Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 5 beste Android-apps in Google Play van week 45 – 2018

Wouter Nijsen
11 november 2018, 18:41
3 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 45 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer vijf goede Android-apps en -games.

Lees verder na de advertentie.

1. WhatsApp

Als je veel in WhatsApp-groepsgesprekken zit, heb je vast wel eens dat twee mensen met elkaar beginnen te praten en er hierdoor een soort privé gesprek ontstaat. Vaak is dat niet fijn, want je moet later dan door tientallen berichten heen ploegen, die vaak voor jou helemaal niet relevant zijn. Daarom introduceert WhatsApp een functie om in groepsgesprekken privé op iemand te antwoorden.

WhatsApp stuurt je dan door naar de één-op-één-chat met de persoon die je al hebt, waarbij je wel ziet dat je reageert op een bericht uit het groepsgesprek. Hierdoor kun je verder chatten, zonder dat je de andere deelnemers van het groepschat lastigvalt. De nieuwe functie zit in de bètaversie van WhatsApp’s Android-app. Daarvoor kun je je inschrijven via onderstaande link.

Download de WhatsApp-bèta in Google Play (gratis)

2. FIFA Voetbal

EA Sports heeft de mobiele variant van de razendpopulaire voetbalgame flink vernieuwd. Waar de app voorheen een slap aftreksel was van het daadwerkelijke spel, geeft de laatste update FIFA Mobile een aantal leuke verbeteringen. In feite is de game volledig opnieuw ontworpen, want de zogenaamde game engine is helemaal vernieuwd. Deze bepaalt de werking van een spel. Hierdoor is de gameplay veranderd en zijn de graphics en het gebruik van kunstmatige intelligentie sterk verbeterd.

Daarnaast heeft EA een aantal nieuwe functies toegevoegd aan de app. Dankzij kunstmatige intelligentie wordt deze virtuele tegenstander steeds sterker, waardoor jij ook steeds beter moet worden om het winnende team te zijn. Wanneer je met behulp van de AI-trainer sterker bent, speel je online tegen wie je wil.

Download FIFA Voetbal in de Play Store (gratis)

3. Google Podcasts

De Podcasts-app van Google is een simpele en lichte applicatie om podcasts te luisteren op je Android-toestel. Het is een gratis alternatief voor het populaire Pocket Casts, dat wel meer functionaliteiten biedt. Desondanks is Google Podcasts een prima app voor als je af en toe podcasts luistert, en houdt van het simpele Material-ontwerp van Google.

De nieuwste versie van Google Podcasts voegt de optie toe om shows en specifieke afleveringen makkelijk te delen. Gek genoeg was dit eerder nog niet mogelijk. Het werkt simpel: ga in de app naar een podcast of een aflevering, tik in de rechter bovenhoek op de driepuntjes en je ziet in het menu de optie ‘Delen’. Vervolgens kun je een contact of app kiezen om een url te delen, die de ontvanger verwijst naar de podcast(aflevering).

Download Google Podcasts in de Play Store (gratis)

4. Piffle

Ken je Holedown nog? In Piffle schiet je gewoon weer ouderwets naar boven, maar de game werkt op dezelfde manier. Piffle richt zich op een wat jongere doelgroep. De levels zijn makkelijker, met een hele langzame moeilijkheidscurve.

De game weet echter op te vallen met het kattenthema. De Piffles die je schiet om blokken weg te spelen, bestaan namelijk uit miauwende kattenkopjes. Piffle is gemaakt door Hipster Whale, de ontwikkelaar die ook verantwoordlijk is voor het populaire Crossy Road.

Download Piffle in Google Play (gratis)

5. Files by Google

Files by Google

Google verandert de naam van zijn app Files Go naar Files by Google. De app werd minder dan een jaar geleden uitgebracht als onderdeel van Android Go, software voor minder krachtige smartphones. Inmiddels is de app dat imago ontgroeit.

Het idee van Files Go is dat je tips krijgt om ruimte op je telefoon vrij te maken. Daar bleken een hoop mensen interesse in te hebben. Inmiddels heeft de app tientallen miljoenen gebruikers, dus heeft Google besloten er een nieuwe draai aan te geven. De app heet nu ‘Files by Google: Clean up space on your phone’. Hierdoor is direct duidelijk waar de app voor dient.

Download Files by Google in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu