De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 47 – 2015

Wouter Nijsen
22 november 2015, 16:00
5 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 47 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan  de nieuwe TomTom-app, de toffe game Coin-Op Heroes 2  en het vernieuwde Google Fit.

De beste Android-apps van week 47

1. TomTom Flitsers

tomtom flitsers

TomTom heeft een Android-app uitgebracht die gebruikers waarschuwt voor vaste en mobiele flitsers en trajectcontroles. De community van TomTom zorgt daarbij voor de actualisatie van flits-informatie. Net als Flitsmeister waarschuwt TomTom Flitsers voor allerlei soorten flitsers, al heeft de app geen navigatiefunctie of overzicht van files op je traject. De interface toont je snelheid, de weg waar je momenteel op rijdt en de afstand tussen jou en een vaste of mobiele flitser.

Rij je langs een flitser, dan kun je aangeven of je deze al dan niet hebt gezien. Met een knop boven in beeld kun je tevens flitsers doorgeven die nog niet zijn gemeld. TomTom Flitsers maakt gebruik van de kaartgegevens van TomTom en de gps-module van je toestel om te bepalen waar je je precies bevindt.

Download TomTom Flitsers in Google Play (gratis)

2. Coin-Op Heroes 2

coin-op heroes 2

Coin-Op Heroes 2 is een nieuw rollenspel van Belgische bodem met retrographics en een simpele besturing. Dit spelletje kun je met één vinger besturen, al heeft het meer diepgang dan je aanvankelijk zou denken. De hoofdpersoon in Coin-Op Heroes 2 zit gevangen in een arcademachine en het is aan jou om hem hieruit te bevrijden door talloze pixelige slechteriken om zeep te helpen. Daarbij verdien je muntjes om je leger op en uit te bouwen.

De muntjes heb je ook nodig om naar andere gebieden te reizen in je zoektocht naar Death Stalker, de ultieme eindbaas in de game. Daarnaast kun je ze gebruiken om betere wapens en manschappen aan te schaffen.

Download Coin-Op Heroes 2 in Google Play (gratis)

3. Skype

skype

Het was al langer mogelijk in Skype om videoberichten te ontvangen of verzenden. Dankzij de nieuwste Skype-update is het nu ook mogelijk om deze verzonden en ontvangen videoberichten te bewaren. Skype heeft dit heel simpel gemaakt. Je hoeft alleen maar op het bericht te tikken dat je wilt bewaren om het op je telefoon op te slaan.

Verder heeft Skype meer mogelijkheden toegevoegd om chats te beheren. Zo kun je nu contacten en berichten verwijderen, maar ook een bericht aanmerken als gelezen. Als je een contact of chat langer ingedrukt houdt in `recente gebeurtenissen`, schakel je notificaties van deze persoon of de chat uit.

Download Skype in Google Play (gratis)

4. ClearView Gestures

clearview gestures

Met de nieuwe Android-app ClearView Gestures kun je sneller je favoriete apps opstarten en contacten bellen. De app werkt aan de hand van veegbewegingen, die je zelf instelt. Wanneer je ClearView Gestures opstart, krijg je het menu te zien waar je apps en contacten kunt koppelen aan een veegbeweging. Eerst dien je een veegbeweging in te voeren, waarna je met de knoppen onderin een app of contact kiest. Teken bijvoorbeeld de letter `W` om WhatsApp te openen.

Wanneer je een aantal apps en contacten hebt ingesteld, verschijnt ClearView Gestures als een zwevend icoontje linksboven in Android. Als je hier op tikt, wordt de app geactiveerd en kun je beginnen met swipen.

Download ClearView Gestures in Google Play (gratis)

5. Google Fit

GoogleFit icon

Google Fit was al een tijdje niet meer van een update voorzien, maar is  deze week  een stuk functioneler geworden. Nieuw is het zogeheten `Instant Insights`, een functie die het mogelijk maakt om in real time statistieken van je hardlooprondjes, wandelingen en andere afstanden op je Android te zien. Google Fit houdt nu onder meer je snelheid, tempo en afgelegde route bij, wat ervoor moet zorgen dat je gemotiveerd blijft om regelmatig te sporten.

Belangrijker is dat Google Fit voortaan data kan integreren van populaire fitness- en slaap-apps. Voorbeelden hiervan zijn MyFitnessPal, Fatsecret, Lifesum en Sleep as Android.

Download Google Fit in Google Play (gratis)

6. Facebook Work Chat

facebook work chat

Wie tegenwoordig aan chatten op het werk denkt, zal snel bij Slack uitkomen. Facebook lijkt het succes van de chat-app opgemerkt te hebben, want het bedrijf komt nu met een eigen app dat puur is gericht  op zakelijke gebruikers: Work Chat. De app is gebaseerd op Facebook at Work, een versie van Facebook dat gemaakt is voor bedrijven om alle werknemers met elkaar te verbinden.

Op dit moment is Facebook at Work echter voor een beperkt aantal bedrijven geopend. Om Work Chat te gebruiken, is de Facebook at Work-app ook nodig. Daarom is de chat-app nog enkel te gebruiken door een beperkt aantal bedrijven. Work Chat ziet er overigens ongeveer hetzelfde uit als de normale Messenger-app.

Download Work Chat in Google Play (gratis)

7. Horizon Chase

horizon chase

Horizon Chase is al een tijdje beschikbaar voor iOS en wordt door velen gezien als één van de beste mobiele games van dit jaar. Het spel is een snelle racegame waarvan zowel de gameplay als grafische stijl doet denken aan spellen van vroeger. Die ervaring is ook beschikbaar op Android. In Horizon Chase bestuur je een auto en neem je het in verschillende banen op tegen andere wagens. Kenmerkend aan de game is de hoge snelheid waarmee je rijdt.

Kenmerkend aan Horizon Chase is de grafische stijl. De game ziet er erg kleurrijk en scherp uit, met geinige effecten zoals het rook dat van je banden afspuit. In het spel race je door 32 verschillende steden en die hebben allemaal een eigen look.

Download Horizon Chase in Google Play (gratis)

8. AppComparison

AppComparison icon

Microsoft heeft een app uitgebracht waarmee het bedrijf je van Android naar Windows Phone wil lokken. De app laat zien welke Android-apps er ook beschikbaar zijn op Microsofts besturingssysteem. Voor de apps die niet beschikbaar zijn op Microsofts mobiele besturingssysteem, of waar Microsoft zelf versies van heeft, laat AppComparison alternatieven zien. Zo raadt de app OneDrive aan in plaats van Google Drive en HERE Maps in plaats van Google Maps.

De timing van de app is opvallend. Afgelopen week werd duidelijk dat het plan om Android-apps op Windows 10 Mobile beschikbaar te maken waarschijnlijk niet doorgaat. Met AppComparison wordt nu extra duidelijk hoeveel apps Windows 10 Mobile eigenlijk mist.

Download AppComparison in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu