De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 6 beste Android-apps in Google Play van week 47 – 2016

Wouter Nijsen
27 november 2016, 15:30
5 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 47 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 47

Deze keer besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week aandacht aan Microsoft Solitaire Collection, de handige app Hermit en de update van chat-app Telegram.

1. Microsoft Solitaire Collection

microsoft solitaire collection

Praktisch iedereen die ooit achter een Windows-computer heeft gezeten, heeft wel eens een potje Patience gespeeld. Dat spelletje waarin je kaarten in oplopende stapeltjes moet leggen. Hiervoor moet je goed naar de kleuren en cijfers kijken om meer kaarten om te kunnen draaien. Win je? Dan springen de kaarten naar je toe. Dit spelletje wordt nu voor het eerst speelbaar buiten Windows om, want de Microsoft Solitaire Collection is beschikbaar in de Play Store.

Je kunt vijf verschillende versies van Solitaire spelen in de app. Klondike is de meest standaard versie met de regels die de meeste mensen wel zullen kennen. Daarnaast heb je Spider, FreeCell, Pyramid en TriPeaks. Elke modus heeft zijn eigen regels waar je rekening mee moet houden. Deze regels zijn zo anders, dat het eigenlijk vijf verschillende games zijn die je kunt spelen.

Download Microsoft Solitaire Collection in Google Play (gratis)

2. Telegram

telegram

Telegram heeft een grote update uitgebracht voor de Android-app van de berichtendienst. Dankzij de Telegram Instant View-optie is de app niet alleen sneller, maar wordt het design ook vernieuwd. Zo krijgen Android-gebruikers onder meer een nieuwe interface voor het maken van groepen en zien notificaties er voortaan anders uit. Om je privacy verder te beveiligen worden je chatgesprekken niet meer in de task switcher getoond.

De rest van de update is vooral gericht op snelheid. Zo is er een functie toegevoegd die het best te vergelijken is met de Instant Articles van Facebook. Door op de nieuwe ‘snelle weergave’-knop te tikken als iemand een link met je deelt, wordt de website in Telegram zelf geopend. Hierdoor is hij een stuk sneller geladen en bespaar je ook nog eens data.

Download Telegram in Google Play (gratis)

3. AirDroid

AirDroid 4

Met AirDroid kun je je Android-smartphone vanaf je pc of Mac besturen. In AirDroid 4 zit naast een nieuw design ook een reeks nieuwe features, waaronder de mogelijkheid om rechtstreeks bestanden te delen met andere apparaten. In de vierde versie van AirDroid is het ontwerp van de app op de schop genomen. Waar de meeste opties eerst in een raster op het hoofdscherm gerangschikt waren, zijn deze nu onder ‘Tools’ geschaard. De optie om bestanden te delen tussen apparaten is nu prominenter in beeld geplaatst in de balk aan de onderkant.

Naast een nieuw ontwerp is het nu ook mogelijk om rechtstreeks bestanden te delen met andere AirDroid-apparaten, zonder tussenkomst van het internet. Via het Nearby-tabblad kun je kiezen of je je apparaat vindbaar wil maken of juist wil zoeken naar andere apparaten. Op deze manier kun je direct bestanden uitwisselen, zonder deze eerst naar AirDroid of een andere dienst te uploaden.

Download AirDroid in Google Play (gratis)

4. Arrow Launcher

arrow launcher

In de laatste update voor Arrow Launcher, de homescreenvervanger van Microsoft, zijn er zowel onder de motorkap als aan de oppervlakte nieuwe features te vinden. Volgens Microsoft zou de app al met al zo’n tien procent beter moeten presteren en minder werkgeheugen nodig hebben. Het verschil zou vooral op smartphones met minder krachtige hardware merkbaar moeten zijn. Naast verbeteringen onder de motorkap zijn er ook een aantal features toegevoegd.

Je kunt nu zoeken op je toestel door naar beneden te vegen op je homescreen. Hier kun je zoeken naar contactpersonen, apps en zoektermen via een zoekmachine naar keuze. Het is daarnaast nu mogelijk het roosterpatroon van je homescreen aan te passen om meer of juist minder icoontjes zichtbaar te maken. De Recent-pagina kan nu ook aangepast worden om alleen de updates te laten zien die jij instelt.

Download Arrow Launcher in Google Play (gratis)

5. Hermit

hermit

Hermit tovert websites om naar apps die je op je homescherm kunt plaatsen. Je kunt kiezen uit een vooraf ingestelde selectie aan websites, zoals Facebook en Twitter, of gewoon zelf een website naar keuze selecteren. Op deze manier heb je die ene website onder één snelkoppeling zitten. Handig als je vaak dezelfde website bezoekt. Per website die je met Hermit tot snelkoppeling maakt, kun je verschillende instellingen aanpassen.

Zo kun je de website standaard in volledig scherm openen of ervoor kiezen geen afbeeldingen te laden. Ook kun je de app dwingen de desktopversie van een website te laden, voor als je niet de mobiele variant wil zien. Hermit maakt gebruik van dezelfde technologie als die achter Google Chrome. Alle websites die dus in de browser werken, komen in Hermit prima uit de bus. Bovendien heeft de app ondersteuning voor Googles AMP-technologie, waardoor websites die hier gebruik van maken razendsnel openen op je smartphone.

Download Hermit in Google Play (gratis)

6. Rayman Classic

rayman classic

De eerste Rayman-game kwam in 1995 uit en vorig jaar verscheen ter ere van zijn 20-jarige bestaan een nieuwe uitgave van de klassieker op mobiele apparaten. De app kost normaal gesproken een paar euro, maar nu kun je hem gratis spelen. Ontwikkelaar heeft de game namelijk permanent gratis gemaakt, wat betekent dat je ‘m kosteloos kunt spelen, maar er wel advertenties aanwezig zijn. Middels een in-app aankoop haal je deze weg.

Opvallend is dat Rayman Classic er, ondanks zijn leeftijd, nog prima uitziet op de smartphone dankzij de kleurrijke, uitnodigende werelden. Bereid je voor op een nostalgische trip als je Rayman vroeger hebt gespeeld. Wel bestuur je het poppetje zonder ledematen nu met virtuele knoppen en dat wil nog wel eens resulteren in een snelle dood als je niet nauwkeurig genoeg handelt.

Download Rayman Classic in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu