Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 7 beste Android-apps in Google Play van week 46 – 2016

Wouter Nijsen
20 november 2016, 15:30
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 46 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 46

Deze keer besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week aandacht aan Google Fotoscan, de nieuwe videobelfunctie van WhatsApp en twee Android-games die zeker de moeite waard zijn.

1. Google Fotoscan

Google Fotoscan

Google heeft een app uitgebracht die als aanvulling op het bestaande Google Foto’s dient. Fotoscan is een app waarmee je bestaande, fysieke foto’s kunt omzetten naar een digitaal formaat met behulp van de camera van je smartphone. Zo kun je backups maken van al je oude kiekjes zonder dat je een scanner nodig hebt.

Fotoscan doet meer dan alleen een foto nemen van een bestaande foto. Om ervoor te zorgen dat je het beste resultaat krijgt laat Fotoscan je verschillende punten op de afbeelding vastleggen. Hiermee wordt glans van invallend licht automatisch weggefilterd en het beste kleurenfilter voor iedere foto ingesteld. Fotoscan kan daarnaast je ingescande plaatjes direct opslaan in Google Foto’s.

Download Google Fotoscan in Google Play (gratis)

2. WhatsApp

whatsapp

WhatsApp is deze week van een flinke update voorzien, die videobellen en gifjes-ondersteuning toevoegt. Je start een videogesprek door rechtsboven in een gesprek op het telefoon-icoontje te drukken. Vervolgens krijg je de keuze tussen een audio- en videogesprek. Vervolgens wordt direct verbinding gelegd met je gesprekspartner. Let wel: videobellen via 4G gebruikt relatief veel data. Door ‘beperkt datagebruik’ aan te zetten bij de instellingen bespaar je op je MB’s, maar gaat ook de beeldkwaliteit fors omlaag.

Daarnaast biedt WhatsApp eindelijk ondersteuning voor gifjes. Je kunt de berichtendienst nu gebruiken om bewegende afbeeldingen te verzenden. Telegram, Facebook Messenger, Allo en andere alternatieven voor WhatsApp bieden deze optie al geruime tijd. Wel kleven er nog wat haken en ogen aan de gif-functie van WhatsApp. Zo moet je een bewegende afbeelding eerst opslaan, en hem vervolgens naar WhatsApp delen via de Foto-app op je toestel.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

3. That Dragon, Cancer

that dragon cancer

Zelfs als je regelmatig games op je Android-toestel speelt, zul je niet snel een game als That Dragon, Cancer tegenkomen. In de Play Store draaien games meestal om puzzels of snelle actie. That Dragon, Cancer heeft niets van dit alles. De game vertelt het verhaal over het jongetje Joel dat ongeneeslijk ziek is en zijn ouders die daar mee moeten leven. Bijna alle interactie in de game is er om dit verhaal te vorderen.

De twee ouders hebben samen de game gemaakt, met behulp van andere ontwikkelaars. Hierdoor is het een van de meest persoonlijke verhalen die je in gamevorm zult beleven. Tijdens de ontwikkeling van de game is Joel overleden, maar de ouders zijn daarna gewoon doorgegaan. Deels als verwerking, deels om hun verhaal te vertellen en deels om een eerbetoon aan Joel te maken. Sommige delen van de game zijn abstract gehouden, om bepaalde gevoelens en gebeurtenissen over te kunnen brengen. Andere onderdelen zijn realistisch en hard.

Download That Dragon, Cancer in Google Play (5,49 euro)

4. Google Translate

Google Translate

Google gaat voor zijn vertaaldienst Translate vertalingen met neurale netwerken uitvoeren. Met Neural Machine Translation kan Google straks hele zinnen tegelijk vertalen doordat er rekening gehouden kan worden met de context van een zin. Hiermee worden zaken als grammatica en zinsvolgorde beter vertaald dan wanneer er puur naar losse woorden gekeken wordt.

Met de huidige techniek van Google Translate worden vertaalde zinnen doorgaans in dezelfde volgorde weergegeven als de originele bronzin. Dit is in sommige gevallen een groot probleem, want woordvolgorde kan flink verschillen per taal. Op termijn zou Googles nieuwe systeem net zo natuurlijk moeten gaan vertalen als een mens dat zou doen doordat het systeem automatisch blijft bijleren op basis van geslaagde teksten.

Download Google Translate in Google Play (gratis)

5. RunGunJumpGun

runjump-icon

Ben je op zoek naar een Android-game om de komende tijd te spelen, dan moet je RunGunJumpGun eens proberen. De game werd een tijdje geleden gelanceerd op de pc en Mac, maar staat sinds kort ook in de Play Store. Het is een retro platformgame waarin je een wapens gebruikt om te vliegen en schieten. Je mikt naar onderen om in te lucht te blijven, terwijl je ook muren en andere obstakels uit de weg moet knallen.

RunGunJumpGun is echter niet een game die iedereen zal aanspreken. Dit komt voornamelijk door het feit dat het spel enorm moeilijk is. Het schakelen tussen vliegen en schieten is ontzettend moeilijk, en je hebt best wat tijd nodig om de game onder de knie te krijgen.

Download RunGunJumpGun in Google Play (3,59 euro)

6. Google Allo

allo

Thema’s vormen de hoofdmoot van Allo 3.0. Daarmee kun je de look van elk gesprek aanpassen. Er zijn gelijk een groot aantal thema’s meegeleverd in allerlei kleuren. Ook is er de Smart Smiley. Allo beschikt al langer over Smart Reply, een functie die je drie automatische antwoorden voorschotelt op basis van het gesprek dat je voert. Zo hoef je sommige voor de hand liggende antwoorden niet steeds helemaal uit te typen. Smart Smiley past hetzelfde concept toe, maar dan voor emoji.

Naast de verzendknop zit een emojiknop die automatisch de meest relevante smileys zal tonen. Hoewel er inmiddels bijna 2000 officiële emoji zijn, wordt slechts drie procent daarvan regelmatig gebruikt volgens Google. Allo helpt je door die smileys sneller voor te schotelen, zodat je niet eindeloos aan het zoeken bent.

Download Allo in Google Play (gratis)

7. Nexar

nexar

In bepaalde landen kun je eigenlijk niet de weg op zonder dashcam. Hier proberen mensen de boel te belazeren, door expres tegen een rijdende auto op te springen. Met een camera die alle beelden opneemt is dan goed te zien dat de bestuurder geen schuld heeft. In de Benelux heeft een dashcam minder zin, maar toch kan het hulp bieden als je bijvoorbeeld in een echt ongeluk terecht komt waarbij het ook niet jouw schuld was. Met een dashcam kun je dit bewijzen. Met de app Nexar wordt jouw Android-toestel zo’n dashcam.

Nexar neemt niet alleen video op vanuit je auto. De app gebruikt ook kunstmatige intelligentie om onder andere de snelheid, richting en versnelling van elke auto die het ziet te bepalen. Na een botsing kun je een verslag krijgen gebaseerd op de camera-beelden en de sensoren van je smartphone. Je kunt de app op de achtergrond gebruiken, terwijl ondertussen bijvoorbeeld Google Maps open staat.

Download Nexar in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu