Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 9 beste Android-apps in Google Play van week 46 – 2015

Wouter Nijsen
15 november 2015, 15:30
5 min leestijd
De 9 beste Android-apps in Google Play van week 46 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan  de offline modus van Google Maps, de Apple Music-app voor Android en het vernieuwde Spotify.

De beste Android-apps van week 46

1. LinkedIn

linkedin

LinkedIn heeft zijn app voor Android van een update voorzien die onder meer het design aanpakt. De zakelijke app is eindelijk in een Material Design-jasje gestoken en past daardoor beter in het huidige ontwerp van Googles besturingssysteem.

Bovenin vind je nu vijf knoppen om te wisselen tussen de tabbladen Feed, Profiel, Berichten, Netwerkoverzicht en Zoeken. Met een aantal opties kun je ditmaal de nieuwsfeed naar je hand zetten, zodat je naast nieuws van vakgenoten ook bijvoorbeeld berichten over technologie, innovatie en persoonlijke ontwikkeling ziet.

Download LinkedIn in Google Play (gratis)

2. Google Maps

googlemaps

Google is gestart met de uitrol van volledige offline functionaliteiten voor Google Maps, zodat je ook zonder (mobiele) internetverbinding kunt beschikken over gesproken turn-by-turn navigatie en de zoekfuncties van de kaarten-app. De offline modus van Maps werkt naadloos samen met de online modus, zodat je het als gebruiker niet merkt wanneer je aan het navigeren bent en de dataverbinding wegvalt.

Je kunt ook nog steeds delen van kaarten lokaal opslaan, waarbij alle data (met uitzondering van foto`s en gebruikersreviews) wordt meegenomen. Als je offline navigeert, zal de gemiddelde reistijd worden getoond. Zodra je online gaat, worden ook eventuele vertragingen op je traject getoond.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

3. DreamLab

Dreamlab

De nieuwe app DreamLab gebruikt de kracht van je smartphone om onderzoek naar kanker te versnellen. Natuurlijk doet de app dit enkel als je toch al niets met je telefoon doet. De makers noemen het resultaat de eerste smartphone supercomputer, omdat het de krachten combineert van alle slapende smartphones met de app. Het idee is dat elke telefoon een klein researchprobleem oplost, wat vervolgens wordt teruggestuurd naar ontwikkelaar Garvan.

Uiteraard moet je telefoon daarvoor wel met het internet verbonden zijn, maar de makers beloven dat het aantal data dat verzonden wordt klein is. Tevens kun je een maandelijks limiet aangeven.

Download DreamLab in Google Play (gratis)

4. Apple Music

apple music

Apple Music is vanaf deze week te vinden in de Play Store. Via de app kun je met een Android-telefoon gebruikmaken van Apples muziekdienst met onder andere radiostation Beats 1. Apple Music is Apples antwoord op diensten als Spotify en Pandora. Het bedrijf onderscheidt zich door radiostation Beats 1 aan te bieden en aanbevelingen voor muziek te doen.

Je hebt wel een Apple ID nodig om in te loggen. Je krijgt eerst drie maanden gratis om de dienst te proberen, maar je moet al wel het abonnement van 9,99 euro per maand kiezen om door te kunnen gaan. Het abonnement zal na de proefperiode automatisch verlengd worden tot je dit uitschakelt in je account.

Download Apple Music in Google Play (gratis)

5. Scoupy

scoupy

Scoupy verzamelt verschillende cashback-acties waarmee klanten hun geld terug kunnen vragen na aankoop van het product of de dienst. Cashback-acties zijn niets nieuws voor fabrikanten, maar de manier waarop Scoupy ermee omgaat betekent extra (geanonimiseerde) gebruikersinformatie voor hen.

De app verzamelt onder meer in welke producten jij interesse toont en geeft inzicht in welke producten eerder aangeschaft zijn. Het gemak voor de consument zit hem dan weer in de app. Je kunt direct zien bij welke producten je geld terugkrijgt, je bonnetje inscannen en indienen.

Download Scoupy in Google Play (gratis)

6. Doze

doze-app

De energiebesparende functie Doze is een van de fijnere verbeteringen die Android 6.0 Marshmallow introduceert. Met de gelijknamige (en onofficiële) app uit Google Play kun je de functie ook gebruiken op oudere Android-toestellen. De Doze-app bootst de functie na door een VPN op te zetten, waarna je kunt bepalen welke apps wel en niet mogen synchroniseren en gebruikmaken van de dataverbinding als het scherm is uitgeschakeld.

In tegenstelling tot Doze op Android Marshmallow schakelt de app direct in als je het scherm uitzet en dus niet na een half uur inactiviteit. Op die manier moet je smartphone aanzienlijk langer meegaan, aangezien app-synchronisatie, wat veel van de accu vergt, wordt beperkt.

Download Doze – For Better Battery Life in Google Play (gratis)

7. Firefox OS launcher

logo firefox os

Firefox OS is het mobiele besturingssysteem van Mozilla dat vooralsnog niet op veel populariteit kan rekenen. Ben je er niettemin benieuwd naar, dan is er nu een Android-launcher waarmee je het OS kunt uitproberen. Die bevat de meeste basisfuncties, maar is relatief klein (88MB) en werkt nog niet vlekkeloos.

Zo functioneert  de belfunctie en terugknop niet naar behoren. De launcher heeft ook een tweede scherm waarop websites gepind kunnen worden, maar ook deze werkt  niet zoals gezegd. Je kunt wel websites pinnen, maar deze worden vervolgens niet weergegeven. Ook verschijnen er op het homescreen regelmatig zwarte plekken over de app-iconen.

Download de Firefox OS launcher via deze pagina  (gratis)

8. Spotify

spotify-icon

Dankzij Spotify hoef je vanaf nu nooit meer optredens van jouw favoriete bands te missen. De muziekdienst beveelt in zijn app voor Android lokale concerten aan. Op smartphones roep je de functie aan door vanuit het hamburgermenu naar `Bladeren` te gaan. Klik vervolgens op `Concerts` voor een gepersonaliseerde lijst met bands die in jouw buurt optreden.

Net als bij Discover Weekly wordt het overzicht aangepast aan jouw smaak. Zo verschijnen er artiesten waar je graag naar luistert, maar ook bands die je nog niet kent, maar wellicht wel leuk vindt. Ga je een weekendje weg en wil je weten welke artiesten optreden op de plek van je bestemming, dan kun je gemakkelijk vanuit de app je locatie aanpassen.

Download Spotify in Google Play (gratis)

9. Lost Echo

lostecho-icon1

Lost Echo is een traditionele adventuregame, waarin je klikt waar je heen wil lopen en voorwerpen uit een inventaris combineert met de omgeving. Terwijl veel adventuregames, ook op bijvoorbeeld op de pc, kiezen voor platte achtergronden, heeft Lost Echo een volledige 3D-wereld.

Het verhaal gaat over Greg, die op een dag met zijn vriendin Chloe afspreekt. Chloe doet wat geheimzinnig, maar wil niet over haar problemen praten. Samen eten ze een ijsje totdat Chloe vlak voor Gregs ogen verdwijnt. Greg wordt wakker in een ziekenhuis en daar start een avontuur om te achterhalen wat er in vredesnaam is gebeurd.

Download Lost Echo in Google Play (2,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu