De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 6 beste Android-apps in Google Play van week 45 – 2016

Wouter Nijsen
13 november 2016, 15:30
5 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 45 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 45

Deze keer besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week aandacht aan de fijne update van Android Auto, de nieuwe Community-app van OnePlus en de virtual reality-versie van YouTube. Lees gauw verder!

1. Android Auto

Android Auto 2.0

Android Auto 2.0 is nu beschikbaar in de Play Store en voert significante wijzigingen door. De app werkte voorheen alleen op dashboards van specifieke auto’s. Slechts een beperkt aantal fabrikanten deed mee aan het initiatief; bovendien was de functie vaak alleen in de allernieuwste, duurste modellen te vinden. Google heeft Android Auto 2.0 uitgerold in zo’n dertig landen. Nederland valt vooralsnog buiten de boot, maar kan via een omweggetje alsnog met de app aan de slag. Het enige wat je nodig hebt is een toestel met Android 5.0 of nieuwer.

Vervolgens kun je aan de slag met een speciale interface voor onderweg. Met Android Auto krijg je grote, duidelijke knoppen te zien en kun je een groot deel van de besturing van je toestel met je stem doen. Hoewel het nog altijd af te raden is om je smartphone tijdens het rijden te gebruiken (sterker nog: het is verboden in Nederland), is Android Auto een stuk veiliger en gemakkelijker.

Download Android Auto via APK Mirror (gratis)

2. Flitsmeister

flitsmeister

Met Flitsmeister blijf je op de hoogte van files, flitspalen en andere incidenten onderweg. Een forse update voor de populaire app voegt allerlei nieuwe functies toe. Volgens de ontwikkelaars heeft Flitsmeister inmiddels meer dan een miljoen gebruikers, en dat wordt gevierd met een grote update. Flitsmeister 6.0 is nu beschikbaar in de Play Store en wordt door de ontwikkelaars “onze grootste update ooit” genoemd.

Deze update introduceert onder andere een nieuw design voor de app. Onderaan in beeld worden verschillende tabbladen waarmee je makkelijk relevante informatie in beeld kunt krijgen. Met een duidelijke knop bovenaan in beeld kun je nu gemakkelijk ongevallen en flitspalen onderweg doorgeven om andere gebruikers te helpen. Daarnaast zijn verschillende Flitsmeister Pro-functies nu gratis voor iedereen beschikbaar.

Download Flitsmeister in Google Play (gratis)

3. WhatsApp

whatsapp

WhatsApp is eindelijk begonnen met de uitrol van tweestapsverificatie voor de populaire berichten-app. We weten al een tijdje dat de functie er aan zat te komen, maar nog niet wanneer. Nu wordt de optie beschikbaar voor mensen die de bètaversie van de app gebruiken. Draai je de testversie van WhatsApp, dan kun je naar het instellingenmenu. Als je vervolgens op ‘Account’ tikt, dan vind je daar de optie ‘Verificatie in twee stappen’.

“Schakel voor extra beveiliging verificatie in twee stappen in zodat een toegangscode vereist is om WhatsApp met uw telefoonnummer te registreren”, verwelkomt een nieuw scherm je. Tik je op ‘inschakelen’ dan word je gevraagd om een zescijferige code in te voeren. Zodra je jezelf bij WhatsApp registreert met een telefoonnummer, dan zal er om deze code gevraagd worden. Na het invullen van de code moet je de code nogmaals invoeren, zodat je er zeker van bent dat je de juiste code onthouden hebt.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

4. OnePlus Community

oneplus community

Het forum van OnePlus is voor veel gebruikers met een OnePlus One, OnePlus 2 of OnePlus 3 dé plek om het laatste nieuws over hun toestel te lezen. Er zijn enorm veel topics, waar mensen vragen stellen of bepaalde opties van een toestel uitlichten. Met de nieuwe Community-app maakt OnePlus het makkelijker om het forum te bereiken.

De OnePlus Community-app is overzichtelijk ingedeeld. In het hoofdmenu zie je de nieuwste topics, terwijl je met het hamburgermenu linksboven naar de sectie van een specifiek toestel navigeert. Ook is er een sectie voor aankondigingen, waar OnePlus als eerste aankondigingen met de community deelt.

Download OnePlus Community in Google Play (gratis)

5. YouTube VR

YouTube

De virtual reality-versie van YouTube is nu te vinden in de Play Store. De app werkt echter alleen in combinatie met de Daydream View-headset. YouTube VR staat los van de gewone YouTube-app en moet handmatig gedownload worden door gebruikers. Eenmaal geïnstalleerd wordt er echter geen aparte snelkoppeling getoond voor de app; vermoedelijk zie je de VR-optie alleen als je Google’s Daydream View-headset gebruikt met je toestel.

YouTube beschikt tegenwoordig over een groot aantal 360-graden-video’s, video’s waarin je volledig rond kunt kijken. Met de YouTube VR-app kun je die video’s zelf meemaken alsof je er middenin staat. Daarnaast kun je gewone, ‘platte’ YouTube-video’s kijken in een theatermodus, waarbij ze op de muur van een virtuele ruimte geprojecteerd worden. Je kunt YouTube VR met je stem besturen. Zo kun je zoekopdrachten roepen om nieuwe video’s te vinden, of met je stem je afspeellijst uitbreiden.

Download YouTube VR in Google Play (gratis)

6. Twitter

twitter icoon

Een update voor de officiële Twitter-app voor Android voegt enkele nieuwe functies toe. Deze functies zijn alleen bedoeld voor gebruikers die Android 7.0 (Nougat) of zelfs Android 7.1 op hun toestel hebben staan. Mensen die de alphaversie van de app draaien zijn er al een tijdje aan gewend, maar de stabiele versie van de app krijgt de nieuwe opties nu dus ook.

De Twitter-app heeft nu onder andere app-shortcuts. Dit betekent dat als je het Twitter-icoontje een seconde ingedrukt houdt, er een keuzemenu ontstaat waarin je direct naar specifieke functies van de app kunt gaan. Daarnaast is Twitter eindelijk in de splitscreenmodus van Android Nougat te gebruiken. Dit betekent dat je twee apps tegelijk op je scherm kunt plaatsen. Dit is handig als je bijvoorbeeld over iets wil tweeten uit een andere app.

Download Twitter in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu