Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 5 beste Android-apps in de Play Store van week 44 – 2019

Michel van 't Klaphek
3 november 2019, 16:13
3 min leestijd
De 5 beste Android-apps in de Play Store van week 44 – 2019

Iedere zondag zet Android Planet de beste Android-apps, updates en games van de afgelopen week op een rijtje. Ben je toe aan wat nieuwe programma’s? Deze Android-apps raden wij aan.

Lees verder na de advertentie.

1. Google Maps

Als je op je privacy gesteld bent, kun je bijvoorbeeld browsen in de incognitomodus. Zo’n modus was ook al aangekondigd voor Google Maps en rolt nu uit voor het grote publiek. Wel gaat het om een gefaseerde uitrol. Daardoor kan het even duren voordat op jouw toestel deze optie direct te zien is.

Als je incognito wil zijn in Maps, dan wordt zoek- en reisinformatie niet gelinkt aan je geschiedenis. Zo weet Google niet precies waar je bent. Ook kan de dienst je geen suggesties meer geven gebaseerd op eerdere reizen. Tot slot krijg je notificaties niet meer en ook zoekopdrachten kun je niet meer terugvinden.

→ Download Google Maps in de Play Store (gratis)

2. Ziggo Wifi Assistent

Ziggo heeft een nieuwe app uitgebracht om de snelheid van je wifi-netwerk in kaart te brengen. Ook geeft de Wifi Assistent direct tips om het signaal te verbeteren. De app is ook beschikbaar voor klanten van andere internetproviders en is gratis te downloaden, ook voor niet-Ziggo klanten.

Ziggo Wifi Assistant App

Ziggo Wifi Assistent maakt een 3d-plattegrond van je huis. Het werkt simpel. Op verschillende plekken in je huis voer je metingen uit, waarna de app laat weten hoe hoog de down- en uploadsnelheid van het netwerk is. Hierbij vertelt het programma direct hoe het voor staat. Indien je last hebt van zogenoemde ‘dead spots’ geeft Ziggo je ook enkele tips mee.

→ Download Ziggo Wifi Assistent in Google Play (gratis) 

3. RuneScape Mobile

Weet je direct waar het over gaat als iemand “Wildy” zegt? Dan heb ik goed nieuws voor je. De iconische game RuneScape is namelijk verschenen voor Android. Het spel is nog in early access, maar werkt redelijk stabiel. Wel heb je een relatief nieuwe Android-telefoon nodig, en een goede internetverbinding.

RuneScape Mobile is available NOW for all Android members!

RuneScape op je smartphone is zo goed als identiek aan het spel op de pc. Ik heb de game al jaren niet meer aangeraakt, maar alles voelt vertrouwd. RuneScape is dan ook vooral een game voor mensen die de game vroeger kapot hebben gespeeld en nu herinneringen willen ophalen. Je kunt nog altijd gratis spelen, of betalen voor extra features.

→ Download RuneScape Mobile in Google Play (gratis)

4. Dropbox

Dropbox is een van de populairste manieren om online bestanden te beheren. Vorig jaar werden extensies toegevoegd, zodat andere apps en diensten aan de cloudopslag gekoppeld kunnen worden. Afgelopen week zijn extensies voor Gmail, WhatsApp, Vimeo en andere apps toegevoegd. Dropbox is hiermee een stuk productiever geworden.

beste android apps dropbox

Het werkt simpel. Als je voortaan op een bestand in Dropbox tikt kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om deze te versturen via Gmail. Dat is handig, want je hoeft het e-mailprogramma maar één keer te koppelen, waarna je direct kunt beginnen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld WhatsApp.

→ Download Dropbox in Google Play (gratis)

5. Spiritwish

Is RuneScape niet helemaal jouw ding, maar wel fan van online multiplayer-games? Dan is Spiritwish wellicht jouw ding. De game met Aziatische vormgeving speelt zich af in een mysterieus land dat volstaat met zogenoemde relics, ofwel relikwieën. Aan jou de taak om deze te vinden zodat je de monsters kunt verslaan.

Spiritwish : Official Teaser

Je merkt dat het verhaal vrij standaard is. Dit geldt niet voor de gameplay: die is alleraardigst. Je speelt namelijk met een squad bestaande uit drie karakters, die je allemaal kunt besturen. Zo kun je gelijktijdig de klappen uitdelen, een gewond personage genezen en ondersteuning bieden. Ook kun je samen met andere spelers raids uitvoeren.

→ Download Spiritwish in Google Play (gratis, met in-app aankopen)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu