De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 46 – 2017

Thomas Haenen
19 november 2017, 16:05
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 46 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 46

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de eerste Sinterklaas-apps, de verbeterde versie van Firefox en nog veel meer!

1. Firefox

De gloednieuwe Quantum-update is nu beschikbaar voor de Android-versie van Firefox. Er is flink aan de code van de webbrowser gesleuteld, waardoor ‘ie een stuk sneller is geworden. Volgens Mozilla is Firefox nu aanzienlijk sneller dan Chrome, dat wereldwijd het meest wordt gebruikt. Firefox gebruikt tevens 30 procent minder werkgeheugen dan Chrome en laadt meerdere tabbladen sneller tegelijk in.

Een leuke verbetering is de integratie met later-lezen-dienst Pocket. Wanneer je een nieuw tabblad opent, zie je enkele verhalen uit Pocket die je mogelijk interessant vindt. Zie je iets interessants, dan kun je direct naar het artikel klikken. Overigens is het goed om te weten dat sommige oude extensies in de nieuwe versie niet meer werken, totdat er een nieuwe variant van de extensie beschikbaar komt.

Download Firefox voor Android in Google Play (gratis)

2. Bellen met Sinterklaas

Sinterklaas 2017

Bellen met Sinterklaas is een bijzondere app die je een rechtstreekse verbinding met Sinterklaas biedt. Je kunt met de Sint praten over verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld om te vragen waar de pakjes verstopt liggen of om te vragen of je lief bent geweest. Ook kun je met de Sint praten per sms en hem allerlei vragen stellen. Hij is altijd in voor een goed gesprek en je kunt de Goedheiligman van alles vragen.
Download Bellen met Sinterklaas in Google Play (gratis)

3. Google Play Games

Speel je geregeld games op je mobiel, dan ben je waarschijnlijk wel eens tegen Google Play Games aangelopen. Deze app houdt je high scores in allerlei spellen bij, en verzamelt je prestaties. Heb je bijvoorbeeld alle levels voltooid in Hitman GO, of wil je jouw tijd in een racegame vergelijken met vrienden, dan kan dat allemaal via de Google Play Games-app. Deze biedt tevens ondersteuning voor video-opnames, back-up van je voortgang in een spel en meer.

Hoewel de app geregeld wordt voorzien van nieuwe functies, is het design al jaren niet aangepakt. Daar komt met versie 5.3 eindelijk verandering in. De update, die deze week wordt uitgerold, biedt een volledig nieuwe visuele stijl. De groene en grijze achtergronden van de vorige app zijn vervangen met meer wit en een opgeruimder ontwerp. Tevens kun je direct vanuit de app al enkele games spelen, zoals Pac-Man en Solitaire.

Download Google Play Games in Google Play (gratis)

4. VLC voor Android

Video-apps vakantie

Heb je al een grote collectie aan mediabestanden? Dan is een app als VLC Media Player precies wat je nodig hebt. De app ondersteunt namelijk vrijwel ieder bestandsformaat, en heeft allerlei geavanceerde instellingen waarmee je de ervaring volledig aan je eigen voorkeur kunt aanpassen. De applicatie kan bovendien ook overweg met vrijwel ieder type muziekbestand.

VLC kan overweg met ondertitels, mits je deze gedownload hebt. De app is daarnaast open source, wat betekent dat je nooit zult hoeven betalen om de app te mogen gebruiken. Het nadeel is wel dat je zelf op zoek moet naar media om af te spelen, een probleem dat je met betaalde streamingdiensten niet hebt.

Download VLC for Android in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu