De 6 beste Android-apps in de Play Store van week 45 – 2019

Michel van 't Klaphek
10 november 2019, 16:48
4 min leestijd
De 6 beste Android-apps in de Play Store van week 45 – 2019

Iedere zondag selecteert de redactie van Android Planet de beste Android-apps, updates en games van de afgelopen zeven dagen. Ook deze week zijn we weer in de Play Store gedoken en deze Android-apps raden wij aan.

Lees verder na de advertentie.

1. Google Maps

De Google Maps-app voor Android is weer iets handiger geworden. De applicatie toont bezienswaardigheden in grote steden voortaan met grotere icoontjes op de kaart, zodat ze meer opvallen en je ze beter ziet. Als je Google Maps gebruikt op vakantie, of van tevoren checkt op toffe bezienswaardigheden in de buurt, dan zie je voortaan nieuwe iconen op de kaart.

google maps bezienswaardigheden

Dit maakt het makkelijker om de belangrijkste bezienswaardigheden van een stad – bijvoorbeeld Londen, Parijs, Rome, Barcelona of New York – te herkennen, waardoor je niet tussen alle andere icoontjes hoeft te zoeken. Bezienswaardigheden die Google Maps iets minder belangrijk vindt, zie je overigens nog steeds op de kaart, maar worden met kleinere icoontjes aangegeven.

Download Google Maps in de Play Store (gratis)

2. Cracked Crusaders

In Cracked Crusaders speel je als Milton, een herder die op jacht gaat naar de slechteriken die zijn schapen hebben gestolen. Alhoewel het verhaal geen originaliteitsprijs verdient, is de gameplay wel heel vermakelijk. Wanneer je van ouderwetse platformgames houdt is Cracked Crusaders een absolute aanrader.

Milton beschikt bijvoorbeeld over een arsenaal aan bewegingen om vijanden te ontwijken, extra hoog te springen en een wapen om slechteriken een kopje kleiner te maken. Verder kun je tussen personages wisselen en zo bepaalde stukken met schaaphond Holly spelen, of in de ruil kruipen van Dory, een eend.

→ Download Cracked Crusaders in de Play Store (gratis, met in-app aankopen)

3. Google Foto’s

Google Foto’s is voor velen dé app als het gaat om foto’s en video’s. Snel iets delen, de Google Assistent die mooie collages samenstelt en meer. Een kleine update die nu uitrolt, introduceert een handige nieuwe feature. De albumweergave biedt voortaan meer mogelijkheden.Nu staat het oudste album automatisch onderaan.

Google Foto's

Dat betekent soms dat je veel moet scrollen, of beter de zoekfunctie kunt gebruiken, bijvoorbeeld als je op zoek bent naar dat ene album van die vakantie van jaren geleden. De kleine update laat je kiezen tussen drie opties; ‘meest recente foto’, ‘laatst gewijzigd’ of de naam die je aan het album hebt gegeven. Zo hoef je niet meer te scrollen door ellenlange lijsten.

→ Download Google Foto’s in de Play Store (gratis)

4. Microsoft Office

Gebruik jij weleens Office-diensten op je Android-telefoon? Dan heb je waarschijnlijk losse apps voor Word, Excel of PowerPoint op je toestel staan. Binnenkort is dat niet meer nodig. Microsoft ontwikkelt namelijk een app die bovenstaande drie diensten combineert. Je hebt zo geen losse programma’s meer nodig voor het bekijken van presentaties, sheets of documenten.

De app is momenteel in publieke bèta. Dit houdt in dat geïnteresseerden alvast kunnen meedoen, maar je kunt tegen problemen aanlopen. Ontwikkelaars gebruiken bèta’s namelijk om de laatste plooien glad te strijken en feedback van echte gebruikers te ontvangen.

→ Zo doe je mee aan de Office Mobile-bèta

5. Forgotten Memories

Forgotten Memories is een psychologische horrorgame waarin je in de rol kruipt van Rose Hawkins, een sterke, onafhankelijke vrouw die op zoek is naar Eden, haar missende kind. Sommige spelers omschrijven het spel als een spritituele opvolger van de eerste delen uit de Resident Evil-reeks en waarderen de schrikmomenten.

De gameplay bestaat uit het ontdekken van donkere, grimmige omgevingen, het oplossen van puzzels en actiemomenten, maar bovenal overleven. Hierbij probeert de game je continu de stuipen op het lijf te jagen via psychologische trucjes. Forgotten Memories is absoluut geen aanrader voor iedereen, maar wanneer je van een klassieke survivalhorror-game houdt is dit de game voor jou.

→ Download Forgotten Memories in de Play Store (5,99 euro)

6. Rome: Total War – Alexander

Er is een nieuwe uitbreiding voor Rome: Total War verschenen. In Total War – Alexander draait het om Alexander de Grote en het veroveren van het Perzische rijk. Het is aan jou om hierbij je leger zo tactisch mogelijk in te zetten. Je kwaliteiten als generaal worden daarom behoorlijk op de proef gesteld. In tegenstelling tot het basisspel kun je in Total War – Alexander maar met één fractie aan de slag.

Er zitten 50 unieke eenheden die je kunt besturen in het spel, van simpele voetsoldaten, ruiters tot aan boogschutters. Over de graphics valt dan ook niets te klagen, maar de besturing is wennen. Hier valt wel wat over te zeggen, want het is natuurlijk lastig om een gelaagd strategiespel als Total War goed en wel over te brengen naar kleine Android-schermen.

→ Download Rome: Total War – Alexander in de Play Store (5,49 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu