Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 5 beste Android-apps in Google Play van week 46 – 2018

Thomas Haenen
18 november 2018, 15:30
3 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 46 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer vijf goede Android-apps en -games.

Lees verder na de advertentie.

1. Pocket Casts

Pocket Casts icoon

Pocket Casts is een van de beste podcast-apps in de Play Store. Het programma barst van de functies en mogelijkheden voor fervente luisteraars, maar blijft toegankelijk voor beginners. De app is toe aan versie 7 en totaal vernieuwd. Deze introduceert onder andere een compleet nieuw design, verbeterde persoonlijke aanbevelingen en een zoekfunctie voor individuele afleveringen.

De nieuwe versie is de komende tijd eerst alleen als bèta beschikbaar. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden door naar de Pocket Casts app-pagina in Google Play te gaan. Kom je er niet uit? Lees dan ons artikel over Android-bètatester worden. Zoals gezegd gaat het om een voorlopige versie: je kunt dus tegen foutjes aanlopen. De definitieve versie rolt spoedig uit.

→ Download Pocket Casts in Google Play (3,99 euro)

2. Google Maps

beste android-apps 2017

Een bestelling plaatsen bij de bakkerij om de hoek, of snel even vragen of de nieuwe Call of Duty op voorraad is? Vanaf deze week kun je dit soort vragen en berichten direct via Google Maps versturen. Open je de locatiepagina van een bedrijf dat aangesloten is, dan kun je ze direct een berichtje sturen. Vervolgens kun je alle ontvangen en verzonden vragen en antwoorden terugvinden via een nieuwe ‘Berichten’-knop in het zijmenu van Google Maps.

De berichten ontvang je en verstuur je alleen via Google Maps. Ze komen dus niet in je sms-app, Google Hangouts of een andere berichtendienst terecht. Volgens Google is het voordeel daarvan dat deze commerciële berichten niet tussen updates van je vrienden staan. Wel biedt het zoekbedrijf inmiddels een behoorlijke wildgroei aan berichtendiensten aan. Volgens Google wordt de functie de komende tijd geleidelijk in ‘meerdere landen wereldwijd’ uitgerold.

→ Download Google Maps in Google Play (gratis)

3. Waze

Google Maps kennen we allemaal. Niet voor niets is het de meest populaire navigatie-app onder vrijwel alle Android-gebruikers. Daarentegen is Waze, dat inmiddels al enkele jaren onderdeel is van Google, een stuk minder bekend. Dat terwijl de app op sommige gebieden zelfs boven de grote broer uitstijgt. Vooral de actieve community maakt van Waze een echte aanrader meerwaarde.

Het grootste pluspunt van Waze is dat de app voor, en door automobilisten gemaakt wordt. De navigatiedienst beschikt daarom altijd over de actuele staat op de weg. Gebruikers melden onder meer ongelukken, afgesloten wegen, omleidingen en meer. Hierdoor zijn kaarten altijd up-to-date en sta je nooit voor een wegafzetting.

Download Waze in Google Play (gratis)

4. 1.1.1.1 van Cloudflare

1.1.1.1 versleutelt je dns-aanvragen. Zo’n aanvraag wordt verstuurd wanneer jij naar een website gaat in je browser. Standaard gaat dit via de dns-servers van je internetprovider, waardoor zij ook jouw gegevens kunnen inzien en zelfs verkopen als waardevolle data aan bijvoorbeeld online adverteerders.

Met een dns-dienst zoals 1.1.1.1 schakel je dat uit en wordt alles beveiligd via de eigen, gratis server van Cloudflare gestuurd. Zo heb je veel meer privacy tijdens het internetten. Zeker wanneer je regelmatig verbonden bent met een openbaar wifi-netwerk is 1.1.1.1 aan te raden. Met een app als deze zorg je in zulke situaties namelijk dat je privacy gewaarborgd blijft en anderen niet zomaar jouw surfgedrag kunnen inzien of misbruiken.

→ Download 1.1.1.1 in Google Play (gratis)

5. Bellen met Sinterklaas

Vanaf dit weekend is de Goedheiligman weer in het land! Het duurt natuurlijk nog even tot Pakjesavond, maar het kan geen kwaad om nu al je verlanglijstje op te stellen. Wil je Sint en zijn Roetveegpieten een handje bellen, dan kun je natuurlijk ook alvast wat eerder contact opnemen. Daarvoor is er de Bellen met Sinterklaas-app.

Bellen met Sinterklaas is een bijzondere app die je een rechtstreekse verbinding met Sinterklaas biedt. Je kunt met de Sint praten over verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld om te vragen waar de pakjes verstopt liggen of om te vragen of je lief bent geweest. Ook kun je met de Sint praten per sms en hem allerlei vragen stellen. Hij is altijd in voor een goed gesprek en je kunt de Goedheiligman van alles vragen.

→ Download Bellen met Sinterklaas in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu