De 9 beste Android-apps in Google Play van week 45 – 2015

Wouter Nijsen
8 november 2015, 15:30
6 min leestijd
De 9 beste Android-apps in Google Play van week 45 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de  veilige chat-app Signal, de fijne e-mail-app Alto Mail en de Nederlandse app Yippie!

De beste Android-apps van week 45

1. Signal

signal-icon

Signal is al langer beschikbaar voor iOS, maar op Android was de app gek genoeg opgedeeld in twee delen: TextSecure en RedPhone. Met Signal wil ontwikkelaar Open Whisper Systems alle beveiligde communicatie in één app onderbrengen. Signal is geheel opensource, wordt door veel beveiligingsexperts onderhouden en heeft zelfs de goedkeuring van klokkenluider Edward Snowden – hij gebruikt `m elke dag. Daarmee is Signal de beste app die gebruiksgemak combineert met krachtige beveiliging.

Signal maakt gebruik van end-to-end-encryptie, zodat berichten alleen door jou en je gesprekspartner(s) ontsleuteld kunnen worden. De servers van TextSecure kunnen niet bij je chats of metadata zoals de titel en samenstelling van een groepsgesprek. Signal maakt gebruik van je telefoonnummer en vergt geen extra logins, gebruikersnamen, wachtwoorden of pincodes.

Download Signal in Google Play (gratis)

2. SoundCloud Pulse

soundcloudpulse-icon

De nieuwe app van SoundCloud is puur gericht op makers, om het onderhouden van hun audioproducties prettiger te maken. Zo is het via Pulse, vergeleken met de algemene SoundCloud-app, makkelijker om reacties te lezen en daarop te reageren. Ook zijn nieuwe volgers te zien en zijn zij terug te volgen en is alle audio makkelijk te delen met bijvoorbeeld sociale netwerken.

Een andere belangrijke functie is dat statistieken van elk audiobestand in een duidelijk overzicht staan. De tellers tonen het aantal plays van de afgelopen 24 uur, dertig dagen, twaalf maanden en aller tijden. Bij elke categorie toont de app tevens de meest afgespeelde audio en hoeveel interactie er met de bestanden is geweest, in de vorm van likes, reposts, reacties en downloads.

Download SoundCloud Pulse in Google Play (gratis)

3. Pushbullet

Pushbullet

De populaire app Pushbullet is geschikt gemaakt voor Android 6.0 (Marshmallow). Hierdoor werkt de app  onder meer werkt met het app machtigingen-model en is ‘ie geschikt voor Direct Share. Vanaf Android 6.0 is het namelijk mogelijk om in te stellen welke machtigingen een app wel of niet krijgt.

Dit is een verbetering waar Pushbullet voortaan op inspringt. De app vraagt in Marshmallow alleen nog om een machtiging wanneer je functies als sms-synchronisatie of notificatiespiegeling nodig hebt. Gebruik je het niet, dan weiger je de permissie-aanvraag van de app.

Download Pushbullet in Google Play (gratis)

4. Yippie!

Yippie

Wanneer je in een winkel bent en op het punt staat iets te kopen, is het lastig te achterhalen of een product ergens goedkoper wordt aangeboden. Daar wil de nieuwe app Yippie je mee helpen. Yippie werkt heel simpel: je scant de barcode van een product, waarna de prijs wordt vergeleken met die van andere fysieke winkels of webshops. Ook speciale aanbiedingen worden direct in de app getoond.

Daarnaast zijn persoonlijke aanbiedingen in Yippie terug te vinden. Winkels kunnen je een persoonlijke aanbieding doen wanneer je een product scant. Je hoeft echter niet per se gebruik te maken van de barcodescanner. Met de balk bovenin de app kun je gemakkelijk een product zoeken.

Download Yippie in Google Play (gratis)

5. Alto Mail

Alto Mail

Met Alto Mail maakt internetaanbieder AOL een concurrent voor Google Inbox en andere populaire e-mail-applicaties beschikbaar. Alto wil e-mail makkelijker maken door je sneller informatie te laten vinden. Hiervoor gebruikt de app de zogeheten `Stack`-functie. Deze functie ordent alle mailtjes op basis van de inhoud en bijlagen. Zo worden mailtjes met bijlagen, foto`s of persoonlijke berichten van elkaar gescheiden.

Wanneer je Alto Mail opent, valt direct de interface en het uiterlijk van de app in positieve zin op. Alto is geheel vormgegeven volgens het Material Design van Android 5.0 (Lollipop), wat zich kenmerkt door de fraaie kleuren, vloeiende animaties en ronde actieknop.

Download Alto Mail in Google Play (gratis)

6. Sudoku Denksport

sudoku denksport

Er zijn tientallen sudoku-apps beschikbaar in Google Play, maar met haar eigen applicatie probeert Denksport de doelgroep weer aan te spreken. Met Sudoku Denksport kun je simpel en snel puzzelen, waarbij de verschillende moeilijkheidsgraden ervoor zorgen dat de app voor iedereen geschikt is.

In totaal zijn er 12 verschillende niveau`s om op te spelen: van heel makkelijk tot extreem moeilijk. Standaard zijn er genoeg sudoku`s om op te lossen, al kun je met virtuele munten nieuwe puzzels vrijspelen. Deze munten verdien tijdens het spelen zelf, maar zijn ook aan te schaffen middels een in-app aankoop.

Download Sudoku Denksport in Google Play (gratis)

7. YouTube

youtube-icon

Google heeft de YouTube-app voorzien van ondersteuning voor virtual reality. Voor het bekijken van virtual reality-video`s werkt de YouTube-app samen met de Google Cardboard. Gebruikers kunnen een virtual reality-video bekijken door in de app op het Cardboard-icoontje te drukken. Hierna dienen gebruikers hun Android-smartphone in de Google Cardboard te steken, waarna zij gelijk kunnen beginnen met kijken.

Tof is dat elke YouTube-video vanaf nu met de Google Cardboard werkt. Ook hierbij wordt gebruikgemaakt van het Cardboard-icoontje, waarna filmpjes ogen alsof je in een virtuele bioscoop zit. Het aanbod is dus enorm, omdat elke video gemakkelijk naar virtual reality kan worden `omgezet`.

Download YouTube in Google Play (gratis)

8. Shooty Skies

Shooty Skies

De toffe shoot `em up Shooty Skies was er al een tijdje voor iOS, maar is nu ook uitgebracht voor Android. De game is van de makers van het populaire Crossy Road. In het spel bestuur je een vliegtuigje en is het de bedoeling om zo lang mogelijk in leven te blijven. Je neemt het op tegen allerlei vijanden die met steeds grotere golven op je af komen.

Door je vinger op het scherm te houden, beweeg je door de eindeloze spelwereld en schiet je. Wanneer je het scherm loslaat, wordt het wapen opgeladen voor een krachtiger schot. Hiermee schiet je in één keer meerdere vijanden uit de lucht. Wil je je vliegtuigje upgraden, dan is er de optie om voor een ander wapen te kiezen. In ruil voor munten kun je voor een aantal uur een sterker wapen of kanon gebruiken.

Download Shooty Skies in Google Play (gratis)

9. Pulsar Music Player

pulsar music player

Het aanbod van muziekspelers in Google Play is in een korte tijd flink gegroeid. Met het fraaie uiterlijk en de fijne features weet Pulsar Music Player er toch tussenuit te springen. Pulsar Music Player is geheel vormgegeven volgens het Material Design, dat zich uit in de consistente paarse kleur en de vloeiende animaties. Met de verschillende thema`s kun je het uiterlijk van de app naar wens aanpassen.

Door van links naar rechts te vegen, schakel je gemakkelijk tussen je muziekalbums, artiesten, mappen, genres en specifieke liedjes. Tof is dat Pulsar automatisch afspeellijsten maakt van de vaakst of meest recent gedraaide liedjes, alsmede een afspeellijst waarin alle nieuwe muziek wordt verzameld.

Download Pulsar Music Player in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu