De donkere modus wordt automatisch ingeschakeld zodra de avond valt, en zie je ook als je bijvoorbeeld met de auto ondergronds of door een tunnel rijdt.

Door een nieuwe optie, die geleidelijk voor iedereen beschikbaar wordt, kun je de donkere modus als de standaard weergave instellen. De app wisselt dan niet elke keer van modus, maar toont altijd de donkere kleuren. Hiervoor dien je wel even de instellingen van Google Maps in te duiken. Lees hoe je de donkere modus in Google Maps als standaard instelt.

Download Google Maps in de Play Store (gratis)

2. Old School RuneScape

Maak een personage, grijp een zwaard en ga op pad in de wereld van RuneScape. Deze game is nu volledig onderweg of in het kleinste kamertje te spelen. Duik in een land vol andere spelers. Voor pure nostalgie, of om voor het eerst deze game te beleven. Met de smartphoneversie is deze game ook gewoon onderweg te spelen.

Fijn is dat Old School RuneScape een flexibele game is. Dat betekent dat je even in de wereld kunt springen, wat dingen kunt doen en je daarna zonder problemen de app weer kunt sluiten. Start je de game later weer op, dan sta je gewoon op dezelfde plek. De game start met een uitgebreide tutorial op een apart eiland, waar de kneepjes van het vak worden uitgelegd. Daarna word je in een open wereld gedumpt om te gaan en staan waar je wil.

Download Old School RuneScape in de Play Store (gratis)

3. Air Miles-app

Air Miles-app

Heb je de afgelopen jaren veel punten opgespaard, dan is het tijd om ze snel op te maken. Vanaf 1 november zijn al je Air Miles namelijk nog maar maximaal vijf jaar geldig. Dat betekent dat alles dat je gespaard hebt voor 1 november 2013 over enkele dagen komt te vervallen. Voor fanatieke spaarders betekent dat mogelijk duizenden punten straks opeens waardeloos zijn.

Met de Air Miles-app voor Android check je direct hoeveel punten van jou de komende tijd verlopen. Je koppelt je kaart aan de app, en vervolgens kun je zien wat er binnenkomt en waar je het aan kunt uitgeven. En bestel je bijvoorbeeld een ticket voor een dagje uit, dan kun je vanuit de app de voucher terugvinden. Hoef je bij de ingang van Walibi alleen even je telefoon te laten zien.

Download Air Miles in Google Play (gratis)

4. Ghostbusters World

We wachten nog steeds op Harry Potter: Wizards Unite van de makers van Pokémon GO. Tot het zover is, mag je nu naar buiten om spoken te vinden met Ghostbusters World. Deze vang je niet met Poké Balls, maar via je Proton Pack. Trek de spoken met een straal richting een val en train ze, zodat ze vervolgens voor jou kunnen vechten in de spookdimensie.

De game is behoorlijk uitgebreid. Zo kun je onder andere allerlei verschillende wapens kopen om je personage te verbeteren. Tevens is het mogelijk om met je spoken tegen andere spelers te vechten.

Download Ghostbusters World in Google Play (gratis)

5. Gboard

gboard

Zoek je een emoji die qua haarkleur, rimpels, accessoires en meer altijd perfect op jou aansluit, dan helpt Google je daar vanaf nu een handje mee. Het bedrijf heeft emoji mini-stickers geïntroduceerd die op basis van jouw selfie automatisch gegenereerd worden. Aan de hand van het zelfportret wordt er al een nagenoeg perfecte set stickers gegenereerd, maar je kunt ‘m desgewenst zelf aanpassen als je ontevreden bent met specifieke details.

Zijn de emoji mini’s nog niet op jouw toestel beschikbaar? Dan zul je nog heel even geduld moeten hebben. Google rolt de nieuwe feature geleidelijk wereldwijd uit, dus het kan even duren voor de optie op jouw toestel werkt. Verzend je de stickers via een app als WhatsApp, dan worden ze als afbeelding verzonden naar je vrienden.

Download Gboard in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu