Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 4 beste Android-apps en games van de week (editie #45 2021)

Michel van 't Klaphek
14 november 2021, 16:22
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps en games van de week (editie #45 2021)

Makkelijk je eigen boerderij beginnen, skateboarden zonder te vallen en een nieuw soort Zelda-game. Dit zijn de beste Android-apps en games van afgelopen week.

Lees verder na de advertentie.

1. FarmVille

FarmVille: wie kent het niet? In deze familievriendelijke game sta je aan het roer van een boerderij. Bijna tien jaar nadat deel 2 uitkwam, kunnen fans sinds afgelopen week aan de slag met FarmVille 3. Het nieuwste deel lijkt behoorlijk op zijn voorgangers, met een groot verschil. Je kunt voortaan namelijk dieren fokken.

Welkom bij FarmVille 3!

Wanneer je dus twee dieren van dezelfde soort bij elkaar zet, heb je kans op veulens of biggen. Afgezien van deze toevoeging ben je in FarmVille 3 vooral met de welbekende taken bezig. Je geeft planten water, dieren te eten en zorgt ervoor dat de boerderij op rolletjes loopt. Omdat het spel in principe gratis is, wordt je er regelmatig aan herinnerd dat je in-app aankopen kunt doen.

FarmVille 3 - Boerderijdieren

Zynga

Gratis via Google Play

2. Sparklite

Zelda-fans opgelet. Sinds deze week kun je Sparklite downloaden. Deze avonturen-game lijkt behoorlijk op Zelda. Niet alleen de grafische stijl komt overeen, maar ook de gameplay. Je bent in Sparklite namelijk niet alleen bezig met het verslaan van vijanden, maar ook met het oplossen van puzzels.

Sparklite - Mobile - Launch Trailer

Dat is trouwens makkelijker gezegd dan gedaan, want de moeilijkheidsgraad van het spel is best pittig. De vijanden zijn in het begin makkelijk te verslaan, maar later in Sparklite moet je echt aan de bak om eindbazen een kopje kleiner te maken. Tijdelijk kost de game 4,99 euro, 30 procent goedkoper dan normaal.

Sparklite

Playdigious

Gratis via Google Play

3. FoodFirst

Voor je het goed en wel doorhebt zitten we alweer in 2022. Ben je van plan volgend jaar gezonder te gaan eten? Daar kun je nu alvast mee beginnen, bijvoorbeeld door FoodFirst te downloaden. Deze app is ontwikkeld door Albert Heijn en probeert jou gezonder te laten leven, onder meer door beter te eten en drinken.

Mijn Leefstijlcoach App
Mijn Leefstijlcoach App
Mijn Leefstijlcoach App
Mijn Leefstijlcoach App
Mijn Leefstijlcoach App
Mijn Leefstijlcoach App
Mijn Leefstijlcoach App
Mijn Leefstijlcoach App

Drink je bijvoorbeeld veel frisdrank? Dan kun je een challenge aangaan om minder suiker te drinken. Vervolgens schotelt de app je alternatieve drankjes voor. De challenges en recepten in FoodFirst zijn in samenwerking met voedingsexperts en coaches ontwikkeld. Het is jammer dat er momenteel nog geen optie is om bijvoorbeeld alleen vegetarische recepten (of challenges) met de app aan te gaan, maar verder is FoodFirst een leuke app om eens mee te spelen.

Mijn Leefstijlcoach App

Albert Heijn

Gratis via Google Play

4. The Ramp

The Ramp kwam een paar jaar geleden al voor de pc uit en is nu gelukkig ook beschikbaar op Android. In dit spel ken je geen angst, want je stapt direct op een skateboard om allerlei trucs uit te halen. Je bestuurt de skater door met je duim te bewegen en dit werkt verrassend goed.

The Ramp Trailer - Casual skateboarding on mobile devices

Mocht je het willen, kun je ook een controller aansluiten. Het leuke aan The Ramp is dat het spel puur en alleen om plezier draait. Er zijn geen missies die je moet voltooien en scores worden niet bijgehouden. Het eerste level kun je gratis spelen, maar daarna moet je de volledige versie aanschaffen.

The Ramp

Crescent Moon Games

Gratis via Google Play

Op zoek naar meer Android-apps en games?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu